Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Οι θέσεις του Ε.ΛΑ.Μ. για την οικονομία



Εδώ και αρκετό καιρό βλέπουμε διάφορους να παρελαύνουν στα κανάλια, τεχνοκράτες και μη, δίνοντας τις δικές τους εκτιμήσεις για την οικονομική κρίση. Για το πώς δήθεν θα ανακάμψουμε και κυρίως ποια μέτρα πρέπει να παρθούν. Όμως όλοι αυτοί οι πεφωτισμένοι δεν έλεγαν στον κόσμο τις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν συνεργασία μας με τους νόμιμους ληστές των κρατών.
Σαν καλοί στρατιώτες, πολιτικοί και πολιτικά κόμματα εκτελούσαν άνωθεν εντολές, παίζοντας ύπουλα παιχνίδια στην πλάτη του Κυπριακού Ελληνισμού, για τα δικά τους υποχθόνια συμφέροντα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ευθύς εξαρχής τάχθηκε, χωρίς μισόλογα, κάθετα εναντίον της Τρόικα και της οποιασδήποτε δανειακής σύμβασης, αφού αυτό θα υποθήκευε το μέλλον ολόκληρου του λαού αλλά και της πατρίδας. Τα παραδείγματα ήταν πάρα πολλά και σε αντίθεση με τις κοντόφθαλμες πολιτικές όλων των υπολοίπων, εμείς διακρίναμε τον κίνδυνο που ελλόχευε από την στήριξη του Μνημονίου.

Η ανάγκη για συγγραφή του πιο κάτω κειμένου, ήλθε λόγω των γεγονότων που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. 

Οφείλουμε να προβάλουμε ξανά κάποιες από τις θέσεις μας που παραθέσαμε όλο αυτό το διάστημα, συνοψίζοντας τις σε ένα κείμενο, όμως δυστυχώς δεν είχαμε την ανάλογη προβολή από τα ΜΜΕ. Ευτυχώς όμως κάποιοι έρχονται στα λόγια μας, έστω και τώρα και συμφωνούν με τις θέσεις των «ακραίων».

Σαν πρώτη κίνηση, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) προτείνει όπως παρθούν άμεσα μέτρα όσον αφορά το μεταναστευτικό. Δηλαδή, να αποκοπούν ΟΛΑ τα επιδόματα που δίνονται στους ξένους αλλά και στους τουρκο«κύπριους» υπό οποιαδήποτε μορφή. Να σταματήσει πάραυτα η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η δωρεάν φοίτηση και τα τόσα άλλα υπερπρονόμια που παρέχονται στους πιο πάνω. Γεγονός που θα εξοικονομούσε αρκετά χρήματα για την κρατική μηχανή.
Όσον αφορά τις σχέσεις μας με το ψευδοκράτος, θα πρέπει άμεσα να κλείσουν τα οδοφράγματα όπως επίσης και να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος προς τα κατεχόμενα, διασφαλίζοντας έτσι αρκετά χρήματα προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με το κλείσιμο των οδοφραγμάτων θα ετίθετο άμεσα ένας φραγμός στην εισροή εργατών από τα κατεχόμενα που σε συνδυασμό με μία σωστή μεταναστευτική πολιτική, θα μείωνε τη ανεργία μεταξύ των Ελλήνων της Κύπρου. Για να χτυπηθεί η ανεργία προτείνουμε να θεσπιστούν ασφαλιστικές δικλείδες που θα διασφαλίζουν ότι οι εργοδότες θα εργοδοτούν συμπατριώτες μας και όχι μετανάστες. Απόρροια αυτού θα είναι η μείωση των επιδομάτων ανεργίας και η ανάσα του ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων. Για να ορθοποδήσει η οικονομία, πρέπει πρώτιστα να καταπολεμηθεί η ανεργία!
Στα άμεσα μέτρα, που μπορούν να παρθούν είναι οι σημαντικές αποκοπές σε υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους και πολιτικούς αξιωματούχους. Ανάσα στα οικονομικά του κράτους θα αποτελέσει η αποκοπή των τεραστίων κομματικών χορηγιών που δίνονται στα κοινοβουλευτικά κόμματα, άμεσα ή έμμεσα.

