Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Είμαστε η πατριωτική φωνή που εκπροσωπεί το έθνος


Το σύνθημα «εναντίον όλων» δεν το επιλέξαμε, αλλά μας το επέβαλαν - Το ΕΛΑΜ παρέμεινε και παραμένει σταθερό στις θέσεις του, σημειώνει ο υποψήφιός του για την Προεδρία, Γιώργος Χαραλάμπους, ο οποίος εξηγεί τους λόγους της καθόδου του Κινήματος στις προεδρικές εκλογές
Η ΘΕΣΗ του Ε.ΛΑ.Μ. για το Κυπριακό είναι ξεκάθαρη και σταθερή: η απελευθέρωση είναι η μόνη λύση
Το ΕΛΑΜ αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική πολιτική πρόταση εξόδου από τα αδιέξοδα, τονίζει στη συνέντευξή του στη «Σ» ο υποψήφιός του για τις προεδρικές εκλογές, Γιώργος Χαραλάμπους, ενώ καταγγέλλει σύνολη την κυπριακή πολιτική τάξη για την επισώρευση των σημερινών προβλημάτων. 

Για ποιους λόγους αποφασίσατε την αυτόνομη κάθοδο στις προεδρικές εκλογές;
Για τον λόγο ότι κανένας από τους άλλους υποψηφίους δεν μας εκφράζει. Ούτε ο Αναστασιάδης του σχεδίου Ανάν, ούτε ο Λιλλήκας αυτός ο πολιτικός χαμαιλέοντας που στις αρχές τις δεκαετίας του '90, μέσω συνεχούς αρθρογραφίας του εναντιωνόταν στις πατριωτικές πρακτικές του αείμνηστου Θεόφιλου Γεωργιάδη και πρέσβευε την Ομοσπονδία και την «επανένωση» με τον εχθρό. Για τον Μαλά τι να πω, είναι και αυτός ένας υποψήφιος που προέρχεται από το νεοφιλελεύθερο κόμμα της Πραξούλας, τους Ε.ΔΗ. δηλαδή, και πρεσβεύει την ανθελληνική και καταστροφική πολιτική του ΑΚΕΛ.
Για να έχουμε τη δυνατότητα ν' ασκούμε αποτελεσματική πολιτική πρέπει να συμμετέχουμε ανελλιπώς στις εκλογικές διαδικασίες, γιατί μόνον έτσι ασκούνται πραγματικές πιέσεις στους πιο πάνω. Μόνον έτσι μπορούμε να δώσουμε στον λαό μια ολοκληρωμένη επιλογή, η οποία θα τον βγάλει από τα αδιέξοδα.
Προεκλογικές φανφάρες
Ποια είναι η διαφορετική σας πρόταση όσον αφορά το εθνικό πρόβλημα, τη στιγμή που υποψήφιοι για την προεδρία μιλούν για ριζική αναδιαμόρφωση εθνικής στρατηγικής, μηδενική διαπραγμάτευση του Κυπριακού, απόρριψη της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας κτλ.;
Είναι λογικό ότι από τη στιγμή που είναι υποψήφιοι θα μιλούν για τα πιο πάνω όπως εσείς τα θίξατε και έτσι μας έχουν συνηθίσει, όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι με τη λήξη των εκλογών θα λήξουν και τα όσα υποστηρίζουν και λένε. Μόνον η ιστορία τους σαν άτομα και σαν κόμματα θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αν τα λόγια τους είναι προεκλογικές φανφάρες ή πατριωτικά συνθήματα που θα γίνουν πράξεις, κι εμείς είμαστε σίγουροι ότι όλα είναι φανφάρες και ποτέ δεν θα γίνουν πράξεις.
Η θέση του Ε.ΛΑ.Μ., για το Κυπριακό, είναι ξεκάθαρη και σταθερή. Η απελευθέρωση είναι η μόνη λύση. Αρχικά, προτείνουμε την επανατοποθέτηση του προβλήματος στις ορθές του βάσεις, δηλαδή ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι δικοινοτικό. Προτείνουμε επίσης τα ακόλουθα: Άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων που συντηρούν τον κατακτητή και θέτουν σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια. Απόσυρση από τις συνομιλίες που αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος. Αν πρέπει να μιλήσουμε με κάποιον, αυτή είναι η Τουρκία, που είναι η δύναμη που εισέβαλε στην Κύπρο και είναι η πηγή του προβλήματος.
Οι Τουρκο«κύπριοι» είναι απλά μέρος του προβλήματος. Ζητούμε ταυτόχρονα την ενεργοποίηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συνεχή αναβάθμιση τις Εθνικής Φρουράς στη λογική της αποτρεπτικής ισχύς. Σύναψη συμμαχιών με κράτη τα οποία έχουν τη διάθεση να σταθούν στο πλευρό του λαού μας. Αναζήτηση στρατηγικών εταίρων στον τομέα της ενέργειας και απαίτηση ανταλλαγμάτων, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε πολιτικό και πρωτίστως στο Κυπριακό. Αποκοπή της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας και εκμετάλλευση επιτέλους της ισχύος της Ε.Ε. προς όφελος της χώρας μας. Μόνον τότε οι συνθήκες θα επιτρέψουν στη χώρα μας να ασκήσει την κυριαρχία της σε όλο το έδαφός της.
Δυναστικό μνημόνιο

