Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μήπως ζούμε σε μια σοβιετική δημοκρατία;


Ζούμε το τελευταίο διήμερο μια άνευ προηγουμένου καταδίωξη Εθνικιστών με γελοίες κατηγορίες. Μια καταδίωξη που καταδεικνύει πως υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού των μελών μας, με μοναδική αιτία την ιδεολογία.

Η αρχή έγινε την Παρασκευή 1η Απριλίου, ημέρα της επετείου ενάρξεως του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, όταν η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο μελών μας, στα Φυλακισμένα Μνήματα. Δικαιολογία τους, πως δεν υπήρχε αίτηση από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για να εισέλθει στον χώρο. Πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν η ΝΕΔΗΣΥ, η ΑΦΕ και πολλές άλλες οργανώσεις πολιτικές και μη, έκαναν γραπτή αίτηση για να εισέλθουν στα Φυλακισμένα Μνήματα.
Η απαγόρευση αυτή καθώς και η προκλητική στάση της αστυνομίας, ως γνωστό πυροδότησε το κλίμα. Όταν αποχώρησαν οι "επίσημοι", ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ και συναγωνιστής του Γρηγόρη Αυξεντίου, Αυγουστής Ευσταθίου ήρθε στην είσοδο και διαβουλεύτηκε με τους αστυνομικούς να επιτραπεί η είσοδός μας. Η άρνηση των επικεφαλής αστυνομικών οδήγησε τον αγωνιστή να μπει επικεφαλής των μελών μας για να διασπάσει τον κλοιό της αστυνομίας. Αποτέλεσμα η άσκηση βίας από την αστυνομία κατά του κ. Αυγουστή και η παρέμβαση των μελών μας για να την αποτρέψουν.

Τα μέλη μας έφυγαν από την σκηνή μισή ώρα περίπου μετά, επιστρέφοντας στα γραφεία Λευκωσία για να οργανωθεί η παρουσία μας στο γήπεδο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία. Ενώ λοιπόν τα μέλη μας βρίσκονταν στο γήπεδο, η αστυνομία άρχισε να καλεί μέλη μας να μεταβούν στο τμήμα καθώς είχαν εκδοθεί εναντίον τους εντάλματα σύλληψης. Συνολικά πέντε για την πρώτη μέρα, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας δεν βρισκόταν καν στα Φυλακισμένα Μνήματα το πρωί και αφέθηκε ελεύθερος.

Την επομένη Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Λευκωσία και Λάρνακα στους σταθμούς όπου εκρατούντο, οι συναγωνιστές μας, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό συμβάν. Ενώ λοιπόν οι τέσσερις συναγωνιστές απελευθερώθηκαν, αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αργά το απόγευμα ειδοποιήθηκαν ακόμα τέσσερα μέλη μας, πως έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψής τους. Οι κατηγορίες για όλους τους συναγωνιστές είναι: εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας, παράνομη συγκέντρωση και οχλαγωγία, κατηγορίες για τις οποίες δεν δικαιολογείται η κράτηση των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δικηγόρο Λουκή Λουκαΐδη ο οποίος ανέλαβε τις δύο υποθέσεις, με επιστολή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας, "...η κράτησή τους συνιστούσε κατάχρηση εξουσίας και απάνθρωπη μεταχείριση κατά παράβαση του Συντάγματος" ενώ όπως συνεχίζει πιο κάτω "...σχημάτισα την εντύπωση ότι οι αστυνομικές ενέργειες καθοδηγούντο από πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης με πολιτικά ελατήρια πράγμα εντελώς απαράδεκτο και ασυμβίβαστο με την απαιτούμενη αμερόληπτη εξέταση των υποθέσεων από τα αστυνομικά όργανα. Αυτή την εντύπωση ανάφερα στους υπευθύνους του σταθμού χωρίς αυτοί να την διαψεύσουν".

Είναι λοιπόν πασιφανές πως οι κινήσεις αυτές της αστυνομίας ήταν καθοδηγούμενες από την κυβέρνηση. Φοβούνται το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), διότι εμείς είμαστε η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική τους. Βλέπουν την δυσφορία του κόσμου που εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε υποστήριξη των θέσεών μας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας διαβάλουν.

Αν η κυβέρνηση Χριστόφια, πιστεύει πως μέσω εκφοβισμού και νομικών διώξεων θα καταφέρει να σταματήσει την δράση μας είναι γελασμένη. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία και την επιβίωση του Ελληνισμού σε αυτό το νησί με κάθε κόστος.

Kωσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.Λ.Α.Μ
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...