Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου για την "ακελοποίηση" της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ)


Σύμφωνα με άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε σε καθημερινή εφημερίδα και συγκεκριμένα την Σημερινή, μεθοδεύεται ο πλήρης έλεγχος από το ΑΚΕΛ, της ΚΥΠ με μεταθέσεις αστυνομικών οι οποίοι δεν προέρχονται από τον πολιτικό χώρο του ΑΚΕΛ, σε άλλες υπηρεσίες και πόστα. Το κενό που θα μείνει θα συμπληρωθεί, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, από αστυνομικούς που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ.

Μάλιστα στο δημοσίευμα, καταγγέλλονται παρακολουθήσεις προσώπων τα οποία απλά παρευρίσκονταν στις εκδηλώσεις των "Αγανακτισμένων" έξω από το προεδρικό μέγαρο. Επίσης καταγγέλλεται και η προσπάθεια εκφοβισμού δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος δέχθηκε παρατηρήσεις από προϊστάμενο του γιατί θεάθηκε με την οικογένειά του να διαδηλώνει έξω από το προεδρικό.
Όλα αυτά βέβαια σε εμάς, τα στελέχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), δεν κάνουν καμία εντύπωση. Διότι από την αρχή της δημιουργίας του κινήματός μας το 2008, συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη μας, βρίσκονταν υπό στενότατη επιτήρηση, από την ΚΥΠ ακόμα και μετά την κάθοδο του κινήματός μας σε εκλογικές διαδικασίες των Ευρωεκλογών και των πρόσφατων Βουλευτικών.

Η παρακολούθηση αυτή είδε μάλιστα το φως της δημοσιότητας, όταν σε στήλη της εφημερίδας Πολίτης, σχολιαζόταν δήλωση του Προέδρου Χριστόφια στο Εθνικό συμβούλιο στην οποία έλεγε πως υποκλάπηκαν συνομιλίες μεταξύ μελών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) προερχόμενων από Πάφο, την νύχτα της 12 Ιουλίου 2011Μάλιστα αυτή την δήλωση του προέδρου Χριστόφια, χρησιμοποίησε και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, για να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες που εξαπέλυσε πως το προεδρικό παρακολουθεί τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων.

Εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), θεωρούμε πως η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως κομματικό τσιφλίκι κανενός. Η δουλειά της είναι η προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις εξωτερικές απειλές και υποβοηθητικά προς την αστυνομία για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Η παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, δεν είναι η δουλειά των μυστικών υπηρεσιών ενός κράτους και απαγορεύεται ρητώς από το σύνταγμα.

Αν και δεν περιμένουμε αλλαγή των σχεδίων από πλευράς κυβερνήσεως, την καλούμε να αφήσει τα έμπειρα στελέχη της ΚΥΠ στην θέση τους και να κατευθύνει προς τηναντιμετώπιση της τουρκικής απειλής καθώς και των ασύμμετρων απειλών όπως λαθρομετανάστευση, οργανωμένο έγκλημα, διεθνής τρομοκρατία κ.α.

Η κομματοκρατία πάντοτε είχε ως αποτέλεσμα την αποσύνθεση και την διάλυση, όσον αφορά τα σώματα ασφαλείας (βλέπε ΕΥΠ). Αυτό να το έχουν καλά υπόψη οι κυβερνώντες...

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...