Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.... ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ;


Πενταπλασιάστηκαν πέρυσι οι διανυκτερεύσεις Ισραηλινών τουριστών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, φτάνοντας τις 59.000, ενώ το 2012 αναμένονται ακόμη περισσότεροι, γεγονός που καταδεικνύει την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της πόλης, που αποκαλείτο και «δεύτερη Ιερουσαλήμ», λόγω της αυξημένης παρουσίας του εβραϊκού στοιχείου στην πορεία των αιώνων.
«Υπάρχει σημαντική βελτίωση στην καλλιέργεια νέων σχέσεων στον τομέα του τουρισμού», επισήμανε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ένωση στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market 2012» (IMTM 2012), στις 14 και 15 Φεβρουαρίου, στο Τελ Αβίβ.



Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και από την πρώτη στιγμή διαπίστωσε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του τουρισμού του Ισραήλ να συμπεριλάβουν τη Θεσσαλονίκη στο χάρτη με τους ευρωπαϊκούς τους προορισμούς.
«Η αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ και οι επαφές των επίσημων φορέων της ελληνικής πολιτείας με τους αντίστοιχους του Ισραήλ που έχουν πυκνώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, έδωσαν πνοή σε ένα νέο άνεμο στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων και του εμπορίου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΕΞΘ.
Τηλεοπτικά συνεργεία του Ισραήλ επισκέφθηκαν το ελληνικό περίπτερο, ενώ μια έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες του, όταν εμφανίστηκε σε αυτό ο διεθνής Έλληνας μπασκετμπολίστας και παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος μοίρασε αυτόγραφα στους θαυμαστές του. 



Από τον ΣΤΟΧΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...