Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΙΤΑΛΙΑ- ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η << ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ>>


Umberto Bossi e Francesco Belsito
Ο πρόεδρος της << Λέγκα του Βορρά>>, Ουμπέρτο Μπόσσι με τον ταμία Μπελσίτο σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές!

Νέο  μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο ταλανίζει την πολιτική ζωή της Ιταλίας. Το κόμμα  <<Λέγκα του Βορρά>> βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών που διεξάγουν οι αρχές της Ιταλίας.
Ο υπεύθυνος των οικονομικών του κινήματος, Φραντσέσκο Μπελσίτο , όπως όλα δείχνουν έχει καταχραστεί  κρατικές επιχορηγήσεις προς όφελος της οικογένειας του προέδρου του κόμματος , Ουμπέρτο Μπόσσι.
Τα χρήματα ξοδεύτηκαν για  διαμονές σε πανάκριβα ξενοδοχεία , γεύματα, ταξίδια αλλά και για την ανακαίνιση του σπιτιού του Μπόσσι αντί να χρησιμοποιηθούν για τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος!

Το συγκεκριμένο πολιτικό κίνημα ζητούσε επίμονα την απόσχιση του  βορρά από τον ιταλικό κορμό και την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους που δεν θα πλήρωνε τους φόρους του στην Ρώμη για να συντηρείται ο υπανάπτυκτος κατ’ αυτούς ιταλικός νότος.
Αυτό δεν τους εμπόδισε να συμμετέχουν στην προηγούμενη  κυβέρνηση  Μπερλουσκόνι με έδρα βέβαια την .. Ρώμη.
Το χειρότερο όμως για την << Λέγκα του Βορρά>> είναι πως ο δραστήριος  ταμίας  επένδυσε μέρος των χρημάτων σε επιχειρήσεις της ιταλικής μαφίας  στην Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας.
Το κόμμα που καλλιεργούσε το μίσος για τους νότιους συμπατριώτες του κατηγορώντας τους ως τεμπέληδες και μαφιόζους χρηματοδοτούσε την περιβόητη οργάνωση << Ντραγκέτα>> της Καλαβρίας!
Με σκληρές θέσεις απέναντι στους λαθρομετανάστες η << Λέγκα του Βορρά>> αποσπούσε χιλιάδες ψήφους από το Εθνικιστικό Κίνημα της Φόρτσα Νουόβα.
Αυτό δεν εμπόδισε τον φιλάνθρωπο ταμία Μπελσίτο να μεταφέρει μέρος των χρημάτων και στην Τανζανία!
Η << Λέγκα του Βορρά>> αναμένεται να έχει τεράστιες απώλειες ψηφοφόρων οι οποίοι πίστευαν τα παραμύθια του προέδρου Μπόσσι – ο οποίος τελικά παραιτήθηκε-και των υπολοίπων στελεχών του κόμματος και έφεραν το κίνημα με ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ιταλίας.

Στράτος Καρανικολάου
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων - Ε.ΛΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...