Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Προκήρυξη Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)


Συμπατριώτες,
Σήμερα απευθυνόμαστε σε εσάς έχοντας ήδη κερδίσει την πρώτη μάχη.
Μετά από τρία χρόνια κατηγοριών, συκοφαντιών , προπαγάνδας, παράνομων συλλήψεων μελών του με παραποίηση των αληθινών του θέσεων, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) άντεξε και πλέον αποτελεί μια αναγνωρισμένη και κοινά αποδεκτή νόμιμη πολιτική δύναμη.
Για εμάς αυτή η αναγνώριση αποτελεί νίκη της δημοκρατίας και της πολυφωνίας και δεσμευόμαστε ότι μέσα από αυτά τα πλαίσια θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στην γη των πατέρων του.
Ενα αγώνα που όταν τον ξεκινήσαμε ήμασταν το μόνο κίνημα παγκύπρια που είχε το σθένος να διακηρύξει τα πιστεύω του δημόσια και να τα βάλει με το κατεστημένο.
Στο Εθνικό θέμα αποκηρύξαμε καθαρά και ξάστερα οποιανδήποτε λύση ομοσπονδίας. Εμείς διεκδικούμε ελευθερία και μόνο για αυτήν αγωνιζόμαστε.
Για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής-κατοχής και όχι πρόβλημα ειρηνικής συμβίωσης Ε/κ και τ/"κ". Το πρόβλημα μας δεν θα λυθεί αν το θέλουν μόνο οι τουρκο"κύπριοι".

Ακόμα όμως και αν εξετάσουμε το σενάριο ότι το Κυπριακό λύνεται και ζούμε σε ομόσπονδο κράτος με τους τ/"κ" η ιστορία απέδειξε ότι η ομοσπονδία απέτυχε παταγωδώς όπου εφαρμόστηκε και στις πλείστες των περιπτώσεων η κατάρρευση της οδήγησε σε λουτρό αίματος. Τα παραδείγματα πολλά, πρώην Γιουγκοσλαβία, πρώην ΕΣΣΔ, πρώην Τσεχοσλοβακία κ.α. Κοινό γνώρισμα όλων αυτών των περιπτώσεων άνηκαν όλοι στο πρώην ανατολικό μπλοκ.

Στην Κύπρο η ιστορία ειδικά δίδαξε ότι ειρηνική συμβίωση με τους τ/"κ" δεν μπορεί να υπάρξει. Για εμάς αποτελούν μετεξέλιξη των κατακτητών του 1571 και η μόνη ιστορική περίοδος που μπορεί να λεχθεί ότι ζήσαμε και συνυπάρξαμε μαζί τους ήταν η αγγλοκρατία.

Αφού ο πρόεδρος μας τους παραχωρεί γη και ύδωρ για να δεχτούν να λύση του Κυπριακού γιατί δεν προβαίνουν οι ίδιοι σε μια απλή χειρονομία καλής θέλησης όπως να αφαιρέσουν την σημαία που ματώνει καθημερινά τον Πενταδάχτυλο μας. Την οροσειρά των ακριτών και των πιο αιματηρών θυσιών του Ελληνισμού.

Γιατί πολύ απλά έχυσαν το αίμα τους να τον κατακτήσουν και οι Τούρκοι τιμούν το αίμα των νεκρών τους. Σε αντίθεση με μας που ακόμα και την ιστορία μας είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε χάριν της «ειρηνική συμβίωσης», η Τουρκία δεν έχει παραχωρήσει ποτέ σπιθαμή Ελληνικού εδάφους που κέρδισε με αίμα.

Διέξοδος για την πλευρά μας λοιπόν και παρακαταθήκη δίκαιης λύσης όπου για εμάς σημαίνει απελευθέρωση του τουρκοκρατούμενου τόπου μας είναι μόνο η διεκδικητική πολιτική . Αυτό σημαίνει πολύ απλά: οριοθέτηση κόκκινων γραμμών, αναβάθμιση και αναζήτηση εξωτερικών συμμαχιών (με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων ήδη είδαμε πως μας προσέγγισαν ξένες δυνάμεις) αναβάθμιση και ενδυνάμωση της Εθνικής Φρουράς και της στρατιωτικής συνεργασία με την Ελλάδα (ενιαίος αμυντικός χώρος)

Δυστυχώς όμως σήμερα το Εθνικό θέμα έχει υποβαθμιστεί αρκετά στην συνείδηση των πολιτών λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης που μας χτύπησε. Μιας κρίσης που μπορεί μεννα είναι παγκόσμια αλλά μπορεί με απλά μέτρα να απαλυνθεί.

