Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δεν θυμάμαι και κοιμάμαι; Αίσχη στα σχολεία μας ...


 
Σαν σήμερα, τα ξημερώματα απαγχονίστηκε, ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης και πέρασε στην αθανασία. Βρήκε την «γη των ηρώων».

Ο Βαγορής, όπως ήταν το χαϊδευτικό του, δεν πτοείται. Στο τελευταίο γράμμα του δηλώνει:

«Θ' ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Είναι καλό ... πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.»

Με αυτά τα λόγια μας άφησε ο Ευαγόρας, βαδίζοντας προς την αγχόνη.

Θέλοντας να τιμήσουν και να δείξουν τον μεγάλο τους σεβασμό σε αυτόν τον μεγάλο ήρωα, καθηγητές με διάφορους άλλους θολοκουλτουριάρηδες, διοργάνωσαν εκδήλωση, όχι όμως όπως αυτό που πολλοί φαντάζεστε.

Σε συγκεκριμένο σχολείο της Λεμεσού, σήμερα 13/3, που είναι και η ημέρα που απαγχονίστηκε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης,  είχαν την φαεινή ιδέα, να φέρουν αγγλικό σχολείο στο οποίο υπήρχαν και πολλοί τουρκο«κύπριοι» μαθητές, για να μιλήσουν για τι άλλο; Για μια ψεύτικη επανένωση που υπάρχει στα αρρωστημένα μυαλά τους! Αντί να τιμήσουν με μια σεμνή τελετή των Ευαγόρα, ήθελαν επαναπροσεγγιστικά πανηγυράκια.  

Δυστυχώς για αυτούς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που λάβαμε,  μερίδα εθνικιστών μαθητών του σχολείου, παρ’ όλες τiς απειλές που δέχτηκαν, για αποβολές και άλλα, από τους καθηγητές τους στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν λύγισαν μπρος στα ψευτοδιλήμματα. Όπως λάβαμε χαρακτηριστικά στο μήνυμα:«Κάποιοι δεν λύγισαν μπρος στις κρεμάλες, εμείς δεν θα λυγίσουμε στις απειλές σας»

Έτσι οι μαθητές αφύπνισαν τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, ξυπνώντας χαμένες συνειδήσεις. Μια χούφτα μαθητών έκανε δηλαδή ότι έπρεπε να κάνει Ο ΚΑΘΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.

Αποτέλεσμα αυτού μόνο 20 μαθητές παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο θέατρο του σχολείου.

Μετά από αυτή την αντίδραση το σχολείο κάλεσε και ομάδα SECURITY, για να προσέχει τους τουρκο«κύπριους» μαθητές. Στην αυλή του σχολείου οι τουρκο«κύπριοι»  μαθητές ήταν κάτω από την συνεχή και έντονη επιτήρηση, ενώ τους προσφέρθηκαν δωρεάν γεύματα (την ώρα που πολλά παιδιά Ελληνοκυπρίων με την σημερινή κατάσταση ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και δεν παίρνουν ένα κομμάτι ψωμί) ενώ να τονίσουμε ότι στους Ελληνοκύπριους μαθητές απαγορεύτηκε να προσεγγίσουν το σημείο όπου βρίσκονταν τα «αδέλφια» τους.

Οι μαθητές μας δήλωσαν πως αισθάνονται ντροπή για τους καθηγητές τους και για τους λιγοστούς συμμαθητές τους που πήγαν στην εκδήλωση.

Αντίσταση σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο! Εθνική Αντίσταση ΤΩΡΑ, για την πατρίδα και τον λαό! 

Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...