Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;


Εν μέσω τρομερής απογοήτευσης η οποία φαίνεται στα  πρόσωπα μας λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό,  διαφαίνεται  πλέον ότι  το  πολιτικό  σκηνικό  αλλάζει τροπή και μας ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο  με την επιστολή που έδωσε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στη Τουρκία και στα  κατεχόμενα. 
Σε  επίσημη  ενημέρωση  του εκπροσώπου  τύπου του  Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών  κ. Αλεξάντερ  Λουκασέβιτς όσον αφορά τα  αποτελέσματα της τριμερούς βγαίνει το συμπέρασμα ξεκάθαρα ότι, τη κύρια ευθύνη εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού φέρουν οι δύο πλευρές στη Κύπρο,  γεγονός που ερμηνεύεται ότι η λύση θα είναι Κυπριακής ιδιοκτησίας.
Ο κ. Λουκασέβιτς ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι, οι  δυνατότητες διαπραγματευτικής διαδικασίας δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί, παρά την έλλειψη σύγκλισης σε μια σειρά πτυχών που υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες.

Επίσης αναφέρεται στη Ρωσική επιστολή ότι οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν,  διότι  δεν έχουν  εξαντληθεί  ακόμη ανεξαρτήτως από το βάθος των αντιφάσεων που εμφανίζονται στο παρόν στάδιο. Σε άλλο σημαντικό σημείο της επιστολής, χαρακτηρίζει ενοχλητικές τις τεχνητές προσπάθειες για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, καθώς προκαλεί συζητήσεις περί διαιτησίας, και δεν  θα ήταν σωστό,  με ταχείς  ρυθμούς να φθάσουν οι δύο πλευρές στοχρόνο  Διεθνούς  Διάσκεψης, χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία στις εσωτερικές πτυχές.

Η  Ρωσική  αυτή  επιστολή  του Υπουργείου  Εξωτερικών, οπωσδήποτε  μας χαροποιεί όλους μας και μας βγάζει από το στόμα  του  λύκου,  που με  τους κακούς χειρισμούς του  κ. Χριστόφια  και των υποστηρικτών του, δυστυχώς έστρωσαν χαλί στους Τούρκους, ως και στον κ. Ντάουνερ να ζητούν περισό  τερες συγκλίσεις και να εκβιάζουν τη δική μας πλευρά ότι ευθύνεται.

Ο κ. Χριστόφιας προτού αναχωρήσει για το green tree συγκάλεσε το Εθνικό  Συμβούλιο, πήραν ομόφωνες αποφάσεις και  φθάνοντας  εκεί,  αναίρεσε  ότι συμφώνησαν και φθάσαμε εκεί που όλοι  γνωρίζουμε.  Αρα ο  πρόεδρος μας είτε ανίκανος είναι είτε δεν υπολογίζει  κανένα ή κάτι άλλο έχει στο νου του  ή δεν θέλει να χαλάσει το χατίρι κάποιων που  υπεσχέθη  ο άνθρωπος για να φανεί ειλικρινής... κλείνοντας τη λήξη της θητείας του!! Απλά, εύκολα καιο λαουτσίκος ας φωνάζει, ή ποιος τον λογαριάζει!! Παραμύθια της Χαλιμάς,      

Με Εκτίμηση
Αριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...