Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Από Έλληνες σε Έλληνες: Μεγάλη εκδήλωση του Ε.ΛΑ.Μ. στη Λεμεσό



Μαζική ήταν η συμμετοχή συμπατριωτών μας στην σημερινή εκδήλωση, του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), διανομής τροφίμων, σχολικών ειδών και ρουχισμού στο κέντρο της Λεμεσού.


Η όλη εκδήλωση απευθυνόταν σε αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί συμπολίτες μας άφησαν τον σπίτι τους και προσήλθαν από πολύ νωρίς στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, στην οδό ανεξαρτησίας για να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογούσε από την σημερινή μας δράση. Αφού παραλάμβαναν τα τρόφιμα έσπευδαν να ευχαριστήσουν και να μας καλέσουν να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, αφού όπως μας τόνισαν αρκετές φορές είμαστε οι μόνοι που βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους.


H Τοπική Οργάνωση Λεμεσού, του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), προμηθεύτηκε αρκετές ποσότητες τροφίμων, καθώς και πολλά είδη ένδυσης και διαφόρων σχολικών ειδών τα οποία διαμοιράστηκαν  σε Έλληνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης: πολυτέκνους, ανέργους, απόρους και χαμηλοσυνταξιούχους. Σε τρόφιμα διατέθηκαν συνολικά: ζυμαρικά, ρύζι, πουργούρι, νερό, λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδια, πατάτες, ξύδι, αλεύρι, λάδι και άλλα είδη πρώτης ανάγκης

Περισσότερες από διακόσιες (200!) οικογένειες προσήλθαν στο χώρο της εκδήλωσης, όπου και γινόταν η διανομή, για να προμηθευτούν υλικό σε γενναιόδωρες ποσότητες, ενώ αρκετοί συναγωνιστές καθώς και άλλοι φορείς προμηθεύτηκαν τρόφιμα και για πέραν των εκατό (100!) άλλων οικογενειών, τα οποία θα τα παραδώσουν αυτοί.

Αν και η ώρα έναρξης ήταν στις 10 πμ, η διανομή άρχισε πολύ πιο πριν, με το που εμφανιστήκαμε στον χώρο!

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε και η νεολαία του κόμματος μας που έδωσε μαζικά το παρόν της και βοηθούσε τους ανήμπορους αλλά και τους ηλικιωμένους να μεταφέρουν τα τρόφιμα και ότι άλλο προμηθεύτηκαν στα οχήματά τους!

Δυστυχώς οι ανάγκες είναι ακόμη μεγαλύτερες! Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα προμηθευτούμε ακόμη περισσότερο υλικό και η σημερινή ενέργεια θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα! Οι ίδιες εκδηλώσεις θα υπάρξουν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, αφού σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όσες περισσότερες οικογένειες συμπατριωτών μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το κράτος του γύρισε  την πλάτη. Διαβεβαιώνουμε άπαντες ότι οι  κατ' οίκον επισκέψεις μας θα συνεχιστούν πέραν από αυτές τις ανοικτές εκδηλώσεις. Όλοι οι συμπατριώτες μας, που δίνουν τα στοιχεία τους προσερχόμενοι σε μια διανομή, θα ενημερώνονται εγκαίρως για την επόμενη.

Επειδή οι ανάγκες είναι τεράστιες, όσο και αν οι ξεφτιλισμένοι πολιτικάντηδες μας θέλουν να την αποκρύψουν, κάνουμε έκκληση όλους τους συμπατριώτες μας να εφοδιάσουν τα κατά τόπους πολιτικά γραφεία της κάθε πόλης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούν να παραχωρήσουν. Και η πιο μικρή εισφορά για μια πεινασμένη οικογένεια συμπατριωτών μας είναι μεγάλη. Η αλληλεγγύη είναι το χρέος όλων μας προς τον λαό και τον κάθε συμπατριώτη μας που μαστίζεται από την φτώχεια. Εμείς απλά να διαβεβαιώσουμε ότι όλα όσα μαζεύονται στα γραφεία μας θα δοθούν αποκλειστικά και ΜΟΝΟ σε οικογένειες ΕΛΛΗΝΩΝ συμπατριωτών μας, και όχι σε αλλοδαπούς.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνείσφεραν σε αυτό το αγώνα προμηθεύοντας μας με τρόφιμα, ρούχα και σχολικά είδη, καθώς και τις γενναιόδωρες ποσότητες από συγκεκριμένες εταιρίες τροφίμων. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα δύο κανάλια που στάθηκαν στο ύψος στο περιστάσεων  και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ θα θέλαμε να καταγγείλουμε την στάση των υπολοίπων Μ.Μ.Ε. που ΔΕΝ παρευρέθηκαν στον χώρο, ίσως γιατί το θέμα ΔΕΝ ΠΟΥΛΟΥΣΕ! Ίσως γιατί τα προεκλογικά παραμύθια για την θέση του προέδρου πουλάνε περισσότερο παρά η κατάντια του λαού μας.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...