Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου (14/07) για τις αεροναυτικές ασκήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή Α.Ο.Ζ.


Τις τελευταίες μέρες, νοτίως της Κύπρου, εξελίσσονται ταυτόχρονα ασκήσεις από τούρκικες, ισραηλιτικές και βρετανικές αεροναυτικές δυνάμεις. Όλα αυτά, εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις του δίκαιου της Θαλάσσης.

Η Τουρκία σε μία κίνηση εντυπωσιασμού και σε προσπάθεια επίδειξης δύναμης, δίχως την άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας παράνομα εισέβαλε εντός των χωρικών μας υδάτων και άρχισε τις ασκήσεις της.

Την ίδια στιγμή η άσκηση του Ισραήλ εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρείται ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Δυστυχώς η Κυπριακή Δημοκρατία, τη δεδομένη στιγμή, στα χρόνια όπου η Εθνική Φρουρά αποδυναμώνεται συνεχώς, δεν έχει τη δυνατότητα να διαφυλάξει τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Αποτέλεσμα αυτού, η σύναψη διακρατικών συμμαχιών, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι ετεροβαρείς, έτσι ώστε να διακυβεύονται τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εμείς από την πλευρά μας αναμένουμε την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα θέμα που ουσιαστικά πλήττει την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Όχι πως περιμένουμε, ιδιαίτερη βοήθεια από τους διεθνείς πειρατές των εθνικών οικονομιών, οι οποίοι λεηλατούν τον εθνικό πλούτο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι όπως είναι σήμερα δομημένη δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα, θα διαφυλάξει τα συμφέροντα της Κύπρου;

Οι θέσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ξεκάθαρες και έχουν διατυπωθεί πολλάκις. Η Κύπρος πρέπει να προχωρήσει στην σύσταση μικρής αλλά ισχυρής αεροναυτικής δύναμης, η οποία θα έχει την δυνατότητα να διαφυλάξει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα προτείνουμε την αναζήτηση συμμαχιών, λόγω έλλειψης δικής μας τεχνογνωσίας. Οι συμμαχίες αυτές δεν πρέπει να είναι ετεροβαρείς, γεγονός που θα διασύρει τα δικαιώματα της Κύπρου στον θαλάσσιο της πλούτο.
Η άμεση εκμετάλλευση του επιβεβαιωμένου φυσικού μας πλούτου, είναι μία κίνηση η οποία θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και θα μας διασφαλίζει ικανοποιητική ανάπτυξη ακόμη και σε περιόδους παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Κατ' ουσία την ίδια στιγμή η Κύπρος μετατρέπεται σε δύναμη στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.


Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...