Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Απάντηση στο δημοσίευμα "ΕΛΑΜ: Ό,τι καλύτερο για τη δημοκρατία μας, ό,τι χειρότερο για την κοινωνία μας" στην εφημερίδα Καθημερινή.



Είναι γνωστό πως η εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου, της οποίας οι δημοσιογράφοι εμφορούνται από μια μίξη διεθνιστικών και νεοφιλελεύθερων ιδεολογημάτων, δεν είναι καθόλου θετική προς το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Το άρθρο όμως του Αντώνη Πολυδώρου ξεπέρασε τα όρια αγγίζοντας σε κάποια σημεία τον λίβελο. 


Σύμφωνα με τα γραφόμενά του, η κάθοδός μας πρέπει να προβληματίσει τον υγιώς σκεπτόμενο πολίτη διότι ερχόμαστε να καλύψουμε ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο ο "δημοκρατικός" δημοσιογράφος θεωρεί πως δεν έπρεπε να υπήρχε. Αποκαλεί το κίνημά μας ακραίο χρησιμοποιώντας μια φράση του Σαρλ ντε Γκωλ, αδιαφορώντας για την δική μας ερμηνεία της Εθνικιστικής Ιδεολογίας. Επίσης μας αποκαλεί αυθαίρετα "νεοναζί" διότι έχουμε επαφές με τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, το οποίο πρόσφατα έχει εκλέξει έναν δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Αθηναίων και όπως όλα δείχνουν θα είναι το νέο κόμμα της βουλής. Ενώ συνεχίζει με αυθαίρετες συγκρίσεις των συνθημάτων του κινήματός μας με αυτά του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας, λες και βρισκόμαστε στον Μεσοπόλεμο και όχι στο 2011.

Πιο πέρα όμως, πάλι αυθαίρετα, θέλει να εμπλέξει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), με παραβατικές συμπεριφορές. Κύριε Πολυδώρου, κανένα μέλος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν ενεπλάκη καθ' οιονδήποτε τρόπο σε οποιοδήποτε περιστατικό. Αυτό το κατέδειξε και η αστυνομική έρευνα, η οποία όσες φορές λανθασμένα έψαξε ανάμεσα στις τάξεις μας "ταραξίες", δεν έφτασε ποτέ σε ενόχους.

 Θα θέλαμε επίσης, να μας υποδείξετε ποια μέλη μας κρύβουν τα πρόσωπά τους σε πορείες μας και πότε έχουμε κουβαλήσει ρόπαλα. Η τάξη και πειθαρχία των μελών μας πιστεύουμε πως είναι προτιμότερη από την καταστροφική αναρχία που επικρατεί στις διαδηλώσεις του αριστερού και αναρχικού χώρου στην Ελλάδα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν υποβοηθείται από καμιά άλλη πολιτική δύναμη, παρά τα όσα ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και καινούργιες, γι' αυτό και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην κυπριακή κοινωνία. Συγκεκριμένα οι θέσεις μας για την Λαθρομετανάστευση, οι οποίες διατυπώθηκαν πρώτες κατά την πρώτη πορεία για το πρόβλημα αυτό στην Λευκωσία, τον Δεκέμβριο του 2009. Να θυμίσουμε πως την πορεία εκείνη καταδίκασαν όλα τα πολιτικά κόμματα ενώ στην "δημοκρατικότατη" αντισυγκέντρωση που έγινε εναντίον μας έβρισκες από στελέχη της ΝΕΔΗΣΥ μέχρι "αντιεξουσιαστές" και αναρχικούς.Όταν μετά από ενάμιση χρόνο τα κόμματα είδαν πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλους λαθραίους θυμήθηκαν να βγάλουν προς τα έξω τους "ακραίους" τους, σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα πρόβατα πίσω στο μαντρί ενώ στην ουσία δεν άλλαξαν ούτε ένα γιώτα από την πολιτική τους.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) φέρνει κάτι νέο στο πολιτικό σκηνικό γι' αυτό τον λόγο άλλωστε μας φοβούνται. Τα δείγματα μέχρις στιγμής ενθαρρυντικά καθώς από το 0,22% των Ευρωεκλογών, δημοσκοπήσεις μας εμφανίζουν με ποσοστά περαν του 1% του εκλογικού σώματος και πολύ κοντά στην είσοδό μας στην Βουλή. Ακόμα όμως και να μην καταφέρουμε να εισέλθουμε σε αυτήν η πολιτική μας αντιπαράθεση με το κυπριακό κατεστημένο θα συνεχιστεί. Θα συνεχιστεί με τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και τις πορείες μας για κάθε θέμα που απασχολεί τον Έλληνα της Κύπρου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ήρθε για να μείνει. 

