Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο πρώην γραμματέας της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Γ. Σμπώκος


 
Ο Γιάννης Σμπώκος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος €40.000.000 από μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την περίοδο 1997-2000, Γιάννης Σμπώκος, σε γραφεία εταιρείας στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου και κατασχέθηκε το προσωπικό του laptop. Η σύλληψη έγινε με βάση ένταλμα που είχε εκδοθεί εις βάρος του για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Σμπώκος κρίθηκε ύποπτος φυγής στο εξωτερικό, τρεις ημέρες πριν την απολογία του, ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης με τις μίζες στις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων και δεξί χέρι του ήδη προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Έρευνα διεξάγεται στο σπίτι του στη Κηφισιά όπου κατασχέθηκαν αρχεία και έγγραφα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, από τις αρχές του 2000 μέχρι και τις 16 Απριλίου του 2010, ο Γ. Σμπώκος κατείχε και απέκρυψε το ποσό του 1.000.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το έγκλημα της παράνομης δωροδοκίας του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Επίσης, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, από το 1998 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 κατείχε και διαχειρίστηκε μέρος του ποσού της παράνομης περιουσίας, τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από δωροδοκίες του πρώην υπουργού, με σκοπό την απόκρυψη της παράνομης αυτής προέλευσης, με εκτιμώμενη απόδοση εκ της διαχείρισης αυτής το έτος 2010 περί τα 80.000.000 ευρώ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...