Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Παρουσία στο μνημόσυνο του Κ. Μάτση - στο Παλαιχώρι


Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε σήμερα στο Παλαιχώρι,γενέτειρα του ήρωα Κυριάκου Μάτση, για το ετήσιο μνημόσυνο του αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α..

Από την εκκλησία έγινε πορεία, η οποία διέσχισε όλο το χωριό, προς το μνημείο που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού εις μνήμη του ήρωα, του Καραολή και του Γεωργίου.


Τα μέλη μας πέρασαν στην κορυφή της πορείας, μπροστά από τους πολιτικάντηδες που παρευρέθηκαν φέτος για να αδράξουν ψήφους, ελέω προεκλογικής περιόδου και για αρκετή ώρα ήταν υποχρεωμένοι να ακούνε τα συνθήματα μας, αλλά και να βλέπουν την θετική ανταπόκριση του κόσμου προς το πρόσωπό μας, κυρίως στα αντιομοσπονδιακά συνθήματα και στο σύνθημα "Αλήτες, προδότες, πολιτικοί, η Κύπρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ"
Όταν έφτασε η πορεία στο μνημείο τελέσθηκε ένα σύντομο τρισάγιο εις μνήμη του ήρωα και στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων. Κατάθεση στεφάνου έγινε και από το κίνημα μας, η οποία έγινε δεκτή από τους παρευρισκόμενους με πολύ θετικά σχόλια.
Ακολούθως τα μέλη μας μετέβησαν σ' ένα ύψωμα που δεσπόζει του Παλαιχωρίου. Εκεί υπάρχει ακόμη ένα μνημείο εις μνήμη του Μάτση, Καραολή και του Γεωργίου, το άγαλμα της Κύπριας μάνας που ατενίζει τις βουνοκορφές της Παπούτσας, το ορεινό καταφύγιο του ΓρηγόρηΑυξεντίου και των 17 ανταρτών του, καθώς και τα στενά δρομάκια του Παλαιχωρίου, όπου ο Αυξεντίου βάδισε με συνοδοιπόρους τα 130 και πλέον, μέλη της ΕΟΚΑ, της ΠΕΚΑ και της ΑΝΕ Παλαιχωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...