Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ζημιές εκατομμυρίων δημιουργούνται στο κράτος από τους Τουρκο"κύπριους"


Και νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας να βαρύνουν ακόμη περισσότερο το αίσθημα παραγκωνισμού των συμπατριωτών μας. Στην σημερινή κοινωνία του δικαίου που έταζε προεκλογικά το κυβερνών κόμμα δια στόματος του προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και όλων των υπολοίπων ηγετικών στελεχών του ΑΚΕΛ, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Φυσικά με μια μικρή λεπτομέρεια. Η κοινωνία αυτή ισχύει μόνο στην περίπτωση που κάποιος είναι Τουρκο"κύπριος" ή αλλοδαπός. Άμοιρη ευθυνών δεν είναι ούτε η αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, που αποδέχονται τα πάντα χωρίς καμία ένσταση.

Πιο κάτω παραθέτουμε μερικά από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα:

Η Κυβέρνηση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 έχει δώσει στους τουρκο"κύπριους" 176,73 εκατομμύρια Ευρώ!!! Πιο αναλυτικά η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ξοδέψει:
 32.07 εκ. ευρώ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Τουρκο"κυπρίων" ως το 2009.
 117,9 εκ. ευρώ για κοινωνικές παροχές
 1,22 εκ. ευρώ για επίδομα τέκνου και φοιτητική χορηγία
• 9,25 εκ. ευρώ για γεωργικούς παράγοντες
• 4,35 εκ. ευρώ για την εκπαίδευση
 4,22 εκ. ευρώ για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα
 0,26 εκ. ευρώ για τις τηλεπικοινωνίες
 7,46 εκ. ευρώ συντήρηση μουσουλμανικών μνημείων και κατοικιών, υπηρεσία τουρκικής γλώσσας στο ΡΙΚ και συντήρηση οδοφραγμάτων.
Για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη:
● 2003 - €2,53 εκατ.
● 2004 - €5,13 εκατ.
● 2005 - €4,25 εκατ.
● 2006 - €3,98 εκατ.
● 2007 - €4,85 εκατ.
● 2008 - €4,41 εκατ.
● 2009 - €6,92 εκατ.
● 2010 - €5,28 εκατ.
● 2011 - €5,58 εκατ.

Ζημιές εκατομμυρίων, επίσης, δημιουργούνται επίσης κάθε χρόνο στην ΑΗΚ λόγω απλήρωτων λογαριασμών που δεν πληρώνονται από τους Τουρκο"κύπριους" που διαμένουν στην Πύλα, στο Πέργαμος, την Λουρουτζίνα και την Αθηένου, ενώ με δωρεάν ηλεκτρισμό τροφοδοτείται νερό στην κατεχόμενη Ζώδια. Ακόμη πιο τραγικό είναι η ηλεκτροδότηση φυλακίων του τούρκικου στρατού στον Άγιο Δομέτιο και στο θύλακα των Κοκκίνων. Συνολικά η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου χρεώθηκε από τους ανεκπλήρωτους λογαριασμούς 3.264.536 ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ για το 2012 το χρέος αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Σύμφωνα δε με τους λογαριασμούς της ΑΗΚ η βοήθεια προς τα κατεχόμενα τα τελευταία 38 χρόνια ανέρχεται στα 283 εκατ. ευρώ.

Τα υπερπρονόμια των τουρκο”κυπρίων” και η κατάντια μας ως κράτος δεν μένει μόνο μέχρι εδώ. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τελευταία, οι "αδελφοί" μας απολαμβάνουν και το δικαίωμα ΔΩΡΕΑΝ διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία!

Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ δαπανήθηκε από το κράτος το 2012, για καταβολή διδάκτρων παιδιών Τ/"κ" σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια! "Απαραίτητη" προϋπόθεση, να διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές, αν και σε πολλές περιπτώσεις πιστεύουμε ότι δηλώνουν τόπο διαμονής στις ελεύθερες περιοχές για να είναι δέκτες των διαφόρων επιδομάτων, χωρίς αυτό να ισχύει.

Το θέμα της επιχορήγησης των διδάκτρων των Τ/”κ” χρονολογείται από το 1975. Το τότε υπουργικό Συμβούλιο είχε λάβει τη σχετική απόφαση για τους Τ/”κ” που διέμεναν στις ελεύθερες περιοχές, μετά και τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής. Σε βάθος χρόνου και επί διαφόρων κυβερνήσεων λαμβάνονταν αποφάσεις για επιχορήγηση και για άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ το 2004 αποφασίστηκε όπως επιχορηγούνται και τα βιβλία.

Κάτι τέτοιο θεωρείται τουλάχιστον προκλητικό, ειδικά από την στιγμή που Ε/κ αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, μη έχοντας στήριξη από το ίδιο κράτος. 

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο παιδείας, την σχολική χρονιά 2010-11 δαπανήθηκαν:

• € 27.445  για παιδιά Τουρκο”κυπρίων” που φοιτούν στην προδημοτική (οκτώ παιδιά)
• € 188.605 για παιδιά Τουρκο”κυπρίων” που φοιτούν σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία (37 παιδιά)
• € 279.013 για παιδιά Τουρκο”κυπρίων” που φοιτούν σε ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια (43 παιδιά)
• € 48.408 για τουρκο”κύπριους”, οι οποίοι φοιτούν σε ιδιωτικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου (πέντε φοιτητές).

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, αφού σύμφωνα με νέα στοιχεία η ανεργία βρίσκεται στο 12,2%, την ίδια στιγμή που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τους πολίτες και πάρα πολλοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Δείγμα αυτού είναι τα δεκάδες τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε καθημερινά στα τηλέφωνα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αλλά και στο τηλέφωνο του Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από συμπατριώτες μας που ζητούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Δεν θέλουμε ούτε επαγγελματίες πολιτικάντηδες, ούτε τεχνοκράτες, ούτε ανθρώπους με οποιαδήποτε δήθεν χαρτιά σπουδών! Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ζητούμε ανθρώπους, ηγέτες, με εθνικά ιδανικά που θα νοιάζονται για το κοινό καλό, και πάνω από τα οποιαδήποτε προσωπικά τους συμφέροντα, να βάζουν το καλό της πατρίδας και του λαού.

Είναι απαράδεκτο να αναγκάζονται οικογένειες συμπατριωτών μας  να μετακινούν τα παιδιά τους από ιδιωτικά σχολεία και άλλους να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, και το κράτος με τις ευλογίες των πολιτικάντηδων μας που τηρούν σιγή ιχθύος να εξακολουθούν να πληρώνουν τα δίδακτρα Τ/«κ» σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια. Και ας μην θυμηθούν τώρα κάποιοι πολιτικάντηδες να βγουν μετά Χριστό προφήτες και να διαμαρτυρηθούν για τα επιδόματα. Όλα αυτά τα ξέρανε εδώ και καιρό και κανείς δεν διαμαρτύρονταν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από την μέρα ιδρύσεώς του φωνάζει και διαμαρτύρεται για όλα αυτά τα επιδόματα. Απαιτεί ΑΜΕΣΑ την κατάργηση κάθε είδους επιδομάτων σε αλλοδαπούς και τουρκο«κύπριους».

Γεάδης Γεάδη
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...