Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

H ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ




Η προσπάθεια για καπηλεία της μνήμης των νεκρών από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης για πολιτικούς σκοπούς αντίκειται στις προθέσεις των Ευρωπαίων Εθνικιστών οι οποίοι αύριο θα τιμήσουν τους νεκρούς αμάχους και θα καταδικάσουν ένα ακόμη έγκλημα πολέμου.
Στις 13 Φεβρουαρίου του 1945 βρετανικά και αμερικανικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν την γνωστή για την αρχιτεκτονική και την καλαισθησία της πόλη της Δρέσδης. Υπήρξε πάντα ανά τους αιώνες η έδρα των Σαξόνων βασιλιάδων και ηγεμόνων, εκείνη την βραδιά η Δρέσδη έχασε την ψυχή της για πάντα. Η πόλη με όλους τους ανθρώπους της, τους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς βυθίστηκε στην άβυσσο των βομβών και της φωτιάς. Τα εγκλήματα των Συμμάχων στην Δρέσδη αποσιωπούνται πλήρως, και τα θύματα λησμονούνται και ξεχνιούνται παντελώς. Ένα πραγματικό μνημείο, ως σημείο αναφοράς για την ανάμνηση της καταστροφής της πόλης της Δρέσδης δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...