Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πορείες καταδίκης του ψευδοκράτους - Ανταπόκριση από ΠΑΝΤΟΥ


Σήμερα το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), διοργάνωσε πορείες καταδίκης του ψευδοκράτους σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, αλλά και στην Αθήνα, με πολύ μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και φοιτητών σε αυτές.

Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές από όλη την Κύπρο, διαδήλωσαν από τις γραμμές του κινήματός μας παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διατρανώνοντας την θέλησή τους για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.


Η νεολαία για ακόμα μια φορά, έδειξε πως δεν παραμένει αμέτοχη για το τι μέλει γενέσθαι στην Κύπρο μας.  Την ίδια στιγμή που οι επαναπροσεγγιστές μαζί με διάφορους θολοκουλτουριάρηδες, έκαναν συναυλίες σε κλειστά γήπεδα, κρατώντας χεριές, αγκαλιασμένοι με τα αδέλφια τους, τους Τουρκο«κύπριους».  

Το ότι το πολιτικό κατεστημένο θέλει την νεολαία μας να βρίσκεται σε λήθαργο, αυτό είναι ηλίου φαεινότερων, αφού μίσθωσαν λεωφορεία για να μεταφέρουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ, τους μαθητές στις επαναπροσεγγιστικές τους συναυλίες, απαγορεύοντας σε πολλές περιπτώσεις στους μαθητές να πορευτούν προς το οδόφραγμα, απειλώντας τους με αποβολές.
Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν πτόησε την νεολαία, ούτε οι απειλές, ούτε οι κακές καιρικές συνθήκες και έδωσε δυναμικά για άλλη μια φορά το παρόν της στις πορείες που διοργάνωνε το κίνημα μας. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, για τους κάθε απόχρωσης πολιτικάντηδες, ο φόβος τους έγινε πραγματικότητα αφού βλέπουν την νεολαία σιγά-σιγά να ξυπνάει, και να πυκνώνει τις τάξεις και τις γραμμές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Λευκωσία:
Την μέρα που πάρα πολλοί ξέχασαν και έμπρακτα πλέον αφού την θέση των αντικατοχικών πορειών ήρθαν να πάρουν οι επαναπροσεγγιστικές συναυλίες, με τις χορηγίες της κυβέρνησης, και των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, η νεολαίατου Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) δήλωσαν σαν μια άλλη μια χρονιά δυναμικό παρών στο χρέος μας προς την πατρίδα.
Η πορεία ξεκίνησε από τα πολιτικά γραφεία της Λευκωσίας, με 250 άτομα να πλαισιώνουν τις γραμμές μας, αφού κατά την διάρκεια της πορείας μου πέρασε από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, πολλοί μαθητές ενίσχυσαν την πορεία μας.
Η αποδοχή του κόσμου ήταν πραγματικά τεράστια, και τα συγχαρητήρια από τους περαστικούς και τους καταστηματάρχες ήταν άφθονα.
Η πορεία μας πέρασε και έξω από την βουλή, όπου το σύνθημα «Ακούστε το καλά προδότες της βουλής, εθνική αντίσταση είμαστε εμείς» δονούσε την ατμόσφαιρα. Μετά από την βουλή, η πορεία μας πέρασε και έξω από τα κεντρικά γραφεία κοινωνικών ασφαλίσεων, που βρίσκονται λίγο πιο κάτω, όπου πολλοί αλλοδαποί και Τουρκο"κύπριοι" το κατακλύουν καθημερινά τα εν λόγο γραφεία για να εγγραφούν ως άνεργοι και να πάρουν τα παχυλά τους επιδόματα, και εκεί ακούστηκαν τα σχετικά συνθήματα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι πολλοί Ελληνοκύπριοι που ήταν στον χώρο χειροκρότησαν τα μέλη μας ενώ ορισμένη μας ακολούθησαν.
Στην συνέχεια η πορεία μας, σταμάτησε για λίγο, δίπλα από το τοίχος που χωρίζει ελεύθερα από τα κατεχόμενα μας εδάφη, και κάτω από τις σημαίες των βαρβάρων κάψαμε μια Τούρκικη σημαία, και μια του ψευδοκράτους, συμβολικά, με τους τούρκους να μας βλέπουν ανήμποροι να αντιδράσουν, και με την υπόσχεση ότι κάποια μέρα η σημαίες που θα καίγονται θα είναι οι δύο σημαίες που υπάρχουν είδη εκεί, και μολύνουν τα άγια χώματα μας.
Στην συνέχεια μας η πορεία μας, με δυναμικό παλμό, και τους Τούρκους να τρέχουν σαστισμένοι από την θέα των σημαιών τους που καίγονταν, φτάσαμε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου εκεί ανακοπήκαμε από ισχυρές , πάνοπλες, αστυνομικές δυνάμεις, και πίσω τους να ξεπροβάλλουν άνδρες των Ηνωμένων Εθνών.
Εκεί έγιναν ακολούθησαν ομιλίες από κάποιους συναγωνιστές, και στην συνέχεια η εκδήλωση μας έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο, και την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατοί.  












