Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ FORZA NUOVA ΓΙΑ ΤΟ Ε.ΛΑ.Μ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



Μεγάλη εντύπωση δημιούργησε στην Ευρώπη η λαμπαδηφορία που διοργάνωσε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο για την επέτειο του Ενωτικού δημοψηφίσματος. Δεν αφυπνίστηκαν μόνο οι συνειδήσεις των Ελλήνων της Κύπρου αλλά ενημερώθηκαν και οι Ευρωπαίοι Εθνικιστές για ένα κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας της Κύπρου.
Συγκεκριμένα ο Γ.Γ.  της FORZA NUOVA  με ανακοίνωση που διένειμε στα ιταλικά Μ.Μ.Ε. και ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ιταλικού Εθνικιστικού Κινήματος, αναφέρει τα εξής:


Ε.ΛΑ.Μ. – ΚΥΠΡΟΣ  62 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Στις 15 Ιανουαρίου στην Λευκωσία  διαδήλωσαν εκατοντάδες νέοι του Ε.ΛΑ.Μ.  για να υπενθυμίσουν στον κόσμο ότι ο αγώνας για την Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Η κακή χρήση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 1950 (95% υπέρ της ΕΝΩΣΗΣ) από την Αγγλία , κατέστησε την Κύπρο ανεξάρτητο κράτος  αγνοώντας την θέληση του λαού . Ως αποτέλεσμα το νησί ταλανίστηκε από  τρομακτικά προβλήματα και συγκρούσεις.
Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις –συνεχίζει ο Ρομπέρτο Φιόρε-  η τυραννία των λεγομένων  πολιτισμένων χωρών  απέδωσε αδικία και εκφοβισμό . Από την Παλαιστίνη μέχρι την Ιρλανδία διαμέσου της Κύπρου οι φωνές των λαών που ζητούν ελευθερία  δεν ακούγονται και οι πράξεις τους αγνοούνται από ολόκληρο τον κόσμο .»
Για πολλοστή φορά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο διαφώτισε  δια των εκδηλώσεων του , τους Ευρωπαίους πολίτες για ένα σημαντικό ζήτημα του κυπριακού Ελληνισμού! 

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων
Ε.ΛΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...