Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι;


Το τεράστιο κύμα μεταναστών που κατακλύζει την Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες, έχει αλλάξει τη ζωή μας σε πολλούς τομείς. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με έναν εξ αυτών. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι Άγγλοι πήραν στη χώρα τους πολλούς αλλοεθνείς με σκοπό να τους εκμεταλλευτούν. Αργότερα άφηναν τους υπηκόους των χωρών που ήταν προηγουμένως  αγγλοκρατούμενες να εισρέουν στη χωρά. Σιγά-σιγά η Αγγλία άρχισε να μεταβάλλεται σε μια πολυπολιτισμική χώρα. Το ίδιο πράγμα άρχισε να γίνετε λίγο αργότερα στη Γαλλία και στην Ολλανδία. Όπως ήταν αναμενόμενο ξέσπασαν παντού σοβαρά ρατσιστικά επεισόδια. Οι πολυμήχανοι Άγγλοι σκέφτηκαν πως ο μόνος τρόπος πλέον που υπήρχε για να μη χαθεί το αγγλικό στοιχείο, αλλά και για να σταματήσουν το ρατσισμό, είναι με το να εξαγγλίσουν τους αλλοεθνείς. Οι διάφοροι αφροασιάτες δέχονταν μόνο την αγγλική παιδεία και οι περισσότεροι ήταν ήδη χριστιανοί με αγγλο-χριστιανικά ονόματα. Επειδή οι μετανάστες δεν πήγαν 10-20 εκατομμύρια από τη μια μέρα στην άλλη στην Αγγλία (ισχύει και για Γαλλία και Ολλανδία), αλλά αυτό έγινε σταδιακά, ήταν εύκολο να τους μεταδώσουν τον αγγλικό πολιτισμό, την αγγλική νοοτροπία, τρόπο σκέψης κλπ.
 Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Άγγλοι και οι μετανάστες με τον καιρό άρχισαν να επιμιγνύονται με αποτέλεσμα  ο αγγλικός φυλετικός ιστός (η καταγωγή τέλος πάντων) να πάψει να υπάρχει*1. Τότε τους έπιασε το εγωιστικό τους, άρχισαν να σκέφτονται «τι, τώρα δηλαδή εγώ δεν είμαι Άγγλος;». Για να ικανοποιήσουν αυτό το αίσθημα (τρόμου) της εθνικής εξαφάνισης αποφάσισαν πως Άγγλος θα θεωρείται αυτός που μεγαλώνει βάσει του αγγλικού πολιτισμού, δηλαδή όλοι! Δηλαδή σήμερα, στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία θεωρούν μαύρους, κίτρινους, κόκκινους, μωβ με ροζ βούλες, τους πάντες, εθνοτικά Εγγλέζους-Γάλλους-Ολλανδούς.


Ο γράφων πήγε να σπουδάσει στις ΗΠΑ το 2001 και τότε ήταν που γνώρισε τρεις Άγγλους (πολίτες). Ο ένας είχε πατέρα Σκοτσέζο, ο άλλος μητέρα Πολωνή και ο τρίτος και τους δυο γονείς Ιρλανδούς. Και οι τρεις όμως μου έλεγαν με πολλή φανατισμό «είμαι Άγγλος». Εγώ, όπως και ο κάθε Έλλην, αδυνατούσα να τους καταλάβω. Έφτασα σε σημείο να τους πω «καλά ρε παιδιά δυο ντόμπερμαν μπορούν να γεννήσουν ένα λυκόσκυλο». Έτσι είμαστε μαθημένοι εμείς οι Έλληνες να σκεφτόμαστε, δηλαδή πως Έλληνας είσαι μόνο άμα είναι και οι γονείς και οι παππούδες σου και όλο σου το σόι.

