Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«Διχοτόμηση» προτιμούν στα κατεχόμενα δείχνει δημοσκόπηση


Δύο χωριστά ανεξάρτητα κράτη επιθυμούν οι «υπήκοοι» του ψευδοκράτους (η αλλιώς οι τουρκο"κύπριοι"), σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για το Κυπριακό, τα οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Χαβαντίς. 
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στα κατεχόμενα θεωρεί ότι οι συνομιλίες δεν θα έχουν προς το παρόν αποτέλεσμα.
Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού, Εγκεμέν Μπαγίς περί προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία σε περίπτωση μη λύσης, ποσοστό 52% των ερωτηθέντων διαφωνεί, 31% συμφωνεί ενώ ποσοστό 17% δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.

Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι φέτος ή το ερχόμενο έτος θα υπάρξει συμφωνία στις απευθείας διαπραγματεύσεις;», ποσοστό 84% των συμμετεχόντων απάντησε ΟΧΙ, 10% απάντησε ΝΑΙ, ενώ ποσοστό 6% δήλωσε ότι δεν έχει άποψη.

Στην ερώτηση «Ποια λύση επιθυμείτε στο Κυπριακό;» δόθηκαν οι εξής απαντήσεις:
  • Δύο χωριστά ανεξάρτητα κράτη 37,2%
  • Δικοινοτική-Διζωνική Ομοσπονδία 25,6%
  • Προσάρτηση στην Τουρκία 6,4%
  • Συνομοσπονδία με δύο χωριστά κράτη 6,4%
  • Ανάκτηση δικαιωμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία 5,6%
  • Διατήρηση υφιστάμενης κατάστασης 5,2%
  • Ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία 2,0%
  • Δεν έχω άποψη 11,6%
Τη δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρεία ερευνών MANAR με δείγμα 250 ατόμων (107 άρρενες, 143 γυναίκες), τα οποία είναι «υπήκοοι» του ψευδοκράτους και εγγεγραμμένοι στους «εκλογικούς καταλόγους», σε όλη την «επικράτεια» του ψευδοκράτους.

Ένα άλλο σημείο που αξίζει σχολιασμού, είναι ότι τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (Μ.Μ.Ε.), που παρουσίασαν την σχετική είδηση, μετέτρεψαν τους τουρκο"κύπριους" σε υπηκόους του ψευδοκράτους, επειδή τα αποτελέσματα μιλάνε ότι προτιμάνε διχοτόμηση. Άλλωστε τους τουρκο"κύπριους" πρέπει να τους παρουσιάζουν ως τους καλούς, και αν κάτι πάει στραβά, εναλλακτική λύση  να παρουσιάζονται ως τούρκοι, ή στην περίπτωση μας ως υπήκοοι του ψευδοκράτους. Έτσι στην προκειμένη περίπτωση, αν το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της ομοσπονδίας, τότε θα μιλούσαν όλοι τους για Τουρκο"κύπριους" που θέλουν την "ποθητή" "λύση" ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...