Τα άμεσα αυτά μέτρα θα εξασφάλιζαν ένα αξιοσέβαστο ποσό στα ταμεία της κρατικής μας μηχανής.

Τράπεζες

Όσον αφορά τις τράπεζες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και βρίσκονται υπό τον κίνδυνο χρεοκοπίας, θα πρέπει να συγχωνευτούν σε μία Κεντρική Αναπτυξιακή Τράπεζα (παράδειγμα που εφήρμοσε πετυχημένα η Ισλανδία, όπως τονίσαμε πολλές φορές) για να διασφαλιστούν οι οικονομίες των πολιτών. Απώτερος σκοπός είναι μέσω αυτή της Τράπεζας μελλοντικά να δοθούν κεφάλαια προς τη σωστή κατεύθυνση ούτως ώστε να υπάρξει ανάπτυξη σε συγκεκριμένους τομείς, που θα βοηθήσουν την οικονομία μας να ανακάμψει.

Ορυκτός πλούτος

Παράλληλα, θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διεργασίες για ορθή εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της πατρίδας μας και του λαού μας, μακριά από κακόβουλους εξωγενείς παράγοντες που εποφθαλμιούν να απομυζήσουν προς δικό τους όφελος τον ορυκτό μας πλούτο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μην υπάρξει κακοδιαχείριση και να χαθεί ένας σημαντικός πόρος για την Κυπριακή οικονομία.

Να έρθουμε σε συμφωνία με φίλιες χώρες που θα βοηθήσουν στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων, από τη στιγμή που δεν υπάρχει δική μας τεχνογνωσία. Η συμπόρευση  με χώρες που έχουμε κοινά γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα είναι εκ των ουκ άνευ και μπορούν να μας διασφαλίσουν από τις οποιεσδήποτε απειλές εκ μέρους της Τουρκίας. 

Στα πλαίσια της σωστής διαχείρισης, πρέπει να γίνουν επενδύσεις από μέρους της κυβέρνησης στις υποδομές Φυσικού Αερίου και στην ενεργειακή βιομηχανία. Να υπάρξει εκ των προτέρων μέριμνα ούτως ώστε να γίνουν συμφωνίες για εργοδότηση συμπατριωτών μας και όχι ξένου εργατικού δυναμικού. Για να υπάρχει όμως εξειδικευμένο προσωπικό πρέπει από τώρα να δοθεί κατεύθυνση στην Νεολαία για σπουδές στον συγκεκριμένο επαγγελματικό τομέα.

Είναι άλλωστε από τις βασικές θέσεις του κινήματός μας η επιθυμία ανάπτυξης μίας βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, αξιοποιώντας το υφιστάμενο επιστημονικό δυναμικό. Ο τομέας της πληροφορικής, της ηλεκτρονικής και άλλων μπορούν να μας δώσουν τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη που τόσο χρειάζεται η κυπριακή οικονομία.

Δάνειο από τον λαό

Στην εσχάτη των περιπτώσεων και αφού το χρέος δεν μπορεί να καλυφθεί τότε το κράτος μπορεί να αποταθεί στον ίδιο του τον λαό, παίρνοντας χρήματα από τις καταθέσεις εκδίδοντας ομόλογα από το ταμείο των υδρογονανθράκων, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ, αποκλείοντας έτσι την οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση από κάποιο εξωγενή μηχανισμό στήριξης και την υποθήκευση της πατρίδας μας στον οποιοδήποτε τοκογλύφο.

