Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Προσπάθεια αποκάλυψης της ταυτότητας του σταθμάρχη της CIA στο Πακιστάν




Η CIA δεν σκοπεύει να ανακαλέσει στις ΗΠΑ τον σταθμάρχη της στην πρεσβεία του Ισλαμαμπάντ παρά την εμφανή προσπάθεια από πακιστανικά ΜΜΕ να αποκαλύψουν την ταυτότητά του, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι. O ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός ΑRYμετέδωσε το όνομα του Mark Carlton ως  ωστόσο σύμφωνα με πρώην στέλεχος των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών σε τέτοιες θέσεις κανείς χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα και μόνο η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του ίσως να έκανε κακό. Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος διέψευσε ότι η ταυτότητα που δημοσιοποιήθηκε είναι και η πραγματική και κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος να ανακληθεί ο νυν επικεφαλής της CIA στο Ισλαμαμπάντ.

Κύκλοι της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών εκτιμούν ότι οι διαρροές έγιναν βάσει σχεδίου αντιπερισπασμού, με σκοπό να αποπροσανατολιστεί η προσοχή της κοινής γνώμης από την απαίτηση της Ουάσινγκτον, να δοθούν πειστικές εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν, για το πως ήταν δυνατόν να καταφέρει ο Osama Bin Laden να κρύβεται επί χρόνια δίπλα στη Στρατιωτική Ακαδημία του Πακιστάν.
Ανεξάρτητα από την εκατέρωθεν ψυχρότητα που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών μετά την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της Al Qaeda, σε πακιστανικό έδαφος, εν αγνοία της κυβέρνησης αλλά και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, οι HΠΑ θεωρούν ότι πρόκειται για πρωτοβουλία από το εσωτερικό της πακιστανικής κυβέρνησης και ίσως να πρόκειται για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ISI). Είναι η δεύτερη φορά που καταγράφεται προσπάθεια αποκάλυψης της ταυτότητας του σταθμάρχη της CIA στο Πακιστάν.

Από το STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...