Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ελαμίτες Εναντίον Όλων




Στα χρόνια της αμορφωσιάς…
Στα χρόνια της ιδεολογικής ανυπαρξίας…
Στα χρόνια της έλλειψης προτύπων…
Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αντιστέκονται ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

Αυτό το σύνθημα αναγραφόταν στις αφίσες που αφισοκολλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε πολλά σχολεία της ελεύθερης Κύπρου. Ένα σύνθημα που για εμάς τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έχει γίνει πλέον βίωμα.

Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αντιπάλους οι οποίοι μας μάχονται γι’ αυτά που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αντιπαραβάλλουν εναντίον μας λογικά επιχειρήματα αλλά μας επιτίθενται με αφορισμούς: «Είστε φασίστες, νεοναζί, ακροδεξιοί, απόγονοι των Εοκαβηταζήδων» και πολλά άλλα φαιδρά. Επί της ουσίας δεν έχουν κάτι να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματά μας.

Πως θα διασφαλίσουμε την ύπαρξη και την ελευθερία του Ελληνισμού στην Κύπρο;

Πως θα βγάλουμε τον ελληνισμό της Κύπρου από την ηθική, οικονομική, πολιτιστική και γεωπολιτική παρακμή;

Οι αποκαλούμενοι κομμουνιστές, οι νεοφιλελεύθεροι, οι κεντρώοι-σοσιαλιστές, ακόμα και κάποιοι «πατριώτες», δίνουν απαντήσεις γεμάτες ιδεοληψίες ενώ άλλοι απλά ψιθυρίζουν μισόλογα ή ακόμα δεν μας δίνουν καμιά. Οι δε «πατριώτες» βλέπουν την λύση μπροστά τους αλλά δεν έχουν το κουράγιο να την πουν στον λαό και στην κοινωνία, φοβούμενοι μήπως και αυτοί αποκαλεστούν φασίστες και εθνικιστές.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) όμως δεν έχει σύνδρομα κατωτερότητας έναντι της Αριστεράς. Εμείς λέμε τις απόψεις και κυρίως τις προτάσεις μας προς την κοινωνία, ακόμα και αν χρειαστεί να πληρώσουμε κάποιο τίμημα γι’ αυτές. Δεν φοβόμαστε πως θα μας αποκαλέσει κάποιος επειδή αυτοκαθοριζόμαστε ως Έλληνες Εθνικιστές.

Σταθήκαμε πάρα πολλές φορές στην εμπροσθοφυλακή του λαού στις αντικατοχικές εκδηλώσεις κατά του ξεπουλήματος της Πατρίδας μας, στις διαμαρτυρίες για την μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζεται στην Κύπρο και προσφάτως στις εκδηλώσεις αγανάκτησης για την τραγωδία στο Μαρί.

Τις απόψεις και προτάσεις μας αυτές δεν αρκεστήκαμε να τις εκδηλώνουμε στο πεζοδρόμιο και στις πλατείες. Δώσαμε στον κυπριακό ελληνισμό για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια την δυνατότητα να εκφράσει πολιτικά το αίσθημα δυσαρέσκειάς του, κατερχόμενοι στις Βουλευτικές εκλογές του 2011. Παρά την πολεμική που ασκήθηκε προς το μέρος μας και τα μηδαμινά μέσα που διαθέταμε, καταφέραμε να μπούμε στον πολιτικό χάρτη αποσπώντας το 1,08% των ψήφων.

Αυτό βέβαια είναι ακόμα η αρχή, καθώς προσδοκούμε σε ακόμη περισσότερους αγώνες για την επίτευξη των στόχων μας. Πιστεύουμε στην τελική δικαίωση του αγώνα μας καθώς είμαστε οι μόνοι που δεν κινούμαστε από προσωπικά ή ωφελιμιστικά κίνητρα. Αυτό που μας δίνει δύναμη είναι η σταθερή πίστη στην Ιδεολογία μας τον Λαϊκό Εθνικισμό, η ακλόνητη πεποίθησή μας πως μαχόμαστε για το καλό του Έθνους μας και της Φυλής μας και οι δυνατοί δεσμοί συντροφικότητας και αλληλεγγύης που αναπτύσσονται μεταξύ των συναγωνιστών μας.

Δεν παραγνωρίζουμε ότι πρακτικά αγωνιζόμαστε Εναντίον ΌλωνΑυτό είναι που κάνει τον δρόμο μας προς την Ιθάκη ακόμη πιο ωραίο, ακόμη πιο ηρωικό και περήφανο…

«Θα έρθουμε μια Νύχτα, Όπου κι αυτά τ’ αστέρια Θα έχουν σβήσει, Και δεν θα ξέρετε Αν Ζωντανοί ή Πεθαμένοι είστε. Μα Εμείς θα έρθουμε, Φέρνοντας μαζί μας Χιλιάδες άστρα, ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ, Και έναν Ήλιο Ματωμένο… ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ!»

 

Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...