Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου (11/01/13) σχετικά με την ίδρυση τουρκο"κυπριακού" κόμματος στις ελεύθερες περιοχές



Οι Τουρκο«κύπριοι» ετοιμάζονται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να ιδρύσουν δικό τους κόμμα στις ελεύθερες περιοχές.  Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αφρίκα», το όνομα του κόμματος είναι  "Κίνημα Τουρκο«κύπριων» Δημοκρατικών στις ελεύθερες περιοχές". Σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα, αυτή τη στιγμή διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές περίπου 20 χιλιάδες Τουρκο"κύπριοι", οι οποίοι δραστηριοποιούνται με σκοπό την ίδρυση του κινήματος.
Την ενέργεια αυτή την θεωρούμε άκρως προκλητική και απαράδεκτη, και καλούμε τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Δημοκρατίας, να πράξουν το αυτονόητο. Δηλαδή, να  παρεμποδίσουν την έγκριση του καταστατικού.

Θα πρέπει να σημειώσουμε και ταυτόχρονα να υπενθυμίσουμε ότι οι τουρκο «κύπριοι» ήταν αυτοί που αποχώρησαν το ’63 από την Κυπριακή Δημοκρατία, καταλύοντας με αυτό τον τρόπο πρώτοι τον θεσμικό της ρόλο.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να επιτραπεί η έγκριση του καταστατικού, του εν λόγω κόμματος, από  την στιγμή που στην Κύπρο υπάρχει ακόμα συνεχιζόμενη κατοχή των εδαφών μας.

Τέλος, σημειώνουμε ότι εάν η Κυπριακή Κυβέρνηση προχωρήσει στην έγκριση του καταστατικού το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επιφυλάσσεται όπως προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και θα κινηθεί νομικά.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...