Όταν ο λαός μας πεινά κύριοι δεν ταΐζουμε πρώτα τους αλλοδαπούς και τους τουρκο"κυπρίους". Όταν ο γέροντας που δούλευε μια ζωή και πλήρωνε τους φόρους που κατέστησαν την Κυπριακή Δημοκρατία βιώσιμη σήμερα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας δεν παρέχουμε πλούσια, παχουλά επιδόματα στους πολιτικούς πρόσφυγες .

Όταν ο οικογενειάρχης παρακαλά να μην αρρωστήσει το παιδί του γιατί δεν μπορεί να του παρέχει αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν δίνουμε προτεραιότητα στο νοσοκομείο στους αλλοδαπούς και τους τ/"κ". Όταν το κράτος πετάει στον δρόμο τους εργαζόμενους τηςΕυrocypria αδιαφορώντας για το πώς θα ζήσουν δεν εγκρίνει εκατομμύρια για παροχή επιδομάτων. Όταν το εισαγόμενο έγκλημα ανθεί και ολόκληρες περιοχές πόλεων έχουν γίνει γκέτο παίρνεις μέτρα για να γίνουν οι γειτονιές μας ασφαλείς και δεν αποκαλείς αυτούς που ζητούν ασφάλεια στις γειτονιές τους ρατσιστές.

Όπως μας αποκαλούσαν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και ο Τύπος τον Δεκέμβριο του 2009 όταν είχαμε το θάρρος να φωνάξουμε πρώτοι και μόνοι εναντίον της λαθρομετανάστευσης και της παράνομης εργασίας.

Τώρα βέβαια έρχονται εκλογές, το θέμα πουλάει και όλοι ανακάλυψαν ότι έχουμε πρόβλημα που θα λυθεί βέβαια στις 23 Μάιου από μόνο του απλά γιατί θα ξεχαστεί μετά.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διεκδικεί καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Ένα μέλλον πρώτιστα Ελληνικό γιατί για εμάς Έλληνας δεν είναι κάποιος μόνο από καταγωγή αλλά και από αγωγή. Μια παιδεία που δεν θα παραποιεί και θα διαστρεβλώνει την ιστορία και τους αγώνες των προγόνων μας χάριν της επαναπροσέγγισης.

Μια παιδεία και μια κοινωνία που δεν θα απαξιώνει την εκκλησία, τον μόνο θεσμό που στήριξε και κράτησε όρθιο τον Κυπριακό Ελληνισμό στους πιο σκοτεινούς καιρούς. Για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) η εκκλησία πρέπει και επιβάλλεται να έχει λόγο και άποψη σε όλα τα θέματα, όπως έχει αποδείξει στην ιστορία.

Συμπατριώτες

- Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν κατέρχεται στις εκλογές με αυτοσκοπό την καρέκλα του βουλευτή. Ούτε σου υποσχόμαστε ρήξη και ανατροπή του κατεστημένου ως προεκλογικές εξαγγελίες.

- Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απέδειξε ήδη με την δράση του όλα αυτά τα χρόνια ότι ήδη είναι απέναντι από το πολίτικο και κοινωνικό κατεστημένο.

Είμαστε σίγουροι ότι πολλούς από εσάς οι θέσεις μας σας εκφράζουν απόλυτα. Δεν είχατεόμως κάποιο χώρο που να εκφέρει πολιτικό λόγο και δεν μπορούσατε να μιλήσετε γιατίαυτόματα θα χαρακτηριζόσασταν εθνικιστές, ρατσιστές, μισαλλόδοξοι. Εμάς δεν μαςτρομάζουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί, τους έχουμε ήδη συνηθίσει.

Εμείς σου δίνουμε την επιλογή. Για να κρατήσουμε την Κύπρο Ελληνική και να δώσουμε στα παιδιά μας το μέλλον που τους αξίζει σε καλούμε να ενώσεις την φωνή σου μαζί μας. Για να καταστήσουμε την πολιτεία μας αυτάρκη σε όλους τους τομείς.

Τιμήστε μας με την ψήφο σας και θα σας τιμήσουμε με τις πράξεις μας.

Στις 22 του Μάη έχετε για πρώτη φορά την επιλογή

Η απόφαση είναι δική σας.


Πολιτικό Γραφείο Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...