Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η απόρριψη της τροπολογίας για τους ιμάμηδες θα σημάνει την αρχή του τέλους για τη Θράκη


Ο βουλευτής Ροδόπης κύριος Αχμέτ Χατζηοσμάν και επιτροπή που τον συνόδευε επισκέφτηκε το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.
Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν στο παράρτημα Προύσας του αυτοαποκαλούμενου «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης».
Eπικίνδυνα παιχνίδια με τη Θράκη παίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας που εκκρεμεί από το 2007 και προβλέπει την πρόσληψη από το Ελληνικό δημόσιο ιεροδιδασκάλων («ιμάμηδων») για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης. Το κρίσιμο στοιχείο της τροπολογίας, που έρχεται να διορθώσει λάθη και παραλείψεις του προηγούμενου νόμου 3536/2007, είναι ότι οι ιεροδιδάσκαλοι αυτοί θα μπορούν, εφόσον αυτό ζητείται, να διδάσκουν το Κοράνι και σε παιδιά μουσουλμάνων που φοιτούν σε δημόσια σχολεία κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών, αποδυναμώνοντας με αυτό το τρόπο το θεσμό των «φροντιστηρίων Κορανίου» (Κουράν κουρσού) που ελέγχονται και καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Στην πρόθεση της κυβέρνησης να υποστηρίξει την τροπολογία, ΔΗΜΑΡ και (ιδιαίτερα το) ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τώρα αντιρρήσεις! Το πρόβλημα εντοπίζεται στο μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν που φέρεται να απειλεί ακόμα και με ανεξαρτητοποίηση αν το ΠΑΣΟΚ ψηφίσει την τροπολογία, επιμένοντας να ορίζονται οι ιμάμηδες από την κοινότητα των μουσουλμάνων. Ενσταση που ερμηνεύτηκε ως «παρέμβαση του τουρκικού προξενείου» που επίσης επιθυμεί – σύμφωνα με πληροφορίες – την μη εμπλοκή του Ελληνικού κράτους στα της μουσουλμανικής μειονότητας!

Καθόλου τυχαία, τη νύχτα της 13ης Ιανουαρίου σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε όχημα ιδιοκτησίας της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη. Η ενέργεια θεωρείται “μήνυμα” των τουρκικών παρακρατικών κύκλων της Θράκης προς το νέο Διευθυντή της Υπηρεσίας Νικόλαο Πιπερίγκο, ο οποίος προέρχεται από το Γενικό Προξενείο της Φιλιππούπολη. Το γεγονός ότι επελέγη ένας διπλωμάτης που υπηρετεί μέχρι σήμερα στη Βουλγαρία, έχει ίσως τη σημασία του, για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στην περιοχή με τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Νικόλαος Πιπερίγκος, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη Βουλγαρία είχε εκφράσει ανοιχτά την ενόχλησή του για την ανάρτηση αφισών κατά τη διάρκεια εθνικής γιορτής της γείτονος που εικόνιζαν το χάρτη της Βουλγαρίας «του Αγίου Στεφάνου», και εμφάνιζε την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ως βουλγαρικό έδαφος.
Η εμπρηστική επίθεση των εγκάθετων της Άγκυρας στο όχημα της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ στη Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...