Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Βόμβα: "Υπάλληλοι της ΕΥΠ διώκονται για κατασκοπεία & δικάζονται"!


Δεύτερο μείζον θέμα, μετά τις αποκαλύψεις διάθεσης συγκεκριμένων κονδυλίων για μυστικές επιχειρήσεις, προκύπτει από την ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χ.Παπουτσή στην Βουλή την περασμένη Παρασκευή, όπου από την προσεκτική ανάλυση των πρακτικών της Βουλής, προκύπτει ότι ... έχουν συλληφθεί Έλληνες υπάλληλοι της ΕΥΠ για κατασκοπεία και μάλιστα αυτή την στιγμή δικάζονται για το αδίκημα αυτό.
Σε σχετική έρευνα που διεξήγαγε το defencenet.gr δεν εντόπισε τέτοιες περιπτώσεις που να έχουν δημοσιοποιηθεί, οπότε απομένει να δούμε ποίοι είναι οι Έλληνες υπάλληλοι της ΕΥΠ που όπως είπε ο υπουργός πουλούσαν πληροφορίες και δικάζονται για κατασκοπεία αυτή την στιγμή, αλλά βέβαια και για ποιο λόγο δεν έχει δημοσιοποιηθεί η υπόθεση αφού είναι τόσο σοβαρή.




Ας δούμε το ακριβές απόσπασμα της ομιλίας του Χ.Παπουτσή, η οποία έγινε στο πλαίσιο απάντησής του σε ερώτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το ύψος των μυστικών κονδυλίων της υπηρεσίας:
«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αμφισβητούμε και να λέμε ότι ήταν ξέφραγο αμπέλι και ότι υπάρχουν κυκλώματα τα οποία δραστηριοποιούνται εδώ και εκεί. Βεβαίως και υπάρχουν κυκλώματα, τα οποία όμως έχουν πάει στη Δικαιοσύνη.
Και έχουν πάει ακριβώς γιατί η διοίκηση τους η σημερινή, με την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης μας τα έστειλε στη Δικαιοσύνη. Και τα έστειλε στη Δικαιοσύνη για διαφορετικούς λόγους. Κυκλώματα τα οποία λυμαίνονται το χρήμα της ΕΥΠ από τη μία πλευρά και κυκλώματα τα οποία πουλούσαν πληροφορίες.
Στο πλαίσιο της κατασκοπίας όμως. Και γι’ αυτό αυτή τη στιγμή δικάζονται για λόγους κατασκοπίας».
Η δήλωση είναι πραγματικά συγκλονιστική, κανένα ΜΜΕ δεν έχει ασχοληθεί μαζί της και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν εξηγήσεις από τον Χ.Παπουτσή: Ποιοι, πότε και τι είδους κατασκοπεία ασκούσαν, για ποια ξένη δύναμη και βέβαια πότε και αν προφυλακίστηκαν.
Εκτός αν ήταν απλή "πολιτική φωτοβολίδα" το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του υπουργού και η αναφορά αφορούσε να συνήθη ενδοϋπηρεσιακά "μαχαιρώματα"...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...