Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

3,10% το NOP στην Πολωνία!


Στις 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν γενικές εκλογές στην Πολωνία. Το Εθνικιστικό κόμμα της Πολωνίας, το NOP με το οποίο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διατηρεί άριστες σχέσεις κέρδισε το 3,10%, ένα ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο.
Πιο συγκεκριμένα στην Κάτω Σιλεσία, ο υποψήφιος του κόμματος του NOP για την Γερουσία (η άνω βουλή του πολωνικού κοινοβουλίου) κέρδισε το 3,10% των ψήφων.
Όπως μας αναφέρουν οι Πολωνοί συναγωνιστές, παρά τις πολλές επιθέσεις που δέχονται από τα ΜΜΕ καθημερινά, αλλά και ο απίστευτα χαμηλός προϋπολογισμός για προεκλογική εκστρατεία το αποτέλεσμα των εκλογών θεωρείται ως τεράστια επιτυχία, αφού το 3,10% των ψήφων είναι πολύ καλό επίτευγμα.
Το 3,10% όπως μας αναφέρουν οι Πολωνοί συναγωνιστές, τους γεμίζει με δύναμη για να πορευτούν στο δύσκολο μέλλον. Το ποσοστό σε ένα πραγματικό εθνικιστικό κόμμα δείχνει ότι, μετά από σχεδόν 20 χρόνια, της αποκαλούμενης "ελεύθερης" Πολωνίας, ο λαός άρχισε σιγά-σιγά να ξυπνά και να καταλαβαίνει.  

Υπόσχονται πως τώρα θα δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά, για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, για μια πραγματικά ελεύθερη Πολωνία σε μια Ελεύθερη Ευρώπη των Εθνών.

Εμείς αφού συγχαρούμε τους Πολωνούς Συναγωνιστές για την επιτυχημένη προσπάθεια τους, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο δύσκολο μέλλον που τους έρχεται, και τα όσα προβλήματα τους επιφυλάσσει. Ένα σημείο που αξίζει σχολιασμού είναι ότι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, είναι τα ίδια που αντιμετωπίζουν όπως όλα τα εθνικιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη. Τα ίδια συμβαίνουν φυσικά και εδώ στην Κύπρο.

Ένα άλλο αξιοπρόσεκτο γεγονός που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι η μεγάλη πρόοδος που παρουσιάζουν τα εθνικιστικά κινήματα - κόμματα σε όλη την Ευρώπη, τα οποία έχουν εκπληκτική άνοδο στις εκλογές. Η Πολωνία ήταν ακόμα μια απόδειξη, που έρχεται να επαληθεύσει τον κανόνα, για άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων, και την μεγάλη αποδοχή που έχουν πλέον οι ιδέες μας στο κόσμο.

Από το νοτιότερο κομμάτι του Ελληνισμού, την Κύπρο, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εύχεται καλή συνέχεια στους Πολωνούς συναγωνιστές του NOP, και το όνειρο για μια πραγματικά Ελεύθερη Ευρώπη των Εθνών να γίνει σύντομα πραγματικότητα, με μια Κύπρο Ελεύθερη και πάνω από όλα Ελληνική.

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...