Έτσι, με αυτό το μέτρο θα γίνουν κάποιες οικονομικές θυσίες των ευπόρων τάξεων, για να εξασφαλισθούν σε αυτούς που ανήκουν στις πιο ασθενείς τάξεις. Άλλωστε αυτή είναι η έννοια του Λαϊκού Εθνικισμού, που πρεσβεύει την κρατική παρέμβαση στην οικονομία και την υπερίσχυση του δημοσίου εθνικού συμφέροντος πάνω από το ιδιωτικό συμφέρον.

Για την εξεύρεση περισσότερων κεφαλαίων, θα πρέπει τα ομόλογα να απευθυνθούν και σε Κύπριους που βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά και σε Ελλαδίτες, εκμεταλλευόμενοι ως κράτος όσους έχουν αδρανή κεφάλαια, δίνοντάς τους έτσι το κίνητρο να επενδύσουν βοηθώντας την οικονομία του τόπου μας.

Οι κλέφτες φυλακή


Στο διάστημα μέχρι να εξορυχθεί ο φυσικός μας πλούτος, να γίνει σύσταση ελεγκτικών επιτροπών για να διαφανούν οι υπαίτιοι για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος καθώς και οι υπαίτιοι για την τραπεζική κρίση. Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο, όσοι ενέχονται να οδηγηθούν στο δικαστήριο και αν κριθούν ένοχοι να οδηγηθούν στην φυλακή, δημεύοντας παράλληλα την περιουσία τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Να υπάρξει διαφάνεια σε όλα τα σκάνδαλα, όπως για παράδειγμα ΧΑΚ, Μαρί, Σχέδιο Ανάν, διαγραφές δανείων, διαγραφές χρεών, μίζες στρατιωτικών εξοπλισμών και άλλων ειδών κτλ. Πρέπει να υπάρξει κάθαρση του σάπιου πολιτικού κατεστημένου και να δομηθεί ένα νέο Εθνικό Κράτος που θα διοικείται από πολίτες που θα αποβλέπουν στο Κοινό καλό.

Αναδιάρθρωση της οικονομίας μας

Όπως έχουμε αναφέρει, θέλουμε να δημιουργήσουμε μία αυτάρκη οικονομία που να μπορεί να βασίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό στα δικά της προϊόντα. Για το λόγο αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του Πρωτογενούς και Δευτερογενούς τομέα της οικονομίας, δηλαδή γεωργία, κτηνοτροφία και μία δυναμική εξωστρεφής βιομηχανία νέων τεχνολογιών.

Στην εσωτερική αγορά θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος τιμών στα διάφορα προϊόντα, τρόφιμα κτλ, ούτως ώστε να καταπολεμήσουμε την αισχροκέρδεια, απαλλάσσοντας τον τόπο από διεφθαρμένους και απατεώνες. Θα πρέπει να καλλιεργήσουμε σε όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό την νοοτροπία ότι αγοράζοντας ντόπια προϊόντα δεν βοηθάς μόνο κάποιο συμπατριώτη μας, αλλά και την ίδια σου την πατρίδα και κατ’ επέκταση το ίδιο σου το σπίτι.

Θα πρέπει να αναπτυχθεί το αίσθημα κοινωνικής και εθνικής ευθύνης μεταξύ των πολιτών. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι εντεταλμένοι του λαού για εργασία και πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Εθνική παραγωγή και το κοινωνικό καλό. Άλλωστε, για να ευδοκιμήσει η οικονομία μίας χώρας πρέπει διαρκώς να παρακινείται η συνεχής δραστηριότητα και η εργασία προς όφελος της κοινωνίας.

Εκτός των άλλων για να είναι υγιής μία οικονομία πρέπει να ρυθμιστούν σε κατοπινό στάδιο και οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων – εργοδοτών. Θεωρούμε πως αυτό μπορεί να επέλθει μόνο μέσω ενός σωστά δομημένου Εθνικού κράτους.

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που προτείνει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για έξοδο από την οικονομική κρίση και σωστή δόμηση της οικονομίας μας, απόρροια της ιδεολογίας μας, που βασίζεται στον Λαϊκό Εθνικισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...