Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

28η Οκτωβρίου - Η ΣΤΑΖΙ του Χριστόφια ξανακτύπησε



Με το παρόν δελτίο τύπου θα θέλαμε να καταγγείλουμε για πολλοστή φορά την στάση της αστυνομίας αλλά και την άνιση μεταχείριση εις βάρος των μελών μας.

28η Οκτωβρίου, όπως και κάθε χρόνο την ίδια ημέρα, μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση με διανομή φυλλαδίων στην περιοχή γύρω από όπου πέρασε η μαθητική παρέλαση.


Φέτος όμως, ο κ. Χριστόφιας, που παρεμπιπτόντως έλαμψε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διά της απουσίας του, αφού προφανώς οι πολλές Ελληνικές σημαίες που βρίσκονταν στο χώρο της εκδήλωσης ίσως του προκαλούσαν αλλεργία. Εξέδωσε όμως φιρμάνι προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρέπει να γίνει ανεκτή η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) στην παρέλαση.


Έτσι ενώ η δράση ξεκίνησε κανονικά από το ύψος του Προμαχώνα Κωνστάντζα, επί της οδού Στασίνου και συνεχίστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα καθ' όλη την διαδρομή της παρέλασης, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται θετικά στην παρουσία των μελών μας ζητώντας από μόνος του ενημερωτικά φυλλάδια, λίγα μέτρα πιο κάτω από την Βουλή τα μέλη μας ανεκόπησαν από αστυνομικούς του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων (Ο.Π.Ε.). Αρχικά οι αστυνομικοί ζήτησαν ευγενικά να μην προχωρήσουμε πιο πέρα προς την εξέδρα των επισήμων γιατί αυτές ήταν οι διαταγές τους. Έτσι, σε συνεννόηση μαζί τους μείναμε ως την περιοχή που υπέδειξαν και συνεχίστηκε η διανομή των φυλλαδίων.

Τα πράγματα ανατράπηκαν όμως όταν ήλθαν ενισχύσεις και στο σύνολο συγκεντρώθηκαν 9 αστυνομικοί για 5 ΕΛΑΜίτες. Ο υπεύθυνος αστυνομικός τότε ζήτησε από όλα τα μέλη μας που ήταν παρόντα τα στοιχεία τους αλλά και το ενημερωτικό υλικό που ήταν στην κατοχή τους. Φυσικά συνάντησε την έντονη αντίδραση των μελών μας που αρνήθηκαν να παραδώσουν τα φυλλάδια, τα οποία αποτελούν περιουσία του κόμματός μας.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ένας εκ των μελών του Ο.Π.Ε., εξύβρισε δημόσια τα μέλη μας, δείχνοντας καταρχήν το επίπεδο μερικών αστυνομικών αλλά και τις κομματικές του πεποιθήσεις. Να σημειώσουμε ότι παλιά μέλη μας οδηγήθηκαν στα κελιά για ΔΗΘΕΝ εξύβριση, μια δίκη που ουδέποτε έλαβε χώρα αφού δεν έγινε τέτοιο περιστατικό, ενώ σήμερα ένα αστυνομικό όργανο που υπηρετεί την τάξη και τον νόμο εξύβρισε σε δημόσιο χώρο, μπροστά από 8 άλλους αστυνομικούς και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε!!!

Την ίδια ώρα ο υπεύθυνος του Ο.Π.Ε. μας ενημέρωσε πως είχε πληροφορίες πως υπήρχε ακόμα μία ομάδα ΕΛΑΜιτών. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει περίτρανα πως μέσα στον κόσμο υπήρχαν παντού αστυνομικοί που ήταν σε υπηρεσία με πολιτικά.

Τελικά το συμβάν έληξε με τα μέλη μας δίνουν τα στοιχεία τους στην αστυνομία, τον κόσμο που ήταν στον περιβάλλοντα χώρο να δυσανασχετεί με την "δημοκρατικότητα" κάποιων μελών του Σώματος και τους αστυνομικούς να αναμειγνύονται μέσα στον κόσμο και να παριστάνουν τους απλούς πολίτες.

Εμείς διερωτόμαστε αν τα μέλη της αστυνομίας θα ενεργούσαν με τον ίδιο τρόπο και θα σταματούσαν προεκλογική δράση κάποιου εκ των υποψηφίων Μαλά, Λιλλήκα ή Αναστασιάδη. Θα πήγαιναν σε οποιαδήποτε συγκέντρωση οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος και να ζητούσαν τις ταυτότητες για εξακρίβωση στοιχείων των παρισταμένων;

Τελικά αυτή είναι η Κυπριακή δημοκρατία του 2012 με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτοί είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί που κάποιοι με τόσο σθένος προασπίζονται αποκαλώντας εμάς «φασίστες»; Πού είναι το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ δικαίωμα στους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας για ελεύθερη έκφραση και διάδοση ιδεών;

Πόσο τελικά η Αστυνομία σέβεται το Σύνταγμα που την νομιμοποιεί, όταν λειτουργεί αυθαίρετα με βάση κομματικά κριτήρια;

Να βάλουν καλά στο μυαλό τους οι πάσης φύσεως διώκτες μας ότι "Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. Όσο τις χτυπάς, τόσο βαθύτερα μπαίνουν". Άρα ότι και να κάνουν είναι μάταιο, αντιθέτως μας δυναμώνουν.

 Γραφείο Τύπου
 Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...