Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 2011: Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την Αυγή…


«Γράψε με το αίμα σου και θα μάθης πως το αίμα είναι πνεύμα». Τα εμπνευσμένα λόγια του Φρειδερίκου Νίτσε αποτελούν, για μια ακόμη φορά, την πιο εύστοχη εισαγωγή για το κείμενο που ακολουθεί. 21 Δεκεμβρίου σήμερα, που δημοσιεύεται αυτό το άρθρο, ημέρα (και νύχτα) του Χειμερινού Ηλιοστασίου, που για την δική μας Αντίληψη και Νοοτροπία έχει ιδιαίτερη Αξία και Σημασία. Εφέτος, μάλιστα, δεν υπάρχουν και οι μικροαστικές ψευδαισθήσεις του 13ου μισθού, οι ευκαιριακές αγορές άχρηστων καταναλωτικών προϊόντων και η επιτηδευμένη-προσποιητή (όσο και γλοιώδης) ευγένεια και ευτυχία.

Όλα δείχνουν μαύρα και άραχνα, η απελπισία και η απόγνωση να έχουν καταλάβει τους πάντες και τα πάντα.
Αυτή την συγκεκριμένη ημερομηνία του Χειμερινού Ηλιοστασίου, ο Ήλιος φτάνει στο κατώτερο σημείο της ελλειπτικής του τροχιάς, μοιάζοντας να θέλει να εγκαταλείψει την Γη στο αρχέγονο χάος, αλλά εκ νέου αρχίζει την ανοδική του πορεία μικραίνοντας την νύχτα (πνευματικό σκοτάδι) και αυξάνοντας την ημέρα (συνειδητότητα, παντοδυναμία του πνεύματος). Αποτελεί την πιο τρανή αποδοχή και απόδειξη της ρήσης «το πιο βαθύ σκοτάδι υπάρχει πάντα πριν την Αυγή». Αυτό το βαθύ σκοτάδι κυριαρχεί απόλυτα στην κατεχόμενη Ελλάδα του Μνημονίου, του ΔΝΤ, της συγκυβέρνησης και των πουλημένων τομαριών, που απέδειξαν πως εννοούν τον «πατριωτισμό», με το να γίνουν συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για την υποδούλωση της χώρας στα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων.
Ένα βαθύ σκοτάδι που δείχνει ατελείωτο, αποτελεί, όμως, ένδειξη πως η αντίστροφη μέτρηση για την επαναφορά στο Ηλιακό Φως έχει αρχίσει. Άραγε, πόσοι Δυνατοί, Υπερήφανοι, Ατρόμητοι, Αλύγιστοι, Ηρωικοί, Ευγενείς και κυρίως Αληθινοί Υπερασπιστές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Λαϊκής Ευημερίας, της Πολιτιστικής Παράδοσης, και πολύ περισσότερο της ενστέρνισης ενός ΝΕΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ, υπάρχουν στα σημερινά μίζερα και θλιβερά δεδομένα της ζοφερής πραγματικότητας; Πόσοι είναι διατεθειμένοι να αντισταθούν Δημιουργικά, Ενεργητικά και Ευεργετικά ενάντια στους δυνάστες και τους ελληνόφωνους (σύγχρονους εφιάλτες) ντόπιους προδότες που αποτελούν το πολιτικό και κοινωνικό υπηρετικό τους προσωπικό; Αν το δει κάποιος με την ψυχρή και στείρα λογική των αριθμών, θα θεωρηθούν «λίγοι». Αλίμονο, όμως, αν η Ιστορία γραφόταν με τέτοια «στεγνή» λογική, με «προσθέσεις» και «αφαιρέσεις». Αυτό που έχει σημασία, αυτό που αξίζει, είναι πως ΕΚΕΙΝΟΙ υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Είναι οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, στην καρδιά και το μυαλό, την σκέψη και τη δράση. Μέσα από το βλοσυρό τους βλέμμα αντανακλάται ο χαμένος κρίκος, που συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το θλιβερό παρόν για να δημιουργηθεί ένα λαμπρό μέλλον, αντάξιο των προσδοκιών και των πράξεών τους. Μέσα στα αχανή βάθη της Ατσάλινης Καρδιάς τους βρίσκεται η σφραγίδα της Ζωής και της Δημιουργίας, η σφραγίδα του Ήλιου!
