Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η πορεία των Ιμίων είδηση στα διεθνή ΜΜΕ. Εδώ τα τσοντοκάναλα δεν είδαν τίποτα - ΒΙΝΤΕΟ


Η πορεία των Ιμίων είδηση στα διεθνή ΜΜΕ. Εδώ τα τσοντοκάναλα δεν είδαν τίποτα - ΒΙΝΤΕΟ
ΙΜΙΑ 2013: Η μεγαλειώδης συγκέντρωση μνήμης και τιμής είδηση στα διεθνή ΜΜΕ
Σύμφωνα  με το ρεπορτάζ του Ισπανικού Rtve: Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την 17η επέτειο για τα γεγονότα των Ιμίων, καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί κατά των λαθρομεταναστών, ενώ κρατούσαν εθνικιστικά σύμβολα, τα οποία μοιάζουν με.. σβάστικα (συνηθισμένη τακτική). Συνεχίζοντας λέει ότι Χρυσή Αυγή εισήλθε στο Ελληνικό κοινοβούλιο τον Ιούνιο με ποσοστό 7% και απαιτεί πολιτική κάθαρση  για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews: Χιλιάδες Έλληνες μέλη της Χρυσής Αυγής διαδήλωσαν προς τιμήν της μνήμης των 3 αξιωματικών για την κρίση του 1996 που είχε φέρει στα πρόθυρα του πολέμου την Ελλάδα με την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν συνθήματα κατά των τούρκων και των λαθρομεταναστών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Fr Jewish One Tv: Χιλιάδες υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κρατούσαν δάδες και Ελληνικές Σημαίες μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας αντιτουρκικά και αντιαμερικανικά συνθήματα. Είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν την επέτειο από ένα περιστατικό το 1996 που στοίχισε την ζωή σε 3 αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού και οδήγησε την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα πολέμου. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος έβγαλε ένα φλογερό λόγο μπροστά στο πλήθος των Εθνικιστών. Ανέφερε την σημασία του "περιστατικού στα Ίμια", επονομαζόμενο έτσι μετά την στρατιωτική κρίση τον Ιανουάριο του 1996. Ένα περιστατικό που δημιουργήθηκε από μια διένεξη για 2 βραχονησίδες ακατοίκητες στο Αιγαίο μεταξύ της ακτής της τουρκίας και των Δωδεκανήσων, τις οποίες πάντα διεκδικούσαν οι Έλληνες, αλλά των οποίων η κυριαρχία είναι αμφισβητούμενη από την τουρκία. Το ακροδεξιό κόμμα Ν. Μιχαλολιάκου μερικοί λένε ότι το έμβλημα μοιάζει με σβάστικα, (συνηθισμένη τακτική) πήρε δύναμη αφού εξέλεξε αρκετούς Βουλευτές στη Βουλή μέσα σε μια κατάσταση θυμού εναντίον των μέτρων λιτότητας της χώρας.
Από την αποφασιστικότητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενοχλήθηκαν και τα ΜΜΕ της τουρκίας. Με την φωτογραφία του Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη από την συγκέντρωση για τα Ίμια, γράφει η Τουρκική έκδοση Hurriyet Daily News: Το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα έχει απειλήσει να τοποθετήσει μια ελληνική σημαία στις νησίδες που έφεραν τη χώρα στο χείλος της ένοπλης σύρραξης με την Τουρκία πριν από 14 χρόνια (σ.σ. 17 πέρασαν).
Ο Ηλίας Παναγιώταρος, επιφανές στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ώθησε τους Έλληνες πολιτικούς να δράσουν άμεσα όσον αφορά τα Ίμια, τον 17ο χρόνο μετά το περιστατικό. Είτε θα πάτε εσείς να υψώσετε την Ελληνική Σημαία στα Ίμια, είτε θα πάμε εμείς. Και θα δούμε εάν οι Έλληνες λιμενοφύλακες θα απαγορεύσουν στους Έλληνες πολίτες να πάνε στο νησί. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είπε ότι την ημέρα που οι τούρκοι καταδρομείς ύψωσαν την τουρκική σημαία στα νησιά στις 30 Ιανουαρίου του 1997 ήταν μια ντροπή για όλους τους Έλληνες. 
Η κρατική τηλεόραση του Σαμαρά, σε ένα ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης είδε... 2.000 κόσμο στην συγκέντρωση για τα Ίμια. Τα υπόλοιπα κανάλια της διαπλοκής δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα, παρ' όλο που είχε δοθεί το ελεύθερο σε όλους να στήσουν κάμερες και να πάρουν πλάνα (ορισμένοι είχαν μέχρι και βανάκια για ζωντανές συνδέσεις). Μόνο το μεσημεριανό δελτίο του ΑΝΤ1 έπαιξε ρεπορτάζ ενός ολόκληρου λεπτού (!), που το βράδυ ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ μη τυχόν και ξεσηκωθεί ο κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...