Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.



Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες στα γραφεία του Ε.ΛΑ.Μ. στην Λεμεσό η ομιλία για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αλλά και του ευρύτερου βορειοελλαδικού χώρου.
Το πλήθος του κόσμου που γέμισε  από νωρίς το απόγευμα τα γραφεία άκουσε με συγκίνηση το χρονικό της απελευθέρωσης της «Νύμφης του Βορρά» που έγινε χάρη στις ικανότητες της πολιτικής και  στρατιωτικής ηγεσίας  της Ελλάδος αλλά και στον απαράμιλλο ηρωισμό  του Ελληνικού στρατού ο οποίος είχε πλαισιωθεί από 2.500 Κύπριους εθελοντές.


Οι Έλληνες της Κύπρου παράτησαν την πατρογονική τους εστία  για  να πολεμήσουν στους Βαλκανικούς πολέμους στο πλευρό της μητέρας Ελλάδος . Πολλοί από αυτούς όπως ο τότε Δήμαρχος Λεμεσού Σώζος  έπεσαν στα βόρεια Ελληνικά χώματα απελευθερώνοντας  με την θυσία τους την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη!
Ήταν ο Ελληνικός Εθνικισμός που δεν επέτρεπε εφησυχασμό στην Φυλή μας όσο υπήρχαν Ελληνικοί τόποι σκλαβωμένοι στους βαρβάρους.
Με την Επανάσταση του 1821 αποτίναξε  τον τουρκικό ζυγό  ένα μόνο κομμάτι του Ελληνισμού.  Ήταν η δίψα για την εθνική δικαίωση του Φυλής που έσπρωξε τους ήδη ελεύθερους Έλληνες να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τους υπόδουλους  του Βορρά.
Έπειτα από 90 ολόκληρα χρόνια  κυμάτισε η Γαλανόλευκη στην Θεσσαλονίκη , στην Έδεσσα , στο Κιλκίς.
Τότε βέβαια υπήρχε η διάθεση για πόλεμο . Δεν υπήρχαν ηττοπαθείς πολιτικοί να ζητήσουν συμβιβαστικές λύσεις και ομοσπονδίες με τους εχθρούς του Έθνους μας.
Εμείς στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, ως Έλληνες Εθνικιστές έχουμε πάντα στραμμένο το βλέμμα όπως οι ήρωες πρόγονοί μας προς τα κατεχόμενα Ελληνικά εδάφη της Κύπρου μας , της Βορείου Ηπείρου, της Κωνσταντινούπολης , της Ιωνίας και του Πόντου!
Ο Ελληνικός Εθνικισμός αποτελεί τον φάρο της ιδεολογίας μας που σε συνδυασμό με το Κοινωνικό μας έργο φέρνουν τον κόσμο στις τάξεις μας.
Κάθε εβδομάδα Έλληνες από όλα τα κοινωνικά και πολιτικά στρώματα της Κύπρου παρακολουθούν τις ομιλίες στα κατά τόπους γραφεία και εντάσσονται στο Ε.ΛΑ.Μ. δίνοντας νέες προοπτικές και δυνατότητες στο μοναδικό Εθνικιστικό Κίνημα της Μεγαλονήσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...