Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΕΥΠ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ 15 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ


Πηγές του ΓΕΕΘΑ κάνουν λόγο για ανεύθυνα δημοσιεύματα "από σεσημασμένες πηγές" που φέρουν τους 15 τραυματίες τούρκους στρατιωτικούς να έχουν τραυματισθεί σε άσκηση απόβασης και κατάληψης Ελληνικού νησιού. Οι 15 τούρκοι τραυματίσθηκαν όντως στην Φώκαια σε άσκηση της Στρατοχωροφυλακής από βλήμα που έχασε τον στόχο του, αλλά τα υπόλοιπα περί συμμετοχής της Στρατιάς Αιγαίου και το σενάριο απόβασης σε Ελληνικό νησί δεν είναι αληθή.

Την είδηση μεταφέραμε κι από το stoxos.gr προσχθές επικεντρώνοντας όμως -με δικό μας τίτλο- για την αχρηστοσύνη γενικά των τούρκων που δεν χρειάζονται καν αντίπαλο για αυτοεξολοθευτούν, και ως τέτοια η είδηση είχε ιδιαίτερη απήχηση, γεγονός που φαίνεται και από τις αναδημοσιεύσεις της. Όμως η πρωτοσέλιδη χθεσινή δημοσίευση από τον "Ελεύθερο Τύπο" με έμφαση όχι στο ατύχημα, αλλά στην αποβατική άσκηση σε Ελληνικό νησί (όπως ακριβώς και η πρωτότυπη είδηση του DEFENCENET, "ανάγκασαν" ΓΕΕΘΑ και ΕΥΠ να "διαρρεύσουν" την εξής απάντηση:

Όπως διευκρίνισαν άριστα πληροφορημένες πηγές του ΓΕΕΘΑ, της ΕΥΠ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το περιστατικό στο οποίο τραυματίστηκαν 15 τουλάχιστον στρατιωτικοί συνέβη στην περιοχή της Φώκαιας. Συγκεκριμένα η έκρηξη βλήματος όλμου από λανθασμένη σκόπευση και λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας, επέφερε παράπλευρες απώλειες γεγονός που οδήγησε τις τοπικές αρχές να εκδώσουν ανακοίνωση, καθώς η Στρατοχωροφυλακή υπάγεται στο Υπουργείο των Εσωτερικών.

Όμως παρότι το συμβάν δεν αποσιωπήθηκε, έτυχε της γνωστής παραπληροφόρησης από… σεσημασμένες πηγές, οι οποίες ελλείψει ειδήσεων… αποφάσισαν να τις δημιουργήσουν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Με αφορμή το γεγονός της εντοπιότητας της συγκεκριμένης σχολής με την μονάδα των Πεζοναυτών, κατασκεύασαν σενάριο περί άσκησης κατάληψης ελληνικού νησιού!

 Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γνωρίζοντας τα πραγματικά δεδομένα και σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ, εξέφραζαν αγανάκτηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι κύκλοι στην Ελλάδα κάνουν ότι μπορούν για να περάσουν την τουρκική προπαγάνδα του φόβου, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες…



Από  τον ΣΤΟΧΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...