Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΚΚ


Φήμες πως ¨στρατιωτικοί κωδικοί φτάνουν στα χέρια του ΠΚΚ¨
Η επίθεση στην Τσουκούρτζα έστρεψε πάλι την προσοχή στα αδύνατα σημεία. Το περιοδικό Ακσιόν δημοσίευσε μια εντυπωσιακή –σχετικά με το θέμα- είδηση.
Με βάση αυτά που αναφέρονται στην είδηση, άτομο που χρησιμοποιεί το όνομα Ρονάι-παλιός ΠΚΚλης λέει πως ¨χάρτες, σχεδιαγράμματα και κωδικοί των Τ.Ε.Δ. φτάνουν στα χέρια της οργάνωσης¨. Στο κείμενο που φέρει την υπογραφή του Χασίμ Σοϊλεμέζ αναφέρεται ότι στόχος της νέας διοίκησης είναι η ¨αποτροπή των διεισδύσεων¨.

http://tourkikanea.gr/2011/08/25/kripto/#more-9031
Τα λόγια του Ρονάι –παλιός ΠΚΚλής και τέως επικεφαλής ομάδας, που ζει ακόμη στο Β. Ιράκ- δείχνουν γιατί ο αντιτρομοκρατικός αγώνας αποβαίνει ανεπιτυχής. Ο Ρονάι που αποχώρησε πριν λίγο καιρό από την οργάνωση, λέει πως βαθμοφόροι στρατιωτικοί ερχόταν συνεχώς στα στρατόπεδα της οργάνωσης και είχαν συσκέψεις μαζί τους. Ισχυρίζεται πως οι στρατιωτικοί τους παρείχαν νέα εκρηκτικά, βοήθεια σε φάρμακα, ενώ στρατιωτικά απόρρητα περνούσαν σε καθημερινή, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση στα χέρια της οργάνωσης.
Ο Ρονάι περιγράφει ως εξής την κατάσταση : ¨Αυτά τις περισσότερες φορές έφταναν μέσω κούριερ. Ενίοτε μέσω συσκευών οχημάτων επικοινωνιών. Σε περιπτώσεις στρατιωτικών περιπολιών ή επιχειρήσεων εάν δεν υπήρχε προτεραία ενημέρωση, αμέσως ενημερωνόμασταν. Άτομα που ξέραμε ότι ήταν στρατιωτικοί με ρούχα αντάρτη ή πολίτη μας έφερναν πληροφορίες. Μετείχαν σε συγκεντρώσεις μας και μας έλεγαν πότε και πως πρέπει να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας. Αυτά τα ξέρουν όλοι οι διοικητές τομέων μας. Εγώ ως διοικητής ομάδας μετείχα σε κάποιες από αυτές τις συναντήσεις. Ξέρω έναν του οποίου το όνομα αγνοώ αλλά μας είχε πει πως ¨είμαι συνταγματάρχης¨. Μελαχρινός, λευκή επιδερμίδα, ύψος 1,80 και με μικρή κοιλίτσα. Μαζί του είχε και δύο άτομα με πολιτικά ρούχα. Ήρθαν στο στρατόπεδο που είχαμε στο Κελαρές και συναντήθηκε μαζί μας. Μας περιέγραψε τι πρέπει να κάνουμε στις εκλογές και αργότερα. Αυτό το άτομο μας έδωσε το όνομα του Ιμάμ Αζίζ Χότζα και άλλων έξι για να τους εκτελέσουμε¨.
Ο Ρονάι που ζει σε ασφαλή περιοχή ου φυλάσσεται από Πεσμεργκά στο Β.Ιράκ, φανερώνει με τα λόγια του πόσο εύκολα οργανώνονται οι επιθέσεις σε τμήματα και στρατόπεδα : ¨ Μας ερχόταν χάρτες. Στρατιωτικοί, ειδικοί χάρτες. Υπήρχαν και σχεδιαγράμματα. Σχετικά με το που ήταν τα αστυνομικά τμήματα, ο αριθμός των στρατιωτών καθώς και ειδικές πληροφορίες για τους διοικητές τους. Ενίοτε μας ερχόταν και κρυπτογραφημένες πληροφορίες. Αυτές τις αποκωδικοποιούσαν κάποιοι από εμάς που είχαν στρατιωτική προέλευση.
Από τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...