 
Λάρνακα:
Μέρα καταδίκης του ψευδοκράτους, η σημερινή και περίπου 50 μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) πορεύτηκαν στους κεντρικότερους δρόμους της Λάρνακας.

 Το κέντρο της Λάρνακας δονείτο από τα συνθήματα των Εθνικιστών μαθητών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)Το κίνημα μας ήταν το μόνο που διοργάνωσε πορεία στην πόλη του Ζήνωνα, αφού οι συμμαθητές μας προτίμησαν την ασφάλεια κλειστού γηπέδου στην Λευκωσία και την ζεστασιά των καφετεριών.

 Όσοι πορεύτηκαν μαζί μας εισέπραξαν συγχαρητήρια από τον απλό κόσμο που μας καλούσε να συνεχίσουμε αμείωτο τον αγώνα μας. Τα μέλη μας, δεν επηρεάστηκαν από την βροχή που έπεσε και συνέχισαν την πορεία διαμαρτυρίας με μεγαλύτερο παλμό.

 Η πορεία τερματίστηκε στο Μεσαιωνικό κάστρο όπου αναγγέλθηκε ομιλία από μέλος τουΜετώπου Νεολαίας του πυρήνα Λάρνακας και η εκδήλωση μας έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και την υπόσχεση πως θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη.




Πάφος:
Σήμερα μέλη του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) πορεύθηκαν ακόμα μια φορά στους δρόμους της Πάφου με ηθικόν ακμαιότατο, ενάντια στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους, δηλώνοντας ακόμα μια φορά την αντίθεση τους και με  την σημερινή τους παρουσία ότι δεν ξεχνούν και αντιστέκονται.
Η πορεία ξεκίνησε από το Λύκειο Κύκκου και περνώντας από τους κεντρικούς  δρόμους της Πάφου, κατέληξε έξω από το Δημαρχείο όπου πολύς κόσμος χειροκρότησε και ενθάρρυνε την παρουσία της μάχιμης  μαθητιώσας νεολαίας μας. 
Λεμεσός:
Αντιπροσωπεία 20 ατόμων του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)παρευρέθηκε στο δοιηκητήριο, στην Λεμεσό όπου εκεί έγιναν εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους όπως γίνονται κάθε χρόνο.

Αθήνα:

Εκατό και πλέον συναγωνιστές μας που σπουδάζουν στην Αθήνα, συμμετείχαν στη σημερινή αντικατοχική πορεία στην περιοχή του Συντάγματος.
Η πορεία γινόταν κατά της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους που έγινε από την Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο το 1983.
Η φετινή πορεία είχε συμμετοχή μεγαλύτερη από κάθε χρονιά επιβεβαιώνοντας τους φόβους όλων πως οι Έλληνες εθνικιστές πληθαίνουν κάθε μέρα και εντάσσονται στις τάξεις τουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και όσον αφορά την Αθήνα τη φοιτητική παράταξη τουΦ.Κ.Κ. Μέτωπο Αθήνας.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετικότατη καθώς αρκετοί περαστικοί ενώθηκαν με τους συναγωνιστές μας και μαζί με αυτούς φώναξαν δυναμικά πως Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Τα συνθήματα που φωνάζονταν κατά τη διάρκεια της πορείας ξεσήκωσαν τους περαστικούς αφού ο παλμός ήταν μοναδικός. Κατά τη διάρκεια της πορείας, στο ύψος της τουρκικής πρεσβείας κάηκαν συμβολικά η σημαία της Τουρκίας αλλά και του ψευδοκράτους.
Η πορεία ξεκίνησε από την Εθνική Πινακοθήκη και κατέληξε στο Σύνταγμα όπου απαγορεύθηκε από την αστυνομία η κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη από τα μέλη του Φ.Κ.Κ.. Η πορεία τελείωσε με τους Κύπριους συναγωνιστές μας να δίνουν το σήμα για τον Εθνικό μας Ύμνο που όλοι βροντοφώναξαν.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...