Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ανταπόκριση από την εκδήλωση στον Ύψωνα





Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ακόμη μια προεκλογική συγκέντρωση, αυτή την φορά στον Ύψωνα της Λεμεσού. Κεντρικοί ομιλητές ήταν, ο Γεάδης Γεάδη υπεύθυνος Τ.Ο  Λευκωσίας και  ο Γεώργιος Χαραλάμπους, υποψήφιος για την Προεδρία της Κύπρου με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Ομιλίες απεύθυναν επίσης, ο Στράτος Καρανικολάου και ο Μιχάλης Μιχαήλ στελέχη των Τοπικών Οργανώσεων Λεμεσού και Πάφου αντίστοιχα.


Πρώτος μίλησε ο συναγωνιστής Καρανικολάου, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους.
Στη συνέχεια, ανέπτυξε τους κοινωνικούς, πολιτικούς και Ιδεολογικούς λόγους για τους οποίους το Εθνικιστικό κίνημα δεν στήριξε κανένα υποψήφιο και κατήλθε αυτόνομα στις εκλογές.  Έκανε αναφορά στην συνεχή άνοδο του κινήματός μας. Μίλησε επίσης, για τον αλύτρωτο Ελληνισμό και κλείνοντας, εξήρε το έργο του Γεωργίου Χαραλάμπους  και κάλεσε όλους να στηρίξουν την  Εθνικιστική υποψηφιότητα.


Επόμενος ομιλητής ο συναγωνιστής Μιχαήλ. Αρχικά, έκανε καλωσόρισμα προς το κοινό και στην συνέχεια ανέπτυξε επιχειρήματα για την αναξιοπιστία των ανθυποψηφίων του Γεωργίου Χαραλάμπους. Για τον Αναστασιάδη, θύμισε την στάση του για το σχέδιο Ανάν, τις δηλώσεις του ενώπιον του Ερντογάν  αναφερόμενος στην Ε.Ο.Κ.Α. ως ιστορικό λάθος, τις δηλώσεις του για κοινό στρατό με τους Τ/ «Κ». Για τον Λιλλήκα, μεταξύ άλλων ανέφερε πως την περίοδο που άνοιξαν τα οδοφράγματα ήταν υπουργός χωρίς να πράξει τίποτα και τώρα πλασάρεται ως πατριώτης, μέσα από τις πολλές του μεταλλάξεις. Για τον Μαλά είπε πως είναι ο συνεχιστής της καταστροφικής διακυβέρνησης Χριστόφια. Έκανε λόγο για την αξιοπιστία της Εθνικιστικής υποψηφιότητας. Μίλησε για την δράση που αναπτύσσει το κίνημά μας γύρω από ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, τον φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης και την εθελοντική εργασία που εκτελούν σε καθημερινή βάση οι φίλοι του κινήματός μας.

Ακολούθησε η ομιλία του Γεωργίου Χαραλάμπους, υποψήφιου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για τις προεδρικές εκλογές. Ο κ. Χαραλάμπους ευχαρίστησε και αυτός με την σειρά τους παρευρισκομένους . Έκανε αναφορά για τους πολιτικούς του αντιπάλους καταδεικνύοντας τις αντιφάσεις που υπάρχουν μεταξύ του λόγου και των πράξεών τους. Αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομία, διαφωνώντας με την αρχή του μνημονίου, εξέφρασε την θέση του για την επαναφορά του επιδόματος της μάνας, την αύξηση του επιδόματος των πολυτέκνων, την αποκοπή των επιδομάτων προς Τουρκο «κύπριους» , πολιτικούς πρόσφυγες και μετανάστες. Στην συνέχεια, άγγιξε το θέμα των οδοφραγμάτων και ανέφερε λεπτομερώς του λόγους που ζητά να κλείσουν αυτά άμεσα.  Κλείνοντας, ο κ. Χαραλάμπους  έκανε κάλεσμα προς τον κόσμο να μας τιμήσει με την ψήφο του για να μας δώσει την δύναμη να ανατρέψουμε τα κακώς έχοντα της Πατρίδος μας και να τιμωρήσουμε αυτούς που ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο συναγωνιστής Γεάδης, ο οποίος στην ομιλία του ανέλυσε τις θέσεις του κινήματός μας για την οικονομία , την παιδεία, την υγεία, το Εθνικό μας θέμα, την μετανάστευση  και για θέματα ενέργειας. Για την οικονομία ανέφερε ότι, τασσόμαστε κάθετα ενάντια στο μνημόνιο, ανέφερε τις προτάσεις του κινήματός μας για την εξυγίανση του φαινομένου της ανεργίας και την ανάγκη να αναπτυχθούν, ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας για να βάλουμε σε ανοδική τάση και πάλι την οικονομία μας. Όσον αφορά το ζήτημα της παιδείας, ο συναγωνιστής μίλησε για την πάγια μας θέση περί Ελληνοκεντρικής Παιδείας. Για την υγεία μίλησε για τα υπερπρονόμια που απολαμβάνουν ξένοι και τουρκο «κύπριοι» και πως αυτά πρέπει άμεσα να αποκοπούν και να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες του Κυπριακού Ελληνισμού. Επόμενος σταθμός το Εθνικό μας θέμα και η υποβάθμισή του από τους άθλιους χειρισμούς τών εκάστοτε Κυβερνήσεων, τόνισε την ανάγκη να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό πρόβλημα στις ορθές του βάσεις ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Επίσης ανέφερε την θέση μας για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Ακολούθως, μίλησε για την μετανάστευση και εξέφρασε την θέση μας για άμεση απέλαση όλων των παράνομων αλλοδαπών και την παραμονή μόνο του απαραίτητου εργατικού δυναμικού από πλευράς κοινοτικών. 

Κλείνοντας, κάλεσε όλους να στηρίξουν εμπράκτως την υποψηφιότητα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)  και του Γεωργίου Χαραλάμπους.

Η εκδήλωση έληξε μετά από συζήτηση των ομιλητών με το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...