Για κάθε ξεχωριστό Άνδρα και Γυναίκα, που συνειδητοποιεί, ουσιαστικά και όχι επιδερμικά, την έννοια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, είναι απόλυτα κατανοητό γιατί ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΜΟΣ αποτελεί την αστείρευτη ροή της Λαϊκής Ψυχής, την σφριγηλή οικοδόμηση της Πνευματικής Αριστοκρατίας, την θέσπιση της Ευγενικής Ιπποσύνης, τον γεννήτορα του Ηρωικού Τρόπου Ζωής, τον χλευαστή και περιφρονητή του αστικού βόθρου και της μαρξιστικής ισοπέδωσης. Το ότι δίνουν έναν σκληρό και αδυσώπητο πολιτικό αγώνα, δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, πως έγιναν φτηνοί και τιποτένιοι πολιτικάντηδες, έτοιμοι να ξεπουληθούν στο σύστημα για ένα κοκαλάκι εξουσίας. Ξεκαθαρίζοντας πως επιζητούν ΟΛΗ την εξουσία, αποκλειστικά γι΄ αυτούς, και όχι για να γίνουν δεκανίκι του καθεστώτος, και αφού τους αντικρύσουν με οίκτο, θα «λαϊκίσουν» λέγοντάς τους «γαμώ τα υπουργεία σας»… Ύστερα θα συνεχίσουν με εμμονή, υπομονή, πειθαρχία και ακλόνητη πίστη να τιμούν τις Αιώνιες Αξίες και Ιδέες τους, μέσα στο γενικό χάος που επικρατεί. Φωνάζουν περήφανα γι΄ αυτό που πιστεύουν, δίχως να νοιάζονται για τις όποιες «κριτικές». Από πότε, άραγε, ο Αετός και ο Λύκος ενδιαφέρονται για τις «γνώμες» της κότας και του σκουληκιού;
Οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, Άνδρες και Γυναίκες, ξέρουν πολύ καλά πως η γνώση αυτού που συμβαίνει γύρω τους είναι το πρώτο βήμα προς την αυτοπραγμάτωση και την αρμονία. Γι’ αυτό και τιμούν, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, διώχνοντας από μέσα τους κάθε τι το αρνητικό, οτιδήποτε φέρνει την αδυναμία, αντιστεκόμενοι σθεναρά στους πάσης φύσεως πειρασμούς και κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά της ψυχής τους στα κελεύσματα του ευδαιμονισμού, των εφήμερων ιδανικών και της μίζερης αστικοποίησης.
Έτσι, κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα για το σπάσιμο της αλυσίδας της παρακμής στον τρόπο σκέψεώς τους και με ένα απέριττο, αλλά ευλογημένο, «θράσος» (και θάρρος) είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν κάθε κατεστημένη αρχή, τάξη και αξία. Αντάρτες στο εφήμερο και το ψεύτικο, αρνητές κάθε κίβδηλης θεώρησης της Ελληνικότητας, πυκνώνουν τις Φάλαγγές τους, φυσώντας τις σάλπιγγες της αντεπίθεσης και χτυπώντας τα τύμπανα του πολέμου για την Αληθινή, Πλήρη και Οριστική Απελευθέρωση της Χώρας. Γιατί, όπως έλεγε και ένα σύνθημα μιας παλιότερης εποχής: «Με το Φως (στην καρδιά και το πνεύμα), ας διασχίσουμε την νύχτα (της σκοτεινή εποχής μας)».
Και επειδή, όπως ειπώθηκε και στην εισαγωγή, το Αίμα είναι Πνεύμα, ο Φρειδερίκος Νίτσε και κάποια άλλα σοφά του λόγια, προορισμένα για Αγνές και Άσπιλες Ψυχές, ας αποτελέσουν και τον επίλογο για την ευλογημένη αυτή ημερομηνία: «Όλα φεύγουν και όλα ξανάρχονται, αιώνια στριφογυρνάει η ρόδα της Ζωής. Όλα πεθαίνουν κι όλα ξανανθίζουν, αιώνια τρέχει της Ζωής ο χρόνος. Όλα τσακίζονται, όλα χωρίζουν, όλα χαιρετιούνται ξανά και μένει αιώνια πιστό στον εαυτό του το δαχτυλίδι της Ζωής. Από κάθε “εδώ” κυλάει η σφαίρα “εκεί”. Το μέσον είναι παντού. Κυκλικό είναι το στρατί της αιωνιότητας». ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...