Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η στάση του ΕΛΑΜ για τον Β' γύρο των προεδρικών εκλογών (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), συναγωνιστής κ. Χρίστος Χρίστου, παρέθεσε σήμερα (22/02/13) Διάσκεψη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η επίσημη στάση του κόμματός μας για τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Αρχικά ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι απεστάλη και στους δύο υποψηφίους σχετική επιστολή στην οποία συμπεριλαμβάνονταν οι βασικές προγραμματικές μας θέσεις, οι οποίες αποτελούσαν τη βάση για το ενδεχόμενο στήριξής εκ μέρους μας.  Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν οι κόκκινες γραμμές που έθεσε το κόμμα μας στο Εθνικό ζήτημα, την Οικονομία, τη Μετανάστευση , το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και τα επιδόματα που απολαμβάνουν τουρκο«κύπριοι» και αλλοδαποί. (Αυτούσια την επιστολή την παραθέτουμε πιο κάτω)
Ακολούθως ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στις απαντήσεις που απέστειλαν αμφότεροι οι υποψήφιοι στην εν λόγω επιστολή, οι οποίες κινούνταν σε ασαφή πλαίσια και συνεπώς είναι μη ικανοποιητικές, όπως τις χαρακτήρισε, με αποτέλεσμα τα συλλογικά όργανα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) να αποφασίσουν ότι δεν υπάρχει γέφυρα εμπιστοσύνης εκ μέρους μας σε κανέναν από τους δύο.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα κανείς εκ των δύο διεκδικητών της Προεδρίας δεν θα τύχει της στήριξης του κόμματός μας.

Ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει την εκλογική του δύναμη ως μέσον για διαπραγμάτευση μερίδας της εξουσίας.

Ως η τέταρτη πολιτική δύναμη αυτών των εκλογών και πρώτη εξωκοινοβουλευτική δύναμη τοΕθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) συνεχίζει τον αδιαπραγμάτευτο αγώνα για υλοποίηση των Προγραμματικών του Θέσεων.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ



ΠΡΟΣ: Υποψηφίους προέδρους της Δημοκρατίας κυρίους Στ. Μαλά και Ν. Αναστασιάδη
ΚΟΙΝ: ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Όροι για την στήριξη εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ενός εκ των δύο υποψηφίων του Β’ γύρου των Προεδρικών εκλογών.
Κύριοι,

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με το παρόν έγγραφο, θέλει να σας καταθέσει τις κόκκινες γραμμές του πάνω σε θέματα και προβλήματα που ταλαιπωρούν  τον Κυπριακό Ελληνισμό. Όρος απαράβατος για την στήριξή σας την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, είναι η αποδοχή των θέσεων αυτών του κινήματός μας.

Με την υποψηφιότητα του Γεώργιου Χαραλάμπους, το κίνημά μας βρέθηκε στην τέταρτη θέση μεταξύ έντεκα υποψηφίων, διατηρώντας τα ποσοστά μας από τις Βουλευτικές εκλογές του 2011.

Για να μπορέσει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να στηρίξει την υποψηφιότητα του ενός εκ των δύο από εσάς θα πρέπει να δεσμευτείτε για τους πιο κάτω αδιαπραγμάτευτους όρους που θέτουμε:

Πρώτον: Ως βασική αρχή δεν διαπραγματευόμαστε το Μνημόνιο. Η Τρόικα έσπειρε την καταστροφή στην Ελλάδα και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το ίδιο και στην Κύπρο μας , γι’ αυτό και θέτουμε ως βασικό όρο σε περίπτωση που επιθυμείτε να συζητήσουμε την στήριξή σας στον δεύτερο γύρο των Εκλογών, την απαλλαγή από το Μνημόνιο που παραχωρεί στους ξένους εθνική κυριαρχία.

Δεύτερον: Να κλείσουν άμεσα όλα τα οδοφράγματα. Από την ημέρα που ανοίξαμε τα οδοφράγματα συντηρούμε τον κατοχικό στρατό. Εκατομμύρια σπαταλιούνται από συμπατριώτες μας στα κατεχόμενα, ενώ Τουρκοκύπριοι φέρνουν εμπορεύματα στις ελεύθερες Περιοχές χωρίς καμία σήμανση υγειονομική ή οτιδήποτε άλλο αγνοώντας τους νόμους του κράτους.  Αυτός είναι ακόμη ένας βασικός και αδιαπραγμάτευτος όρος που θέτουμε ενώπιον σας.

Τρίτον:  Να δοθεί άμεση λύση στο Μεταναστευτικό. Κλείστε επιτέλους τα σύνορα. Να απελαθούν όλοι οι παράνομοι λαθρομετανάστες και να έρχονται στην Κύπρο να εργάζονται όσοι είναι αναγκαίοι για την οικονομία μας και ούτε ένας παραπάνω.

Τέταρτον: Πολύ συναφές με τον τρίτο όρο μας είναι και αυτός ο τέταρτος όρος, με τον οποίο ζητούμε να δεσμευτείτε ότι θα κοπούν όλα τα επιδόματα προς τους Τουρκοκυπρίους και προς τους αλλοδαπούς. Είμαστε το μοναδικό κράτος παγκοσμίως που ταΐζει τους εισβολείς του, είμαστε το μοναδικό κράτος που διαμαρτύρεται ότι κτυπήθηκε από την οικονομική κρίση, αλλά δεν σταματά να δίδει επιδόματα σε αλλοδαπούς αφήνοντας τον γηγενή πληθυσμό στην πείνα.

Πέμπτον: Επαναφορά του Κυπριακού προβλήματος ως πρόβλημα  εισβολής και κατοχής και όχι ως δικοινοτικό πρόβλημα. Οι συνομιλίες να γίνονται απευθείας με τον εισβολέα, απευθείας με τον κατακτητή, δηλαδή με την Τουρκία. Εγκατάλειψη των συμφωνιών που προβλέπουν λύση Ομοσπονδίας και επιστροφή στην διεκδικητική πολιτική της Απελευθέρωσης.

Κύριοι,

Θέσαμε ενώπιον σας πέντε αδιαπραγμάτευτους όρους. Επιθυμούμε να λάβουμε την απάντησή σας πριν την 11.00 της Παρασκευής. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσουμε την απάντησή σας ως αρνητική, δρώντας αναλόγως.


Πολιτικό γραφείο Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...