Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΡΕΣΔΗ- ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ




Με σεμνότητα τίμησαν, στην Δρέσδη, οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι Εθνικιστές τα θύματα του βομβαρδισμού της πόλης  από τα συμμαχικά αεροπλάνα κατά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 13 Φεβρουαρίου 1945.
Ενός βομβαρδισμού αναίτιου αφού ήδη η Γερμανία είχε ηττηθεί και ετοιμαζόταν οι αντιπρόσωποί της να συμμετέχουν στην Συνθήκη της Γιάλτας.
Κατάθεση στεφανιού από την αντιπροσωπεία του NPD


Ο Τσέρσιλ όμως ήθελε, όπως είπε στον υπεύθυνο αεροπορίας της χώρας σερ Άρτσιμπαλ  Σινκλαίρ, να << σπάσει τα κόκκαλα>> των Γερμανών προσφύγων που είχαν μαζευτεί στην Δρέσδη από τα ανατολικά της χώρας για να γλυτώσουν από τις ορδές του Κόκκινου στρατού.
Οργανώθηκε σε χρόνο ρεκόρ η συμμαχική επιχείρηση και επί 10 μέρες η πόλη κόσμημα της Γερμανίας η επονομαζόμενη και << Φλωρεντία του Βορρά> καταστρέφονταν από τις βόμβες φωσφόρου που έριχναν τα συμμαχικά αεροπλάνα για να προκαλέσουν πάνω από 250.000 θύματα .
 Άμαχοι , πρόσφυγες , απλοί πολίτες έγιναν παρανάλωμα του πυρός, μνημεία και έργα τέχνης καταστράφηκαν από τον παραλογισμό των <<νικητών>>.
Την μνήμη αυτών των θυμάτων τίμησαν οι Γερμανοί και Ευρωπαίοι Εθνικιστές στις 13 Φεβρουαρίου στην Δρέσδη .
Οι.. Γερμανοί αντιφά!

Από την άλλη πλευρά ο πολύχρωμος θίασος των …αντιφασιστών σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα του κατεστημένου κρατούσαν σημαίες της θυτών και φώναζαν συνθήματα όπως << Ποτέ ξανά Γερμανία>> , << Οι βρετανικές βόμβες έφεραν την ελευθερία>> και << Τέρμα με τον μύθο των θυμάτων>>
Τα συμπεράσματα δικά σας.

 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Ε.ΛΑ.Μ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...