Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Υπόθεση στο εκλογοδικείο για τις Δημοτικές Εκλογές στον Ύψωνα


Στο εκλογοδικείο θα κριθεί η υπόθεση του υποψηφίου δημοτικού μας συμβούλου στον Ύψωνα, κ. Παναγιώτου Παναγιώτη, λόγω της αντικανονικής ερμηνείας η οποία έγινε στον εκλογικό νόμο περί Δημοτικών Εκλογών.Συγκεκριμένα να θυμίσουμε πως στις εκλογές για ανάδειξη του δημοτικού συμβουλίου στον Ύψωνα, οι οποίες διεξήχθησαν στις 18 Δεκεμβρίου του 2011, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)ήρθε πέμπτο κόμμα, μετά από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, το ΑΚΕΛ, τον ΔΗΚΟ και τον συνασπισμό ΕΔΕΚ-Οικολόγων, λαμβάνοντας 147 ψήφους και ποσοστό 3,72%. 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο που προσέλαβε ο κ. Παναγιώτου η διαδικασία απόδοσης των θέσεων δημοτικού συμβούλου δεν ακολουθήθηκαν συμφώνως με την προβλεπόμενη από την νομοθεσία των Βουλευτικών εκλογών (Ν. 72/79), στην οποία παραπέμπει το άρθρο 31 του περί Δήμου Νόμου Ν.111/85.

Ο Ν. 72/79 ορίζει πως στην δεύτερη και τρίτη κατανομή συμμετέχουν τα κόμματα τα οποία συγκεντρώνουν το 1/56 , δηλαδή το 1,78% και οι συνασπισμοί κομμάτων που συγκεντρώνουν το 10% του συνόλου των έγκυρων ψήφων. Στην περίπτωση αυτή είχαμε την απόδοση στην τρίτη κατανομή μίας θέσης δημοτικού συμβούλου στον συνασπισμό ΕΔΕΚ-Οικολόγων, ο οποίος όμως δεν είχε ξεπεράσει το 5,46%.


Η ακρόαση της διαδικασίας ορίστηκε για την επόμενη Τετάρτη 04 Απριλίου 2012 και ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), είμαστε στο πλευρό του κ. Παναγιώτου μέχρι την τελική του δικαίωση στο εκλογοδικείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...