Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Sigmalive: Οι «Έλληνες Εθνικιστές» παρουσίασαν το ψηφοδέλτιό τους.


• Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρουσίασε σήμερα τους υποψηφίους βουλευτές του.

• Το ΕΛΑΜ, κατέρχεται στις εκλογές  με δικό του «εθνικιστικό συνδυασμό», είπε μέλος του Μετώπου, διότι "δεν υπάρχουν φίλιες δυνάμεις". 
Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος ήταν μέλος της «Χρυσής αυγής», κάλεσε τους Κύπριους να ψηφίσουν ΕΛΑΜ, «εάν θέλουν να δουν μια άσπρη μέρα», όπως χαρακτηριστικά είπε, ζητώντας όπως φύγουν άμεσα όλοι οι λαθρομετανάστες.
Όσον αφορά την παιδεία, ο κ. Χρίστου ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ανθελληνισμός  και το ΕΛΑΜ θα επιδιώξει διαμόρφωση ελληνικής παιδείας «όχι μόνο από καταγωγή αλλά και από αγωγή»
Τέλος, ο πρόεδρος του Μετώπου υποστήριξε ότι το ΕΛΑΜ θα λειτουργήσει εναντίον οποιασδήποτε Ομοσπονδιακής λύσης.
Στην ερώτηση εάν τους απασχολεί το γεγονός ότι ο όρος «εθνικιστές» με τον οποίο αυτοπροσδιορίζονται, έχει αποκτήσει, διαχρονικά, αρνητική έννοια, τα μέλη του ΕΛΑΜ απαντούν πως δεν τους ενοχλεί καθόλου, αφού «για εμάς εθνικιστής είναι αυτός που έχει πίστη στον τόπο του και που αγωνίζεται για το έθνος του. Εξέφρασαν δε την άποψη ότι οι Έλληνες επιβίωσαν μέχρι σήμερα επειδή αγαπούσαν την πατρίδα τους.
Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι, για τη Λευκωσία, ο πρόεδρος του Μετώπου και πρώην μέλος της «Χρυσής Αυγής» Χρίστος Χρίστου, ο επιχειρηματίας Χριστόδουλος Νικολαΐδης, και ο Ιωάννης Μηνά.

Στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας διεκδικούν οι Αντρέας Έλληνας (Γυμναστής) και Χριστόδουλος Παπαθανασίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος).

Για την Αμμόχωστο οι υποψήφιοι είναι ο Επιχειρηματίας, Πέτρος Κουντουρέσιης  και ο Καρδιολόγος Χρίστος Παναγή.

Για την Κερύνεια, οι Κωνσταντίνος Ιωακείμ και Ιωάννης Σιμιλλίδης.

Για την Πάφο οι Μιχάλης Μιχαήλ, Ιωάννης Καραολής (Αγωνιστής της ΕΟΚΑ), Παναγιώτης Νικήτα, και Λάκης Παπαδόπουλος.

Και τέλος, στην εκλογική περιφέρια Λεμεσού, έδρα διεκδικούν οι επιχειρηματίες, Γιάννης Ευθυμίου και Γιώτης Παναγιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...