Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου (10/8/12) σχετικά με την μετάβαση των Τουρκο"κυπρίων" στον θύλακα των Κοκκίνων



Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με βδελυγμία τους χθεσινούς προκλητικούς εορτασμούς που έλαβαν στα Κόκκινα, επί της ευκαιρίας της επετείου του βομβαρδισμού της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία το 1964 και καταγγέλλει την ανοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατία, Δημήτρη Χριστόφια, αλλά και της βουλής των αντιπροσώπων που παρέμειναν αμέτοχοι.




Για όσους δεν γνωρίζουν η Τηλυρία είναι ορεινή περιοχή του νησιού μας ανάμεσα στον κόλπο Χρυσοχούς και τον κόλπο του Μόρφου. Μοιράζεται ανάμεσα στις επαρχίες Πάφου και Λευκωσίας. Από το 1974 μέρος της βρίσκεται υπό κατοχή από τον Τουρκικό στρατό. Στην περιοχή της Τυλληρίας βρίσκεται και το χωριό των Κοκκίνων η μόνη κατεχόμενη περιοχή που είναι περίκλειστη από εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανεπίτρεπτο θεωρούμε το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία με την ανοχή όλων των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων ΑΝΕΧΤΗΚΕ να περάσουν από το οδόφραγμα του Λιμνίτη μέχρι τον θύλακα των Κοκκίνων συνολικά 74 λεωφορεία, μεταφέροντας 1.607 Τουρκο«κύπριους». Στα λεωφορεία βρισκόταν και ο τέως ηγέτης των Τουρκο"κυπρίων" Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ενώ και ο Ντερβίς Έρογλου έδωσε το παρών του, ο οποίος μετέβη στο θύλακα των Κοκκίνων με ελικόπτερο. Επίσης, στον κόλπο των Κοκκίνων έφτασαν μέσω Κερύνειας μικρά πλοιάρια του πολεμικού ναυτικού μεταφέροντας Τουρκο«κύπριους» διά θαλάσσης, για να παραστούν στις εκδηλώσεις .

Επίσης το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης, είναι και το γεγονός που πολλά από τα Μ.Μ.Ε. έκαναν γαργάρα αφού δεν συνέφερε σε κανένα εκ των «μεγάλων», το ότι στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί στρατιωτικά πλοιάρια των κατοχικών δυνάμεων, μεταφέροντας οπλισμό και στρατιωτικά οχήματα (!!!). Η τουρκική προκλητικότητα σε όλο της το μεγαλείο, όμως η πολιτική του ωχαδερφισμού και την «ηττοπάθειας» υπό το προσωπείο της εξυπνάδας και του καλού παιδιού, για να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, καλά κρατεί!!!

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζουμε απερίφραστα την ύπουλη ανοχή που έδειξε και συνεχίζουν να επιδεικνύουν, η Κυπριακή δημοκρατία αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα της βουλής,  σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα όπως αυτό με τους εορτασμούς του βομβαρδισμού της Τηλλυρίας.
Ως πόσο θα υποκύπτετε και θα προσκυνάτε, χωρίς ίχνος ντροπής; Αν είναι ποτέ δυνατό να επιτρέπουμε στους λεγόμενους Τουρκο«κύπριους» να περνούν στις ελεύθερες περιοχές για να μεταβούν στον θύλακα των Κοκκίνων για να εορτάσουν ένα βομβαρδισμό που στοίχησε την ζωή σε δεκάδες συμπατριώτες μας. Ένα βομβαρδισμό που αποτελεί μια καθαρά τουρκική επιθετική ενέργεια εις βάρος της πατρίδας μας.

Αυτό το γεγονός αποτελεί με μια λέξη, ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ, και σας θέτουμε όλους προ των ευθυνών σας.

Φτάνει πια ραγιαδισμός, σηκώστε το κεφάλι σας ψηλά, νιώστε λίγη από της περηφάνια που ξέρουν να νιώθουν μόνο οι Έλληνες. Εμείς ζητάμε πίσω την χαμένη μας αξιοπρέπεια που με την άθλια πολιτική σας καταφέρατε να ξεφτιλίσετε.

Υ.Γ. προς όλα τα πολιτικά κόμματα: Θα άφηναν ποτέ οι Τούρκοι να μεταβούμε στο φυλάκιο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Σολωμός Σολωμού να καταθέσουμε στεφάνι εις μνήμη του; Θα μας επέτρεπαν να πάμε στο Κιόνελλι, στο Τζίαος ή σε τόσα άλλα κατεχόμενα χωριά μας να καταθέσουμε στεφάνι στο τόπο θυσίας των ηρωικά πεσόντων μας; Η απάντηση απλή και μονολεκτική – ΟΧΙ! Εμείς τότε κύριοι, ΓΙΑΤΙ;

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)
10/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...