Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΧΜΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΤΖΗ


Είναι υπεύθυνοι για 2 εκατομμύρια δολοφονίες!
Ξεκίνησε προ ημερών στην Καμπότζη η μεγάλη δίκη τριών κορυφαίων στελεχών των Ερυθρών Χμερ – συνεργατών του διαβόητου αρχιδολοφόνου Πολ Ποτ, τρεις ολόκληρες δεκαετίες μετά τα εγκλήματά τους! Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι οι εξής: Ο 85χρονος Νούον Τσία, ο οποίος ήταν επικεφαλής ιδεολογίας του Κομμουνιστικού Κόµµατος Καμπότζης και ο Νο 2 του καθεστώτος, µετά τον Πολ Ποτ. Ο 86χρονος Ινγκ Σάρι, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος.
Ο 80χρονος Χιέου Σάµπι, πρόεδρος της χώρας επί Πολ Ποτ.
Στην αρχή της διαδικασίας, έγινε ο τραγικός απολογισμός των απίστευτων εγκλημάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος, που είχαν 2 εκατομμύρια θύματα!!! Δηλαδή, σε μια χώρα μόλις 7 εκατομμύριων, εξοντώθηκε ένας στους τέσσερις! Οι Ερυθροί Χμερ ανήλθαν στην εξουσία το 1975, που το ονόμασαν «έτος μηδέν» και η «βασιλεία του τρόμου» κράτησε ακριβώς τρία χρόνια και οχτώ μήνες. Αμέσως κατήργησαν τη θρησκεία, το νόμισμα, το εμπόριο, τα… σχολεία όλων των βαθμίδων, ακόμη και το… κλάμα ενώ διέταξαν την μετακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων από τις πόλεις (υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν εντός 24 ωρών!) στην ύπαιθρο, στα λεγόμενα «χωράφια του θανάτου», τα οποία προηγουμένως είχαν κρατικοποιηθεί στο σύνολό τους. Πολλοί δεν κατόρθωσαν να φτάσουν ζωντανοί, καθώς πέθαναν στο δρόμο από την πείνα και τις κακουχίες. Αλλά, κι όσοι επέζησαν πέρασαν μαύρη ζωή. Το καθημερινό πρόγραμμα ενός Καμποτζιανού ήταν το εξής: 12 ώρες δουλειά, 2 ώρες για φαγητό, 3 ώρες για πολιτική εκπαίδευση και 7 ώρες για ύπνο. Ελεύθερος χρόνος δεν υπήρχε, γιατί εθεωρείτο… καπιταλιστική συνήθεια!
Οι τρεις κατηγορούμενοι, οχυρωμένοι πίσω από τη μεγάλη πλέον ηλικία τους, δήλωσαν αμετανόητοι και αρνούνται να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της δίκης, η διάρκεια της οποίας αναμένεται μακρά… Βεβαίως, στην τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης, τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα, όπως και με οποιαδήποτε είδηση «βλάπτει την υπόθεση του μαρξισμού-λενινισμού-σταλινισμού-μαοϊσμού». Γι’ αυτό δεν βρήκαν ούτε μισό λεπτό από τον «πολύτιμο» χρόνο τους, για να παρουσιάσουν αυτή τη σοβαρή διεθνή είδηση!
(ΥΓ): Τα χρόνια της παντοδυναμίας αυτών των παρανοϊκών κομμουνιστών, των Ερυθρών Χμερ, συνέπεσαν με την πρώτη περίοδο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα. Τότε σείονταν τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων από το σύνθημα των αναρχοκομμουνιστών: «Κούβα, Αφγανιστάν, Καμπότζη, Βιετνάμ». Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να εφαρμόσουν κι εδώ το καμποτζιανό «μοντέλο», που τόσο θαύμαζαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...