Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Το έθνος μας απειλείται με εξαφάνιση




Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί μερικές δεκαετίες νωρίτερα πως θα απειλούμασταν να γίνουμε μειονότητα στον τόπο μας ή ακόμα χειρότερα να καταντήσουμε οι ιθαγενείς προς εξαφάνιση όπως έγινε παραδείγματος χάρη στην Αμερική, την Αυστραλία και διάφορες άλλες χώρες. Η εισβολή των Τούρκων ‘αδελφών’ μας και ο εποικισμός των κατεχόμενων εδαφών κυρίως από Τούρκους αλλόθρησκους ήταν μόνο η αρχή.


Στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου μας συντελείται τα τελευταία χρόνια μια νέα εθνοκάθαρση, από τους κρατούντες του τόπου μας, με ποικίλους τρόπους. Διότι όταν δεν προστατεύεται ο θεσμός της οικογένειας, που είναι θεμέλιος λίθος του έθνους μας, τότε οι συνέπειες είναι τραγικές. Όταν, λοιπόν, το κράτος δε μεριμνεί για την ευημερία της οικογένειας και της νέας γενιάς είναι λογικό συνεπακόλουθο να αδυνατεί ο θεσμός της οικογένειας. Έτσι οδηγούμαστε στο αρχικό αρνητικό αποτέλεσμα που ονομάζεται υπογεννητικότητα. Μια έννοια που δεν θα έπρεπε να απασχολεί το έθνος μας εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συνέχειά του. Όταν όμως οι πολιτικάντηδές μας δε δίνουν κίνητρα και οικονομική βοήθεια για τη δημιουργία νέων οικογενειών, όταν η ανεργία θερίζει, όταν υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον, τότε το έθνος μας γερνάει και στο τέλος εξαφανίζεται.

Οι πολιτικάντηδές μας όχι μόνο δε μεριμνούν για την ευημερία της οικογένειας και του τόπου αλλά αντίθετα κάνουν ότι μπορούν γα το αντίθετο. Τρανό παράδειγμα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και η έλευση της Τρόικας στην Κύπρο. Η εξέλιξη αυτή θα καταπονήσει τους Έλληνες της Κύπρου ακόμη περισσότερο μέσα από δυσβάσταχτες φορολογίες και αποκοπές σε κάθε είδους έσοδο, το οποίο εξασφάλιζε έναν αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης. Είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι κυβερνώντες είχαν λάβει τα μέτρα τους νωρίτερα και σαφώς δεν κατασπαταλούσαν τη δημόσια περιουσία.

Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αλλά πρέπει να αναφέρουμε και να τονίσουμε την καταστροφική πολιτική των κρατούντων μας όσον αφορά το μεταναστευτικό. Μέσα από τον ερχομό όλων αυτών των λαθρομεταναστών που τους βαφτίζουν, για να ακούγεται πιο όμορφα στα αυτιά των δεινοπαθούντων Ελλήνων συμπολιτών μας, "οικονομικούς μετανάστες" ή "πολιτικούς πρόσφυγες" έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα εισβολή και κατοχή στην Κύπρο μας, στις εναπομείνασες ελεύθερες περιοχές. Όλοι αυτοί, που έρχονται από τρίτες χώρες (κυρίως μουσουλμανικές) και με τις ευλογίες των πολιτικάντηδων αλλά και την ένοχη συμμετοχή κυκλωμάτων από τα κατεχόμενα αλλά και τις ελεύθερες περιοχές του νησιού, ζουν και ευημερούν εις βάρος των Ελλήνων του τόπου. Λαμβάνοντας παχυλά επιδόματα διαβιούν και σαφώς αφού έχουν τις κατάλληλες συνθήκες να δημιουργήσουν οικογένεια, πολλαπλασιάζονται. Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελληνική Κύπρο του σήμερα με αβέβαιο μέλλον για την ελληνικότητά της στο μέλλον.

