Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Δριμύ κατηγορώ Ε.ΛΑ.Μ εναντίον Αστυνομίας και Προεδρικού


  • Ε.ΛΑ.Μ: «Προσδιορίζουμε τους εαυτούς μας ως Έλληνες Εθνικιστές»
  • «Μετά από παρέμβαση του Προεδρικού δεν μας επετράπη η είσοδος»
  • «Στείλαμε νωρίτερα γραπτή επιστολή στην Αστυνομία, ζητώντας επίσημα την άδεια να εισέλθουμε στα Φυλακισμένα Μνήματα»
  • «Οι Τ/Κ είναι μειονότητα και όχι κοινότητα»
  • «Εάν μας επιτρεπόταν η είσοδος θα τηρούσαμε τα προσχήματα»
  • «Να απελαθούν άμεσα οι μετανάστες»
  • «Κάποιους τους έχει πανικοβάλει η κάθοδος μας στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου»
  •  Το ΕΛΑΜ δια του δικηγόρου του ζητά καταβολή αποζημίωσης
  • "Θα λάβουμε τα αναγκαία νομικά μέτρα εναντίον των αρμοδίων κρατικών οργάνων"
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο(Ε.ΛΑ.Μ) σε σημερινή διάσκεψη τύπου, εξέφρασε αγανάκτηση για τα πρόσφατα γεγονότα της 1ης Απριλίου, όταν δεν τους επετράπη η είσοδος στα Φυλακισμένα Μνήματα.
Ο Υπεύθυνος για την Εκδήλωση και ιδρυτικό μέλος του ΕΛΑΜ, Χριστόδουλος Νικολαίδης μίλησε για τις συλλήψεις μελών του Μετώπου, λέγοντας ότι κρατήθηκαν "παράνομα και παράτυπα", χωρίς να υπάρχουν βάσιμες κατηγορίες. «Από την Πύλη Πάφου μας ζήτησαν να πούμε κάποια ονόματα και θα μας άφηναν ελεύθερους. Μας είπαν επίσης ότι εάν δεν το κάνουμε, "είναι πολύ εύκολο να βρούμε κατηγορίες για να σας προσάψουμε"» καταγγέλλουν μέλη του ΕΛΑΜ.
Σύμφωνα με τον κ. Νικολαίδη, το Μέτωπο είχε αποστείλει έγκαιρα, γραπτή επιστολή στην Αστυνομία, ζητώντας  και επίσημα την άδεια, να παρεβρεθεί στα Φυλακισμένα Μνήματα. «Η άδεια μας δόθηκε προφορικά, αν και δεν χρειαζόταν τέτοια διαδικασία, αφού οποιοσδήποτε πολίτης έχει το δικαίωμα να εισέλθει όποτε το θελήσει στο χώρο», επεσήμανε.
Ιδρυτικό μέλος του ΕΛΑΜ καταγγέλλει ότι, Αστυνομικός της Δύναμης τους ενημέρωσε ότι μετά από παρέμβαση του Προεδρικού δεν θα τους επιτρεπόταν η είσοδος.
Ο κ. Αριστείδου υποστήριξε ότι κλήθηκε από την Πύλη Πάφου να δώσει εξηγήσεις «με εκβιασμούς πως εάν δεν δίναμε τα ονόματα, των ατόμων,  τα οποία φώναζαν συνθήματα εναντίον του Προέδρου, θα μας συνελάμβαναν» και συνεχίζοντας, ανέφερε ότι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν «παράνομα» για έξι ώρες.
"Μας συνέλαβαν με ψεύτικη μαρτυρία"
Όπως ισχυρίζεται ο Εκπρόσωπος Τύπου, με ψεύτικη μαρτυρία εξέδωσαν ένταλμα. «Αφού δεν μας λέτε ονόματα θα συλλάβουμε εσάς» ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, η θέση της αστυνομίας. Παρόλα αυτά το ΕΛΑΜ υποστηρίζει ότι υπάρχουν μαρτυρίες, τόσο από μέλη της αστυνομίας, όσο και από άλλους παρευρισκομένους ότι δεν ήταν οι συλληφθέντες αυτοί οι οποίοι φώναζαν τα συνθήματα.
Ο κ. Αριστείδου υποστήριξε επίσης ότι εάν τους επιτρεπόταν η είσοδος θα τηρούσαν τα προσχήματα και δεν θα προέβαιναν σε οποιαδήποτε «κατακριτέα πράξη»
"Να φύγουν οι μετανάστες"
Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Μαρίνος Αριστείδου είπε ότι οι Τ/Κ είναι μειονότητα και όχι κοινότητα. Είπε επίσης ότι πρέπει να κλείσουν αμέσως τα οδοφράγματα, ενώ όσον αφορά στους μετανάστες ζήτησε «να εφαρμοστούν απλά οι νόμοι και να απελαθούν άμεσα», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «όλα όσα λέγονται περί ρατσισμού» αποτελούν έλλειψη επιχειρημάτων.
Το ΕΘνικό Λαϊκό Μέτωπο εκφράζει την πεποίθηση ότι κάποιους τους έχει πανικοβάλει η κάθοδος τους στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου και για αυτό το λόγο γίνεται όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το Μέτωπο.
Το Ε.ΛΑ.Μ ζητά αποζημίωση
Εξάλλου, νομικές διαστάσεις ενδέχεται να λαμβάνει το ζήτημα, αφού ο δικηγόρος του ΕΛΑΜ σε επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αναφέρει ότι «τέτοια κράτηση είχε βασικό στόχο μια ανεπίτρεπτη παράνομη τιμωρία λόγω των πολιτικών τους(ΕΛΑΜ) πεποιθήσεων και της οργής του Προεδρικού». Ο δικηγόρος ζήτα «επανόρθωση της απαράδεκτης συμπεριφοράς» προς τους πελάτες του και «καταβολή αποζημίωσης για τις εις βάρος τους παρανομίες».
Τέλος, ο δικηγόρος γράφει στην επιστολή του ότι εάν δεν υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση, οι πελάτες του θα λάβουν «τα αναγκαία νομικά μέτρα εναντίον των αρμοδίων κρατικών οργάνων»
 
Από το SIGMA LIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...