Η δική σας πρόταση περιλαμβάνει σχέδιο απεγκλωβισμού από το μνημόνιο; 

Καταρχάς είμαστε εναντίον οποιουδήποτε μνημονίου και οποιασδήποτε σύμβασης με τους οικονομικούς δυνάστες των λαών, τους διεθνείς τοκογλύφους. Αρχικά, θα πρέπει να γίνουνε εξεταστικές επιτροπές, οι οποίες θα εντοπίσουν οικονομικές ατασθαλίες στο δημόσιο, στους ημικρατικούς, σε διαγωνισμούς κτλ. Οι ύποπτοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να φυλακιστούν και να δημευτούν οι περιουσίες τους.
Κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων και των έμμεσων χρηματοδοτήσεών τους από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Μείωση των μισθών των βουλευτών, υπουργών, του Προέδρου, των διευθυντών των υπουργείων και λοιπών κρατικών αξιωματούχων. Κατάργηση των διπλών και τριπλών συντάξεων. Κατάργηση των επιδομάτων των «πολιτικών προσφύγων» και παροχή μόνο των βασικών, δηλαδή σίτιση, ένδυση και στέγαση σε ειδικά φυλασσόμενα κέντρα φιλοξενίας. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων που αποτελούν ανοιχτή πληγή για την οικονομία μας. Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών που ζουν παρασιτικά στον τόπο μας εις βάρος των Ελλήνων.
Επένδυση στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον ποιοτικό τουρισμό. Επιδότηση της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, του επαναπατρισμού κεφαλαίων και Κυπρίων επιστημόνων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό.
Επιτάχυνση των διαδικασιών για τα υπόλοιπα «οικόπεδα» και εισροή των εσόδων από το φυσικό αέριο στην κυπριακή οικονομία υπό μορφή επενδύσεων.
Δεν εισήγαγε τη βία η Χρυσή Αυγή
Ανακοινώσατε την υποψηφιότητάς σας για τις προεδρικές εκλογές στην παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, προφανώς σε μια προσπάθεια να τονίσετε τη στενή ιδεολογική και πολιτική σας σχέση με τον λαϊκό σύνδεσμο. Ωστόσο, είναι γνωστόν ότι η Χρυσή Αυγή μετέρχεται μεθόδους που δεν εμπίπτουν στα ισχύοντα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά θέσμια. Συμφωνείτε με αυτές τις πρακτικές; Εάν ναι, να υποθέσει κανείς ότι ενδέχεται να δράσετε με παρόμοιες μεθόδους;
Η Χρυσή Αυγή έχει κάνει υπεύθυνη δήλωση στον Άρειο Πάγο πως σέβεται το Σύνταγμα και δεν θα το καταλύσει, ενώ άλλα κόμματα π.χ. ΚΚΕ δεν έχουν κάνει ανάλογη δήλωση. Η πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής κινείται απόλυτα εντός των νόμιμων πλαισίων. Είναι οι ίδιο οι νομοθέτες που δεν εφαρμόζουν αλλά και καταργούν τους νόμους που ψήφισαν οι ίδιοι με τις πράξεις τους... Τη βία στην πολιτική αλλά και κοινωνική ζωή του τόπου δεν την εισήγαγε η Χρυσή Αυγή, αλλά το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, που για διάφορους λόγους ήθελε να έχει στον έλεγχό του, αλλά και να αφήνει ανενόχλητες εγκληματικές ομάδες αλλοδαπών και ημεδαπών, αναρχικών και αντιεξουσιαστών.
Στην Ελλάδα, η εκλογική εκτόξευση της Χρυσής Αυγής επεσυνέβη μετά την έλευση της Τρόικας και την όξυνση της οικονομικής κρίσης, αλλά και την απονομιμοποίηση του συστήματος πολιτικής αντιπροσώπευσης. Φρονείτε ότι ανάλογες διαδικασίες στην Κύπρο θα βοηθήσουν το ΕΛΑΜ να διευρύνει την κοινωνική και πολιτική του απήχηση; 
Δεν είναι κατά τη γνώμη μου τόσο η έλευση της Τρόικας, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς. Δηλαδή σε κάποιο σημείο ο κόσμος θα αγανακτήσει και θα θυμώσει δίκαια, γιατί, όπως είπα πριν, θα πληρώσει αυτός το φαγοπότι των πολιτικών, των επαγγελματιών συνδικαλιστών, των τραπεζιτών και των προστατευομένων τους. Όσο απονομιμοποιείται το σύστημα πολιτικής αντιπροσώπευσης τόσο θα ενισχύεται το Ε.ΛΑ.Μ., γιατί το κίνημά μας δεν άλλαξε ούτε και ένα κόμμα από τις θέσεις του στα πέντε χρόνια ζωής του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, στο εθνικό υπάρχει αρνητική στασιμότητα, ο λαός βλέπει τα προβλήματά του να πολλαπλασιάζονται.
Εγκληματικότητα, αναξιοκρατία και επιδότηση της ανικανότητας, το σύστημα παιδείας φθάρηκε, η υγεία νοσεί και η αποδόμηση της Εθνικής Φρουράς αλλά και η παραχάραξη της ιστορίας προκαλούν το εθνικό αίσθημα του λαού. Κοιτάξτε γύρω σας τα καταστήματα που κλείνουν, τους ανέργους, ακόμη και τα παιδιά στα σχολεία που δεν έχουν να φάνε. Είμαστε η πατριωτική φωνή που εκπροσωπεί το Έθνος, είμαστε η λαϊκή φωνή που εκπροσωπεί τον λαό, γιατί εμείς δεν είμαστε κομμάτι της αριστοκρατίας που τον καταδυνάστευσε, αλλά προερχόμαστε από τις τάξεις του.

