Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΝΡD

Οι δύο μονομάχοι
Ο νέος πρόεδρος του NPD  Χόλγκερ Άπφελ.

Έπειτα από ένα δικαστικό θρίλερ που κράτησε ένα περίπου μήνα έγινε τελικά το συνέδριο του ΝPD.
Συγκεκριμένα με απόφαση του δικαστή της πόλης Ντέσσαου  απαγορεύθηκε να διεξαχθεί εκεί το πολύ σημαντικό συνέδριο στο οποίο μεταξύ άλλων οι Γερμανοί Εθνικιστές θα έπρεπε να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος .
Η ξαφνική αναβολή επηρέασε και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο αφού ματαιώθηκε λόγω των εξελίξεων  η επίσκεψη  υψηλόβαθμου στελέχους του ΝΡD στην Κύπρο.


Τελικά το συνέδριο έγινε την προηγούμενη Κυριακή στην περιοχή του Βραδενμβούργου όπου ταξίδεψαν τα μέλη του Κινήματος από όλη την Γερμανία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είχαμε την αλλαγή της ηγεσίας του NPD η οποία πέρασε στα χέρια του Χόλγκερ Άπφελ. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ούντο Φόϊγκτ ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και  ζήτησε να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τον νέο πρόεδρο.
Από καιρό είχε δεχθεί κριτικές για την αποτυχία εισόδου του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ το ποτήρι ξεχείλισε με το μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις πρόσφατες τοπικές εκλογές του Βερολίνου.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τον απερχόμενο πρόεδρο ψήφισαν 85 μέλη ενώ τον καινούργιο 126.
Πρόκειται για μία ιστορική αλλαγή η οποία θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την δυναμική του ΝΡD.
Αξίζει να αναφέρουμε τα προβλήματα που δημιούργησε το πολιτικό κατεστημένο της χώρας όσον αφορά τον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου αλλά και τις προσπάθειες εκφοβισμού από μερίδα θλιβερών δημοκρατικών πολιτών όπως αυτοαποκαλούνται.
Οι Εθνικιστικές ιδέες εξαπλώνονται με γοργό ρυθμό σε όλη την Ευρώπη όπως άλλωστε και στην Κύπρο όπου το Ε.ΛΑ.Μ. αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των μελών του σε όλες τις επαρχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...