 Αυτό το παράξενο και άγευστο φρούτο προσπαθεί εδώ και περίπου 10 χρόνια να φέρει στην κυρίως Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ και τα αριστεροκομμουνιστικά κόμματα που πιστεύουν στο διεθνισμό, στο «κάτω τα έθνη, πλανήτης μας όλη η γη», δηλαδή οι εθνομηδενιστές. Όμως, ακόμα και οι Έλληνες που φωνάζουν προκλητικά «Έλληνας δε γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι», δεν το πιστεύουν αυτό που λένε. Ακόμη και σε αυτούς φαίνεται πολύ παράξενο ένας Κινέζος, απόγονος του Κόνγκ Ζι (Κομφούκιος), αν μεγαλώσει βάση του ελληνικού πολιτισμού, πως έχει γίνει Έλληνας και συνδέεται με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Απλά το φωνάζουν επειδή θέλουν τα καταργηθούν τα έθνη και για να εκνευρίσουν τους εθνικόφρονες που αγωνίζονται για να σώσουν το ελληνικό έθνος.



Εν κατακλείδι υπάρχουν τρεις τρόποι για να αποκαλέσεις κάποιον Έλληνα. 1) Η ιθαγένεια(ένα κομμάτι χαρτί), 2) Ο πολιτισμικά εξελληνισμένος (π.χ. οι Μαρωνίτες, οι Λατίνοι και σε μικρότερο βαθμό οι Αρμένιοι της Κύπρου, είναι εξελληνισμένοι) 3) Η καταγωγή. Για τους Έλληνες του σήμερα είναι αδιανόητο (ότι και αν λένε μερικά κόμματα) κάποιος αφροασιάτης να θεωρείται Έλληνας μόνο και μόνο επειδή πήγε σε ελληνικό σχολείο και μιλά ελληνικά. Παρεμπιπτόντως το ΠΑΣΟΚ δε λέει πως Έλληνας γίνεσαι, λέει «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι». Ας περάσουμε όμως λίγο στο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας και να θυμηθούμε κάτι.

ΑΡΘΡΟΝ 2: «Την ελληνικήν κοινότητα αποτελούσιν άπαντες οι πολίται της ∆ηµοκρατίας, οίτινες είναι ελληνικής καταγωγής και έχουσιν ως µητρικήν γλώσσαν την ελληνικήν ή µετέχουσι των ελληνικών πολιτιστικών παραδόσεων ή ανήκουσιν εις την Ελληνικήν Ορθόδοξον Εκκλησίαν.». Πες μου ω καλέ μου αναγνώστα, το άρθρο αυτό όταν μιλά για ελληνική καταγωγή είναι εθνικιστικό ή ρατσιστικό; Τίποτα, απλά λογικό.

Υ.Γ. ΕΘΝΟΣ: Σύνολο ανθρώπων που γίνονται αντιληπτοί και από τους ίδιους και από τους άλλους ως ομοιογενές σύνολο, καθώς συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς κοινήςκαταγωγής και ιστορικό παρελθόν, κοινά στοιχεία πολιτισμού, κοινά ιδανικά, πολλές φορές κοινή γλώσσα και θρησκεία, ενώ παράλληλα έχουν συνείδηση της διαφοράς τους από τα άλλα ανάλογα σύνολα ανθρώπων. Συνώνυμο: φυλή, γένος       - Γιώργος Μπαμπινιώτης - Ελπίζω καλέ μου υπουργέ (ναι είναι υπουργός παιδείας αυτή τη στιγμή που γράφω) στο επόμενο σου λεξικό να μην αφαιρέσεις τη λέξη καταγωγή, επειδή έτσι θα σου υποβάλουν κάποιοι γραικύλοι να κάνεις.

*1= ΑΓΓΛΟΙ: Ο κόσμος έμαθε να αποκαλεί τους Εγγλέζους «αγγλοσάξονες». Εκτός από τους Άγγλους και τους Σάξονες (γερμανικά φύλα) στην Αγγλία εγκαταστάθηκαν ακόμα τρία γερμανικά φύλα, οι Ιούτες, οι Φριζίοι, και οι Βίκινγκς της Δανίας πριν τη μάχη του 1066 μ.Χ. Επίσης δέχτηκαν και κέλτικες αποικίσεις από τους Σκοτσέζους προς βορρά και Ουαλλούς και Κορνιγιανούς από τα νοτιοδυτικά.



ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...