Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μίκης Μάντακας- ΠΑΡΩΝ!


Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) - όπως άλλωστε και η Χρυσή Αυγή - τίμησε  φέτος την μνήμη του Μίκη Μάντακα ο οποίος έπεσε θύμα της αριστερής τρομοκρατίας στην Ιταλία.
Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από τις αναρχοαριστερίστικες τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες, διά της βίας και διά των όπλων ήθελαν και θέλουν ακόμα, να επιβάλλουν τις απόψεις τους, φροντίζοντας να αφαιρέσουν τις ζωές των αντιπάλων τους.
Αν σκεφτούμε παράλληλα  τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τα οποία έχει καταδικαστεί η ιδεολογία του κομμουνισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , εγκλήματα τα οποία διαπράχθηκαν τόσο στο δυτικό όσο και στο ανατολικό ευρωπαϊκό έδαφος, τότε καταλαβαίνουμε ακόμα περισσότερο ότι ο αγώνας εναντίον της απεχθούς αυτής ιδεολογίας πρέπει να συνεχισθεί από Έλληνες και Ευρωπαίους Εθνικιστές.


Η αρχή
Ο Μίκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στου Παπάγου. Ήταν γιος του υποστρατήγου Νίκου Μάντακα  και της Καλλιόπης. Την περίοδο της επταετίας βρέθηκε στην Μπολώνια  και στη συνέχεια στη Ρώμη της Ιταλίας για να σπουδάσει Ιατρική. Εκεί εντάχθηκε στο εθνικιστικό ιταλικό κόμμα MSI.
Εκείνα τα χρόνια η κατάσταση υπήρξε ταραγμένη και στην Ιταλία. Το κράτος σε κατάσταση αποδιοργάνωσης, οι κυβερνήσεις συνεργασίας διαδέχονταν η μία την άλλη και το κομμουνιστικό κόμμα έφτασε σε ποσοστό του 35%.

Όπως συμβαίνει συχνά, τα πανεπιστήμια έγιναν πεδία αντιπαραθέσεων  και τα επεισόδια με Εθνικιστές και αριστερούς  ήταν τρομερά. Ο ιταλικός λαός τρομοκρατημένος μένει αμέτοχος. Οι αναρχοαριστεριστές, με τη σιωπηλή υποστήριξη του κομμουνιστικού κόμματος, κάνουν ό,τι θέλουν. Η μόνη αντίσταση γίνεται από τη νεολαία του εθνικιστικού κόμματος MSI και από την αντίστοιχη παράταξη των Ελλήνων φοιτητών της Ιταλίας, την ΕΣΕΣΙ, η οποία αριθμούσε 18.000 μέλη.

Τα γεγονότα
Στις 16 Απρίλη του '74, εξωκοινοβουλευτικοί πυρπολούν την οικία του Γραμματέα του MSI, Ματτέϊ  και καίγονται ζωντανά τα δύο παιδιά του, ο Στέφανος (ετών 23) και ο Βιργίλιος (ετών 8).

Ύποπτοι για την δολοφονία είναι οι Λόλο, Γκρίλο και Κλάβο. Στις 24 Φεβρουαρίου αρχίζει η δίκη των τριών αριστερών. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο και οι αριστεροί οργανώνονται σε πυκνές ομάδες κρούσης. Ο αριστερός τύπος καλεί σε κινητοποιήσεις και οι διαδηλωτές αποθρασύνονται. Ο κατηγορούμενος Λόλο αποκτά ένθερμους συμπαραστάτες που φωνάζουν "Lollo libero". Έξω γίνεται ρίψη τούβλων, πετρών και μολότοφ. Οι οδομαχίες συνεχίζονται για τις δυο επόμενες μέρες.



Την τέταρτη μέρα της δίκης πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΜSI όπου καταγγέλλεται η αδράνεια της κυβέρνησης μπροστά στα επεισόδια. Από την άλλη, οι αριστεροί θεωρούν την συγκέντρωση φασιστική πρόκληση.

Από νωρίς το πρωί αρχίζουν οι συγκρούσεις μεταξύ κομμουνιστών και   Εθνικιστών.   Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής πέφτουν και πυροβολισμοί. Έξω από το δικαστήριο τραυματίζεται ένας πολίτης στη γάμπα από σφαίρα και ένας δημοσιογράφος από τούβλο. Στις 9:30 εμφανίζεται ο Λόλο με δύο καραμπινιέρους και οι συγκρούσεις διευρίνονται.
Στην αίθουσα εκείνη τη μέρα βρίσκονται και ο Μιχάλης με άλλα μέλη του Κοινωνικού Κινήματος. Όταν το μεσημέρι το δικαστήριο διακόπτει, οι Εθνικιστές οργανώνονται για να βγουν. Συμφωνούν να συγκεντρωθούν στα τοπικά γραφεία του MSI όπου και το καταφέρνουν διαφεύγοντας με αυτοκίνητο.


Στις 13:15 μια μεγάλη ομάδα αριστερών βρίσκεται έξω από τα γραφεία του MSI. Προσπαθούν να εισβάλουν στο κτίριο και ο διάδρομος πίσω από την κεντρική είσοδο τυλίγεται στις φλόγες από τις βόμβες μολότωφ. Οι λίγοι που βρίσκονται στο κτίριο αποφασίζουν να το εγκαταλείψουν από την πλαϊνή πόρτα. Γίνονται όμως αντιληπτοί και όπως φεύγουν, δέχονται καταιγιστικούς πυροβολισμούς από τους αριστερούς.

Η Δολοφονία
Μια σφαίρα διαπερνά το κρανίο του Μιχάλη και σφηνώνεται εσωτερικά του δεξιού κροτάφου του. Χάνει τις αισθήσεις του, αλλά είναι ακόμη ζωντανός. Τον μεταφέρουν πίσω μέσα στα γραφεία και αναμένουν ενισχύσεις. Αργότερα στο χειρουργείο, αφήνει την τελευταία του πνοή. Ο δολοφόνος του είναι ο Alvaro Lojacono, μέλος των Ιταλών Κομμουνιστών και αργότερα των  Ερυθρών Ταξιαρχιών. Γι' αυτό το έγκλημα καταδικάζεται το 1981 σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.



Κάθε χρόνο από τότε, οι Ιταλοί Εθνικιστές πραγματοποιούν μια απλή τελετή μνήμης για τον συναγωνιστή τους. Δυο νέοι θα μεταφέρουν και πάλι το πορτραίτο του Μίκη, από τα γραφεία, να αντικρύζει τους συναγωνιστές του και μετά την απόλυτη σιγή θα ακουστεί σε όλη την Ρώμη:


Mikis Mantakas - PRESENTE!

Στράτος Καρανικολάου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...