Πιο κάτω ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο από την εφημερίδα "Καθημερινή":

"ΕΛΑΜ: Ό,τι καλύτερο για τη δημοκρατία μας, ό,τι χειρότερο για την κοινωνία μας

«Πατριωτισμός είναι όταν η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους έρχεται πρώτη. Εθνικισμός είναι όταν το μίσος για τους άλλους έρχεται πρώτο» Σαρλ Ντε Γκωλ

Το ΕΛΑΜ παρουσίασε στις 20 Απριλίου τους υποψηφίους βουλευτές του. Με τον τρόπο αυτό έθεσε τέρμα στις συζητήσεις και τις όποιες αμφιβολίες διατυπώνονταν το τελευταίο διάστημα ως προς το κατά πόσον θα κατέρχετο τελικώς στις εκλογές, προβληματίζοντας παράλληλα τον κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη. Όχι βέβαια διότι η συγκεκριμένη ομάδα αποφάσισε να κατέλθει στις εκλογές -κάτι απόλυτα θεμιτό και θετικό θα μπορούσε κάποιος να πει για τη δημοκρατία- αλλά για το γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη στην κοινωνία για μια τέτοια πολιτική πρόταση που το ΕΛΑΜ έρχεται να καλύψει. Η συγκεκριμένη ομάδα χαρακτηρίζεται από ακραίο και εθνικιστικό λόγο (άλλωστε οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται ως εθνικιστές), εμμονή στην καθαρότητα του έθνους αλλά και από τον φοβικό και εχθρικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους μετανάστες. Πρόκειται για μια ομάδα καθαρά νεοναζιστική η οποία δηλώνει ότι είναι αδελφό κόμμα με τη Χρυσή Αυγή (της οποίας ο ηγέτης δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαιρετά νεοναζιστικά μπροστά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, του οποίου έχει εκλεγεί μέλος) ενώ έχει αγαστή συνεργασία με διάφορες άλλες ακροδεξιές ομάδες. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο πρόεδρος τους, ερωτηθείς κατά πόσο το ΕΛΑΜ έχει ως πρότυπο του τον Χίτλερ, απάντησε με το εκπληκτικό και αποκαλυπτικό των θέσεών του: «Ποτέ δεν δηλώσαμε ότι υμνούμε τον Χίτλερ. Τον Χίτλερ θα τον κρίνει η ιστορία» Σλόγκαν της συγκεκριμένης ομάδας είναι το «Εθνικισμός τώρα! Κύπρος Γη Ελληνική», ενώ τα δύο πρώτα σημεία στην τοποθέτηση της ιδεολογικής ταυτότητας της όπως αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα τους είναι: «Κυρίαρχη ιδέα και πίστη μας το ΕΘΝΟΣ και η ΦΥΛΗ» «Πάνω απ’ όλα το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ».  Στις πιο αναλυτικές θέσεις του, το ΕΛΑΜ αναφέρεται και στο εθνικό μας θέμα με την εξής θέση:  «Καμιά φιλία και καμιά συνύπαρξη με τους Τουρκο"κύπριους"». Τα πιο πάνω ιδεώδη φαίνεται να πηγάζουν από ένα σημείο του προγράμματος του εθνικοσοσιαλιστικού ναζιστικού γερμανικού εργατικού κόμματος (1920-1945) σύμφωνα με το οποίο: «Μόνον αυτοί με γερμανικό αίμα, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, μπορούν να είναι μέλη του Έθνους. Συνεπώς, κανείς Εβραίος δεν μπορεί να ανήκει στο Έθνος (και συνεπώς ούτε στο κράτος)

