Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και πάλι στο προεδρικό, αξιώνοντας την παραίτηση του Χριστόφια


Χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν, για άλλη μια Δευτέρα έξω από το προεδρικό, μετά το πόρισμα της Διερευνητικής Επιτροπής, που έκρινε μεταξύ άλλων ένοχο το πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Παρόντα περίπου 150 μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτώντας την εδώ και τώρα παραίτηση του Προέδρου.
Μόλις φτάσαμε στο Προεδρικό, οι συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν την πορεία μας και αρκετές φορές φώναξαν μαζί μας κατά της κυβέρνησης, και άλλοι δε ήθελαν να ενταχθούν και αυτοί στις γραμμές μας. Τα συνθήματα των μελών και φίλων του κινήματος έδωσαν παλμό στην εκδήλωση των Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων, ακούγοντας ταυτόχρονα τις ομιλίες που εκφωνούνταν από τα μεγάφωνα.

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα παρά την μη αποδοχή του προέδρου για την ευθύνη της τραγωδίας απέδειξε ακόμα μια φορά ότι ο κόσμος άρχισε σιγά-σιγά να ξυπνά και να βγαίνει από το μαντρί που όλα αυτά τα χρόνια οι πολιτικάντηδες μας ήθελαν να τον έχουν σκλαβωμένο, δέσμιο στα ύπουλα σχέδια τους. Ο λαός διατράνωσε ακόμα μια φορά την θέληση του για να παραιτηθεί ΑΜΕΣΑ ο πρόεδρος, που δεν τυγχάνει πλέον καμιάς αποδοχής από τον απλό κόσμο.

Ελπίζουμε, επιτέλους, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι αυτής της τραγωδίας, και να υπάρξουν κυρώσεις όποιο αξίωμα και αν έχει ο οποιοσδήποτε ένοχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...