Πώς λοιπόν να διατηρηθεί το Ελληνικό έθνος όταν σε λίγα χρόνια θα κατοικείται το νησί, από μουσουλμάνους κυρίως κατοίκους, οι οποίοι τόσα χρόνια χρηματοδοτούνται εις βάρος των οικογενειών των Ελλήνων από τους οποίους αποκόπτεται κάθε βοήθημα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να δημιουργήσουν οικογένεια;

Σαφώς δεν πρέπει να εξαιρέσουμε την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους να διασφαλίσουν στους Έλληνες της Κύπρου, το δικαίωμα στην εργασία. Αυτό συμβαίνει διότι σε πολλές επιχειρήσεις εργοδοτούνται αλλοδαποί μετανάστες αλλά και λαθρομετανάστες με πολύ χαμηλούς μισθούς και εξευτελιστικούς όρους εργασίας, και αυτό σε βάρος των γηγενών συνανθρώπων μας. Για να εξοικονομήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο και να ενισχύσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι ασύδοτοι εργοδότες, πολλές φορές με την πλήρη ανοχή του κράτους επιλέγουν να εντάξουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους αλλοδαπούς. Πώς λοιπόν ο Έλληνας της Κύπρου θα εξασφαλίσει τη διαβίωσή του όταν γίνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας στον τόπο του και καταπατείται το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα στην εργασία;

Τρανό παράδειγμα είναι το άρθρο στην εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’ 7/10/2012, όπου αναφέρονται τρομακτικά στοιχεία μετά από την τελευταία απογραφή πέρυσι. Τα συμπεράσματα αλλά και η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων επιβεβαιώνουν τους φόβους μας. Έχουμε εισέλθει σε περίοδο Δημογραφικής Αλλοίωσης του γηγενούς πληθυσμού... δηλαδή των Ελλήνων! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το ποσοστό φυσικής αύξησης του πληθυσμού ήταν 4,9 άτομα ανά χίλιους κατοίκους. Η φυσική αύξηση του πληθυσμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καθαρή μετανάστευση, η οποία το 2011 ανήλθε στα 18.142 άτομα. Τα στοιχεία αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία, συγκρινόμενα με παλαιότερες δεκαετίες. Συγκεκριμένα, το 1990 το ετήσιο ποσοστό αύξησης του πληθυσμού ήταν 2,5 και το ποσοστό της φυσικής αύξησης στο 9,9 ανά χίλιους κατοίκους. Τότε όμως η καθαρή μετανάστευση ήταν μόνο 8.708 άτομα. Δέκα χρόνια μετά, το 2000, το ετήσιο ποσοστό αύξησης του πληθυσμού που καταγράφηκε ήταν μόνο 1,0, με το ποσοστό όμως της φυσικής αύξησης του πληθυσμού να ήταν στο 5,0 ανά χίλιους κατοίκους. Η καθαρή μετανάστευση ήταν μόλις 3.960 άτομα. Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., παρατηρείται μια σημαντική αύξηση του αριθμού της καθαρής μετανάστευσης. Συγκεκριμένα, το 2004 η καθαρή μετανάστευση ανήλθε στις 7.070, το 2005 σε 8.128, το 2006 σε 10.299, το 2007 σε 15.222, το 2008 σε 16.586, το 2009 σε 17.784, το 2010 σε 15.913 και το 2011 σε 18.142 άτομα.

Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών είναι σήμερα το ποσοστό των υπηκόων τρίτων χωρών στην Κύπρο να ξεπερνά το 20% ενώ δύο δεκαετίες πριν το ποσοστό αυτό δεν έφτανε το 10%. Η περίπτωση του Δήμου Πέγειας είναι ιδιαίτερη καθώς είναι μοναδική. Στο δήμο αυτό η πλειοψηφία των κατοίκων είναι υπήκοοι άλλων χωρών και όχι Κύπριοι. Συγκεκριμένα, από τα 3.953 άτομα που κατοικούν στον Δήμο Πέγειας, οι Κύπριοι είναι μόνο 1.666. Οι υπόλοιποι είναι οι 1.993 υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι 290 υπήκοοι άλλων χωρών.

Εμείς λοιπόν, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), καλούμε όλους τους Έλληνες αυτού του τόπου να μεταλαμπαδεύσουν τις ιδέες μας και τα ιδανικά μας, τα οποία στέκονται ενάντια στα εθνοκτόνα σχέδια των εκάστοτε κυβερνήσεων. Έχουμε όλοι μας χρέος, στο αίμα των προγόνων μας που έχει ποτίσει αυτά τα χώματα, στη νέα γενιά αλλά και στα αγέννητα παιδιά μας, να διαφυλάξουμε τη συνέχεια της φυλής και του έθνους μας.

Θέλουμε και απαιτούμε μια Κύπρο Ελεύθερη Ελληνική όπου θα ευημερούν και θα προοδεύουν οι Έλληνες κάτοικοί της. Όπου οι νέοι μας θα έχουν όλα τα εφόδια για να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια και να ζουν με αξιοπρέπεια.


Σοφία Σ.
Μέλος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...