Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙA


Έχουν περάσει πενήντα δύο ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας μας και δυστυχώς.. εξακολουθούν να υπάρχουν τοπωνύμια στη αγγλική  γλώσσα όπως για παράδειγμα, Ακτή ‘Λέϊντις μάιλ’  η Ακτή  του κυβερνήτη άλλως  ‘γκάβερνορς μπήητς ’ και δεν γνωρίζω αν κατά πόσο   υπάρχουν στη ταλαίπωρη Κύπρο μας άλλες τοποθεσίες στη Αγγλική γλώσσα. Είναι καιρός  πλέον κυβέρνηση και βουλή  να  δώσουν ονομασίες στα Ελληνικά, πάραυτα χωρίς άλλη καθυστέρηση, και  αυτό  απαιτεί  ο Ελληνικός Κυπριακός Λαός, γιατί η παραμονή αυτή σημαίνει αποικιοκρατικά κατάλοιπα.  Ειλικρινά  δεν μπορώ να καταλάβω με τη λογική του Ανθρώπινου μυαλού και  σκέψης, να υπάρχουν αυτά τα  φαινόμενα  μισό  αιώνα μετά τον  Απελευθερωτικό  μας Αγώνα της ΕΟΚΑ 55’59 με τη ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν έχουν κανένα  δικαίωμα πλέον οι  Άγγλοι στη Κύπρο να έχουν οποιαδή ποτε δικαιώματα ούτε είναι προς Τιμή τους. Εχουν μόνο υποχρεώσεις έναντι του Κράτους μας  και  βάσει των συμφωνιών Ζυρίχης - Λονδίνου  χρωστούν στο Κράτος μας ενοίκια δισεκατομμυρίων ευρώ για τις βάσεις που κατακρα τούν εδώ και πενήντα δύο χρόνια, ως επίσης όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε τη στάση τους στο Κυπριακό τις Αγγλοτουρκικές  φιλίες  και  συνεχείς  πιέσεις  που  δέχεται  η  δική  μας πλευράς,  τα παιχνίδια  που παίζουν εις βάρος της Κύπρου και του Λαού της.

Να  θυμηθούμε  τη αγχόνη  που  έστησαν  κατά  τη  διάρκεια  του   Ενδόξου Απελευθερωτικού μας Αγώνα 55–59 και τον απαγχονισμό των εννέα Παλλη καριών μας, ή τις συλλήψεις  και βασανιστήρια μέχρι θανάτου Ηρώων  μας, άγρια βασανιστήρια Αγωνιστών και αθώων μαθητών και πολιτών;

Ως εγγυήτρια δύναμις έπρεπε να αποτρέψει τη βάρβαρη  τουρκική  εισβολή, και να προστατεύσει τη Πατρίδα μας και τον Λαό της, παρά και μόνο βοήθησε να πετύχει η εισβολή.

Είναι καιρός  πλέον  οι πολιτικοί μας, να  ζητήσουν να αφαιρεθούν  από  το Προεδρικό μέγαρο το μεγάλο  ανοσιούργημα με τα λιονταράκια που υποδει λούν  αγριότητα, τα  κουβαλητά  και ξενόφερτα  εμβλήματα  των Αγγλων αποικιοκρατών.

Εισήγηση μου οι δυο παραλίες είναι να μετονομασθούν σε Ακτή Ελευθερίας και Ακτή Ειρήνης.

Με Εκτίμηση
Άριστος Κακουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...