Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση σε δημοσίευμα του Φιλελευθέρου




Ο κ. Χριστοδούλου σε σχόλιό του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, δίπλα από την φωτογραφία του υποψηφίου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, κ. Γεωργίου Χαραλάμπους, αναφέρει πως ο πολιτικός λόγος του ΕΛΑΜ εκτρέφει μίσος, εθνικισμό, ρατσισμό, σπέρνει την διχόνοια και καλεί τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα επί του θέματος.

Να υπενθυμίσουμε στον κ. Χριστοδούλου πως τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου, τοποθετήθηκαν πολύ ξεκάθαρα ως προς το κίνημά μας. Όλοι τους καταδίκασαν την υποβολή της υποψηφιότητάς μας διότι βλέπουν πως εμείς είμαστε καθαροί, αγνοί ιδεαλιστές, ανέγγιχτοι από την διαφθορά τους και οι απόψεις μας απηχούν τις απόψεις της πλειοψηφίας του κυπριακού Ελληνισμού. Είναι αυτοί που το 2009 καταδίκασαν σύσσωμοι και την πρώτη πορεία κατά της Λαθρομετανάστευσης, είναι αυτοί που συμμετείχαν σε πορεία με απειλητικές διαθέσεις που προσπάθησε να μας σταματήσει. Είναι αυτοί που προσπαθούν καθημερινά με πιέσεις προς τα ΜΜΕ, να φιμώσουν τις δραστηριότητες του κινήματός μας ή να τις διαστρεβλώσουν δίνοντάς τους διαφορετικό χαρακτήρα ή νόημα.

Ο κ. Χριστοδούλου μιλάει για κράνη και «ρόπαλα». Εγώ στις πορείες του ΕΛΑΜ, βλέπω ελληνικές σημαίες πάνω σε ιστούς. Ναι κ. Χριστοδούλου, υπάρχουν στις εκδηλώσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, ομάδες περιφρούρησης. Η ύπαρξή τους είναι απαραίτητη από την στιγμή που είμαστε το μοναδικό πολιτικό κίνημα στην Κύπρο, το οποίο κατέρχεται κανονικά σε εκλογές και κατά γενική ομολογία θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή, που οργανώνονται βίαιες αντισυγκεντρώσεις εναντίον του, ενώ η αστυνομία στην καλύτερη περίπτωση τις προστατεύει.

Αντιεξουσιαστές με ρόπαλα και κράνη στην αντισυγκέντρωση του Δεκεμβρίου 2009.
Παραδείγματα έχουμε πολλά… Το 2009 στην πορεία κατά της Λαθρομετανάστευσης στην Λευκωσία, νεοφιλελεύθεροι του ΔΗΣΥ, Ακελικοί, Οικολόγοι, αριστεριστές, αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, Τούρκοι και Λαθρομετανάστες έκαναν αντισυγκέντρωση εναντίον μας. Η αστυνομία σταμάτησε την πορεία μας προστατεύοντας ουσιαστικά την παράνομη αντισυγκέντρωση.
Η τότε δήμαρχος Λευκωσίας στην παράνομη αντισυγκέντρωση του 2009.
Ο Περδίκης με ομάδα Οικολόγων στην αντισυγκέντρωση του 2009.


Μπροστά ο νεοφιλελεύθερος Κώστας Κωνσταντίνου στην παράνομη αντισυγκέντρωση του 2009. 

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2012, στην εκδήλωση εξαγγελίας της υποψηφιότητάς μας στο εστιατόριο Chataux στο Λήδρα Πάλας, υπήρξε μετά τις καταδικαστικές ανακοινώσεις όλων των κομμάτων του κατεστημένου, πορεία-αντισυγκέντρωση με 100 αριστεριστές, αναρχικούς και νεοφιλελεύθερους. Η αστυνομία απούσα, με μόνο 3 αστυνομικούς σε μηχανές να παρατάσσονται μεταξύ της παράνομης πορείας και των ομάδων περιφρούρησης του κινήματός μας.
Κουκουλοφόροι-αντιεξουσιαστές προς το Λήδρα Πάλας όπου γινόταν η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ΕΛΑΜ.

Το ίδιο συνέβηκε και στις 15 Ιανουαρίου του 2013, επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος. Το κίνημά μας πήρε άδεια για να πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης στην πλατεία Φανερωμένης τόσο από την αστυνομία όσο και από το Δημαρχείο Λευκωσίας. Παρόλα αυτά η αστυνομία επέτρεψε σε 200 περίπου άτομα να συναθροιστούν παράνομα με σκοπό την οχλαγωγία για να διακόψουν με την βία αν μπορούσαν, την συγκέντρωσή μας. Απέναντί σε αυτούς στάθηκε η περιφρούρηση του ΕΛΑΜ, πειθαρχημένη και συγκροτημένη, ενώ για μία ακόμη φορά η αστυνομία έλαβε το ρόλο του διαιτητή.
Η "μάχιμη" αντιφασιστική ομάδα κρούσης στην αντισυγκέντρωση της 15 Ιανουαρίου 2013.
Κ. Χριστοδούλου, σας καλούμε να έρθετε σε επαφή με το γραφείο τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου για να σας δοθεί το κείμενο ή ακόμα και το οπτικοακουστικό υλικό των ομιλιών που εκφωνήθηκαν στην εκδήλωση της Φανερωμένης, για να δείτε πως ούτε ρατσισμό, ούτε την διχόνοια σπέρνουν. Για τον λόγο αυτό σας ζητούμε άμεσα να ανακαλέσετε τους χαρακτηρισμούς στο σχόλιό σας.



Στο μόνο που συμφωνούμε είναι πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, δεν είναι μια αστεία υπόθεση. Είναι ένα σοβαρό πολιτικό κίνημα, που έρχεται να ανατρέψει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, που έφερε την πατρίδα μας στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. 

Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος ΕΛΑΜ
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...