Φασισμός εναντίον του ΕΛΑΜ
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου του ΕΛΑΜ για το βιογραφικό σας, η επιλογή σας ως υποψηφίου για την Προεδρία αποτελεί πρωτοβουλία του ιδρυτή και προέδρου του Κινήματος και υποστηρίζεται επίσημα από τη Χρυσή Αυγή. Δηλώνεται, δηλαδή, ουσιαστικά, πως δεν αποτέλεσε προϊόν καμίας θεσμισμένης εκλογικής συλλογικής διαδικασίας. Έτσι εννοείτε τη ρήξη σας με την κατεστημένη πολιτική τάξη;
Η πρωτοβουλία για επιλογή μου ως υποψηφίου του ΕΛΑΜ για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ναι ήταν του Προέδρου του κινήματός μας, όμως αυτό δεν ήταν μια αυταρχική απόφαση, αλλά εγκρίθηκε ομόφωνα από το Πολιτικό Συμβούλιο και η απόφαση Επικυρώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή, δηλαδή αποτέλεσε προϊόν δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας. Ξέρετε, μας κατηγορούν για έλλειψη δημοκρατίας και εμείς τους απαντάμε καθημερινά με τις ενέργειες και τις πράξεις μας ότι αυτοί που μας κατηγορούν δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πραγματικά δημοκρατία.
Είναι οι συκοφάντες μας που φέρνουν στον λαό μνημόνια και οικονομική υποδούλωση χωρίς να τον ρωτήσουν. Αυτό εσείς το λέτε δημοκρατία;
Το σύνθημά μας «εναντίον όλων», δεν είναι ένα κενό σύνθημα, αλλά μια πραγματικότητα, την οποία δεν επιλέξαμε εμείς. Θα ήθελα έντονα να σημειώσω ότι βλέπουμε την κατεστημένη πολιτική τάξη και όλο το πολιτικό φάσμα, ανεξαρτήτως χρώματος, να πολεμά το ΕΛΑΜ όχι με αντιπροτάσεις, επιχειρήματα και πολιτικό λόγο, αλλά με χαρακτηρισμούς, ύβρεις, αντιπορείες και ψεύδη, ζητώντας από τον λαό είτε να μην μας ψηφίσουν είτε να μη μας δώσουν καν το δικαίωμα να κατέλθουμε στις εκλογές.
Μήπως και αυτό δημοκρατία το λέτε εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...