Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Διοικητής Περιφερειακής Διεύθυνσης της ΜΙΤ, πούλησε Σύρο συνταγματάρχη στον Άσαντ για 100 χιλιάδες δολάρια!






O Συνταγματάρχης Hüseyin Mustafa Harmuş αυτομόλησε στην Τουρκία και παραθόθηκε από στέλεχος της ΜΙΤ στο καθεστώς Assad έναντι αδράς αμοιβής.
Ενώ συγκλονίζεται συθέμελα η Τουρκία από την υπόθεση του εντάλματος σύλληψης του πρώην αρχηγού και άλλων τριών υψηλόβαθμων πρώην στελεχών της ΜΙΤ και την κλήση ως υπόπτου του πρώην συμβούλου του Ερντογάν και νυν διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, για παράβαση καθήκοντος και συμμετοχή σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, ένα άλλο σκάνδαλο έρχεται να συνταράξει την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών. Η τουρκική ασφάλεια συνέλαβε τον Περιφερειακό Διοικητή της Αντιόχειας (Hatay), Ö.S., και άλλα τρία άτομα, για συμμετοχή στην επιχείρηση σύλληψης και παράδοσης του συνταγματάρχη του συριακού στρατού, Χουσεΐν Μουσταφά Χαρμούς (Hüseyin Mustafa Harmuş) στις επίσημες συριακές αρχές. Ο Χαρμούς είχε αυτομολήσει και διέμενε με τη σύζυγό του στον καταυλισμό προσφύγων, στο Γιαϊλάνταγί της Αντιόχειας. Κάποια στιγμή, τον Αύγουστο του 2011, ο Χαρμούς, που είχε ενταχθεί στον λεγόμενο “Ελεύθερο Στρατό της Συρίας”, εξαφανίστηκε από τον καταυλισμό. Όμως, κάποια κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τον Χαρμούς να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο της ΜΙΤ. Μετά από τη διαπίστωση αυτή, ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν απήλλαξε των καθηκόντων του τον εν λόγω αξιωματούχο, ενώ ο Αρχιεισαγγελέας της Αντιόχειας διέταξε ανάκριση για το θέμα. Μετά από έρευνες πέντε μηνών, διατάχθηκε έρευνα στα σπίτια του στελέχους της ΜΙΤ, Ö.S. και τριών μαφιόζων. Στη συνέχεια διατάχθηκε η σύλληψη των τεσσάρων. 



Τότε διαπιστώθηκε ότι ο μαφιόζος Μ.Α. είχε διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ το στέλεχος της ΜΙΤ, Ö.S. είχε μεταβεί στη Συρία, για να παραλάβει το δώρο του από την κυβέρνηση της Συρίας, για την παράδοση του συνταγματάρχη Χαρμούς. Με την επιστροφή του από τη Συρία, στις 3 Φεβρουαρίου, διατάχθηκε η σύλληψή του.  Να σημειωθεί ότι στο αυτοκίνητο του Ö.S. βρέθηκε το ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων, με σφραγίδα από τράπεζα της Συρίας.
Ν σημειωθεί ότι ο Χαρμούς παραδόθηκε στις υπηρεσίες της Συρίας με τη συμμετοχή και ενός άλλου συνταξιούχου στελέχους της ΜΙΤ, και μελών της μαφίας της περιοχής.
Ο Ελεύθερος Στρατός της Συρίας είχε στείλει επιστολή στον Ερντογάν, τις 8 Σεπτεμβρίου 2011, στην οποία ανέφερε ότι ο συνταγματάρχης Χαρμούς, που πρώτα βγήκε στην τηλεόραση και δήλωσε ότι μετάνοιωσε για την αυτομόλησή του και στη συνέχεια φέρεται να εκτελέστηκε από τις υπηρεσίες της Συρίας, εξαφανίστηκε αμέσως μετά την επαφή που είχε με στελέχη της ΜΙΤ.


Από το STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...