Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου (10/10/12) σχετικά με τα υπέρογκα ποσά που δαπανούνται για την ΔΩΡΕΑΝ νοσηλεία των Τουρκο"κυπρίων"




Νέα συνταρακτικά στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για να κλονίσουν για άλλη μια φορά την ήδη κλονισμένη εμπιστοσύνη των Κυπρίων έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της κομματοκρατίας που διοικεί αυτόν τον τόπο. Αυτή την φορά οι αποκαλύψεις είναι σχετικά με τα υπέρογκα ποσά που δαπανούνται για νοσηλεία των «αδελφών» τουρκο«κυπρίων».

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, το κόστος νοσηλείας των Τουρκο«κυπρίων» ανέρχεται στα €44 εκατομμύρια Ευρώ, από την μέρα που άνοιξαν τα οδοφράγματα, δηλαδή από το 2003 έως το 2011. Όπως παραδέχεται στην επιστολή του ο κ. Μαλάς, το Υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία σε σχέση με το κόστος νοσηλείας των Τουρκο"κυπρίων", οπότε το ποσό ίσως και να ξεπερνά το προαναφερθέν ποσό.


Επίσης να αναφέρουμε ότι στις δαπάνες δεν περιλαμβάνεται η κάλυψη Τουρκο«κυπρίων» που χρησιμοποιούν την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα Ασφάλισης Ασθενείας!!! Όπως μπορεί κανείς εύκολα να συλλογιστεί τα έξοδα είναι ακόμη περισσότερα!

Πιο κάτω παραθέτουμε τα στοιχεία, ανά έτος, σχετικά με το κόστος νοσηλείας των «αδελφών» μας στα κρατικά νοσηλευτήρια:

● 2003 - €2,53 εκατ.
● 2004 - €5,13 εκατ.
● 2005 - €4,25 εκατ.
● 2006 - €3,98 εκατ.
● 2007 - €4,85 εκατ.
● 2008 - €4,41 εκατ.
● 2009 - €6,92 εκατ.
● 2010 - €5,28 εκατ.
● 2011 - €5,58 εκατ.


Η διαφορετική αντιμετώπιση των Τουρκο«κυπρίων» καθορίζεται σε σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 15/10/1981!!! Στη συνέχεια, ακολούθησε η «Δέσμη Μέτρων» για στήριξη των Τουρκο«κυπρίων» το 2003 και σειρά αποφάσεων κατά την περίοδο 2003 - 2006 με τις οποίες, αποφασίστηκε η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους Τουρκο«κύπριους», ανεξάρτητα από τα εισοδήματά τους. Ως κύριος λόγος για την εξαίρεση των Τουρκο"κυπρίων" από τα εισοδηματικά κριτήρια αναφέρεται η αδυναμία αποδοχής πιστοποιητικών εκδιδόμενων από τις παράνομες αρχές των κατεχομένων, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επιβεβαίωση των εν λόγω εισοδημάτων.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 9/6/2005, αναφέρεται ότι κάρτα νοσηλείας σε Τουρκο"κύπριους" εκδίδεται αμέσως με την προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου που εκδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία. Επομένως, τα δικαιώματα των Τουρκο"κυπρίων" δεν υπόκεινται σε εισοδηματικά κριτήρια.

Το ένα στοιχείο μετά το άλλο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δυστυχώς επαληθεύουν τα λεγόμενα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Αυτό που φωνάζαμε τόσα χρόνια, ότι ο Κύπριος πολίτης, γηγενής κάτοικος αυτού του νησιού, με τις αδέξιες πολιτικές που ακολουθούνται όλα αυτά τα χρόνια, μετατράπηκε σε πολίτη τρίτης διαλογής.

Μετά από όλα αυτά, οι φωστήρες πολιτικάντηδές μας, θα μας αναγγείλουν την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης λόγω της οικονομικής κρίσης, αδιαφορώντας για το μέλλον των παιδιών μας και του ίδιου μας του λαού, παραχωρώντας στους ξένους δυνάστες δικαιώματα Εθνικής Κυριαρχίας. Δυστυχώς όταν η ηγεσία είναι ανήμπορη να διοικήσει έναν τόπο, τότε ο λαός είναι καταδικασμένος.

Θέλετε να πάρετε μέτρα για οικονομική εξυγίανση;  Αρχίστε από τα πιο εύκολα, αποκόπτοντας τα τεράστια επιδόματα στους αλλοδαπούς, τάχα πολιτικούς πρόσφυγες, κόψτε την δωρεάν νοσηλεία των τάχα μίζερων τουρκο«κυπρίων» και πολλά άλλα …

Άστε τα λόγια και τα «ΘΑ», και περάστε στις πράξεις! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...