Το ΕΛΑΜ όμως δεν χαρακτηρίζει μόνο ο ακραίος πολιτικός λόγος. Είναι νωπές οι εικόνες από τον ξυλοδαρμό ενός ξένου φοιτητή και ενός Ε/κ διότι αρνήθηκε να πάρει το φυλλάδιο τους αλλά και γιατί διαφώνησε με τις θέσεις τους, αλλά και της πορείας τους με ρόπαλα προς το προεδρικό για να διατρανώσουν την αντίθεση τους με τον άκομψο ομολογουμένως τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε στις ευθύνες της Ελλάδας όσον αφορά στην εισβολή. Τα καλυμμένα πρόσωπα, η τάξη και η στρατιωτική τους πειθαρχία φοβίζουν τον μέσο πολίτη, όπως και οι τοποθετήσεις στελεχών του, του τύπου «το κράτος πρέπει να λάβει τα μέτρα του για να μην αναγκαστούν οι πολίτες να το κάνουν». Είναι ωσάν να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε αποστολή διάσωσης της Κύπρου, ότι αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα απέναντι σε κάθε τι μη πατριωτικό και ανθελληνικό, όπως αυτοί βέβαια το αντιλαμβάνονται.

Υπεύθυνες για το γεγονός ότι αυτές οι τοποθετήσεις γίνονται μέρος της προεκλογικής αλλά και των πολιτικών συζητήσεων είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Άλλες γιατί δεν αντιμετώπισαν τα προβλήματα που ανοίγουν το δρόμο σε τέτοιες πολιτικές τοποθετήσεις, άλλες γιατί με δέλεαρ το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, νομιμοποίησαν στη λογική του μέσου ανθρώπου την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και άλλες γιατί, θεωρώντας ότι η εκφορά ενός τέτοιου πολιτικού λόγου εξυπηρετούσε την ανάγκη δημιουργίας ενός αντίπαλου δέους, ίσως και να επιδίωξαν την ενδυνάμωση της φωνής του συγκεκριμένου χώρου. Μπορεί σήμερα να φαίνεται ότι η κάθοδος του ΕΛΑΜ ίσως να ευνοεί την Αριστερά. Είτε γιατί πιθανόν να αποσπάσει κάποια ποσοστά από τον κύριο αντίπαλο της είτε γιατί κάτι τέτοιο καθιστά πιο εύκολο για αυτήν να συσπειρώσει τον πυρήνα των δικών της οπαδών. Αυτοί όμως που σήμερα αισθάνονται ότι ίσως και να βολεύονται από τη δραστηριότητα του ΕΛΑΜ, είναι αυτοί που πιθανότατα θα πληγούν και στο μέγιστο βαθμό. Κι αυτό καθώς με ενδεχόμενη ένταξη του ΕΛΑΜ στο Κοινοβούλιο, πληθαίνουν οι αντίθετες φωνές εντός της Βουλής, ενώ δυσκολεύουν και οι συνεργασίες, αφού τα κόμματα του κέντρου θα κινούνται όλο και δεξιότερα για να μην απολέσουν ψήφους. Επιπλέον, όλα τα κόμματα, ακόμα κι αν το ΕΛΑΜ δεν πετύχει εκλογή στη Βουλή, θα κληθούν να συζητήσουν από το ίδιο επίπεδο πλέον, αφού αυτό θα έχει προαχθεί σε ισότιμο συνομιλητή, ενώ είναι βέβαιο ότι θα διαφοροποιήσει τον πολιτικό λόγο εν γένει, καθιστώντας τον ακόμα πιο ακραίο. Την ίδια στιγμή που το ΕΛΑΜ θα συνεχίσει να ξυλοφορτώνει όποιο έχει ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα από εμάς αλλά και όποιο εκφράζει αμφιβολίες ως προς την ορθότητα των θέσεων του.      

Με το ΑΚΕΛ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό υπερπροβάλλοντας τη συγκεκριμένη ομάδα, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των οπαδών του, και με τα υπόλοιπα κόμματα, κυρίως μέσω μεμονωμένων τοποθετήσεων στελεχών τους, να σκληραίνουν περαιτέρω τη στάση τους -καταθέτοντας απόψεις που εμφορούνται από ομοφοβία, εθνικισμό και φυλετική ανωτερότητα- σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν οπαδούς τους να κατευθυνθούν προς ΕΛΑΜ μεριά, τα χειρότερα έπονται. Για μια ακόμα φορά θύμα θα είναι η μετριοπάθεια, η λογική και η αξιοπρέπεια τόσο της πολιτικής όσο και της κοινωνίας. Αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτά; Εκλογές έχουμε σε τρεις βδομάδες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...