Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ… ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟΥ (ΚΥΠΡΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ)


Ο "κομμουνιστής" και "φιλολαϊκός" πρόεδρος Χριστόφιας, ζήτησε επίδομα εξωτερικού για τα υπηρεσιακά ταξίδια στο εξωτερικό.
Σημειώνεται πως είναι ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας που ζήτησε ένα τέτοιο επίδομα, την στιγμή που χιλιάδες των συμπολιτών μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, την στιγμή που νοικοκυριά κλείνουν λόγω έλλειψης χρήματος, ο πρόεδρος Χριστόφιας ζητά επιπλέον χρήματα, φαίνεται πως δεν του φτάνει ο προεδρικός μισθός.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, οι απολαβές του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αφορολόγητες. 


Φέτος, οι ετήσιες απολαβές του κ. Χριστόφια θα ανέλθουν, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Οικονομικών στις €150.000. Δηλαδή, αναλογούν €11.500 τον μήνα συν 13ος.


150 χιλιάδες ευρώ απ΄ ότι φαίνεται δεν φτάνουν την οικογένεια Χριστόφια για τα προς το ζην, ενώ μια μεσαία οικογένεια της Κυπριακής κοινωνίας, που έχει στη διάθεσή της στην καλύτερη των περιπτώσεων 2 χιλιάδες ευρώ, της φτάνει να ζήσει και να χαρτζιλικώνει επίσης τα ταξίδια του προέδρου.


Παρατίθενται πιο κάτω οι σχετικές επιστολές από το προεδρικό για να ζητήσουν το σχετικό επίδομα : 


«Επιθυμώ να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα και τις εγκυκλίους που καθορίζουν το ύψος των επιδομάτων που καταβάλλονται στους κρατικούς υπαλλήλους που ταξιδεύουν υπηρεσιακά στο εξωτερικό και να σας παρακαλέσω, όπως καθορίσετε ποσοστό επιδόματος συντήρησης εξωτερικού και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.» 

Σύμφωνα με τις πρόνοιες των εγκυκλίων, οι διατάξεις που διέπουν την καταβολή επιδόματος συντήρησης εξωτερικού, εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις όλων των Κρατικών Αξιωματούχων (Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, βουλευτών, υπουργών κ.λπ.) ενώ δεν γίνεται καμιά αναφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».


Συνεπώς στο ιστορικό του ο κ. Χριστόφιαςμετά τις παράνομες συλλήψεις Εθνικιστώντων μόνων δηλαδή που διαφωνούν με το καθεστώς, τα αστειάκια περί Σιβηρίας, έρχεται στη φόρα και η διασπάθιση δημόσιου χρήματος στην υγειά των κορόιδων, κάτι μου θυμίζει αυτό, κάτι μου θυμίζει από άλλες εποχές από καθεστώτα τα οποία βύθισαν στην πείνα, στην δυστυχία και όλα τα άλλα δεινά όλη την ανατολική Ευρώπη.

Κυριάκος Χ¨Μιχαήλ
Μέλος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...