Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου (25/4/13) για τις οφειλές των κατεχομένων από το 1963 ύψους 1 δις



Νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα χρωστούμενα από τα κατεχόμενα, που έρχονται να επαληθεύσουν τα λεγόμενα και τις θέσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες της απίστευτης θρασύτητας εκ μέρους της Τουρκίας και κατ’ επέκταση των «αδελφών» Τουρκο«κυπρίων» αφού ζητάνε να έχουν λόγο τόσο στον ορυκτό μας πλούτο όσο και στο χρυσό. Φυσικά για να αιτούνται κάτι τέτοιο δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι εκάστοτε πολιτικοί αξιωματούχοι, που για να μιλάμε και στην γλώσσα που καταλαβαίνουν, τους έκαναν να αισθάνονται μαχαραγιάδες με τα τόσα υπερδικαιώματα που τους δόθηκαν αλλά και με τις υποχωρήσεις σε όλα τα επίπεδα.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το παράνομο έκτρωμα των κατεχομένων έχει χρέος στην Κυπριακή Δημοκρατία ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, όσο αφορά τις υποχρεώσεις του για τον ηλεκτρισμό.

Εδώ και πολύ καιρό το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) φωνάζει ότι πρέπει να σταματήσουμε να παραχωρούμε ρεύμα στα κατεχόμενα, πόσο μάλλον αφιλοκερδώς. Όπως τονίσαμε σε πολλά από τα δελτία τύπου που εκδώσαμε κατά καιρούς, καμιά συνεργασία με τον κατακτητή δεν είναι θεμιτή.

 Δυστυχώς τα όσα λέγαμε ήρθε να επιβεβαιώσει δια μέσω της επισήμου οδού, ο επικεφαλής της αρμόδιας αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ότι οι λεγόμενοι Τουρκοκύπριοι έχουν να πληρώσουν ηλεκτρικό ρεύμα στην κυβέρνηση μας από το 1963, οπότε αρκεί κανείς να αναλογιστεί για να δει πως συσσωρεύτηκε τέτοιο ποσό! Οι τόκοι, αλλά και το ότι η νόμιμη κυβέρνηση της νήσου εξακολουθούσε να παρέχει ρεύμα σαν καλός «Σαμαρείτης», όπως άλλωστε συνεχίζει μέχρι και σήμερα, στη χερσόνησο της Καρπασίας και σε χωριά που τελούν υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.

Όλες οι κυβερνήσεις έως και σήμερα φέρουν καίρια ευθύνη, αφού καμιά δεν ήταν άξια να σταματήσει την τεράστια αυτή ασυδοσία, δίνοντας μια τεράστια ανάσα στην οικονομία της Κύπρου.

Στο προαναφερθέν ποσό του 1 δις, ο καθένας μπορεί να προσθέσει τα ποσά που δαπάνησε η Κυπριακή Δημοκρατία για χάρη της «φιλίας» με τα δήθεν αδέλφια μας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα μεγάλα κονδύλια που δαπανήθηκαν για την ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Τουρκο«κυπρίων», τα επιδόματα, την ΔΩΡΕΑΝ παιδεία σε ιδιωτικά και μη σχολεία αλλά και την ΔΩΡΕΑΝ φοίτηση σε κολλέγια – πανεπιστήμια, την ΔΩΡΕΑΝ γραφική ύλη (Βιβλία) που τους παραχωρήθηκε, τις ΔΩΡΕΑΝ μεταφορές στους χώρους εκπαίδευσης και αυτά είναι μερικά από τα πολλά προτερήματα που απλόχερα έδωσαν οι πολιτικοί μας αξιωματούχοι, οι οποίοι να αναφέρουμε τα ενέκριναν δια μέσω της βουλής.
Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την τεράστια πληγή που επήλθε από το διάνοιγμα των οδοφραγμάτων, αφού τεράστια ποσά διοχετεύτηκαν στα κατεχόμενα από αφελείς συμπατριώτες μας, είτε σε ολιγοήμερες εκδρομές, είτε στο παράνομο αεροδρόμιο, είτε στα καζίνο, είτε επενδύοντας χρήματα κάνοντας επαγγελματικές συμφωνίες με εταιρίες στα κατεχόμενα.
Ταυτόχρονα να μην ξεχνάμε και το πόσοι Τουρκο«κύπριοι» έρχονται στις ελεύθερες περιοχές καθημερινά και εργάζονται, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην περαιτέρω ανεργία εις βάρος των συμπατριωτών μας, παράλληλα με το ότι παίρνουν τα χρήματα από το μισθό τους και τα ξοδεύουν στα κατεχόμενα.
Σε όλα αυτά ξεχάσαμε να αναφέρουμε και τους «έξυπνους» Τουρκο«κύπριους» που έρχονται στα γραφεία εργασίας δηλώνουν άνεργοι για να παίρνουν ανεργιακό επίδομα από την πλούσια και πάντα χουβαρντού Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ την ίδια ώρα εργάζονταν στα κατεχόμενα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) όσο και αν κατηγορήθηκε, ήταν ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λύσεις και μέτρα τα οποία έπρεπε να παρθούν και θα έδιναν τεράστια ανάσα στην οικονομία μας που βυθίζεται καθημερινά, αβοήθητη και ανήμπορη να αντιδράσει, παρασύροντας στον όλεθρο χιλιάδες οικογένειες συμπατριωτών μας.

Απαιτούμε όπως σταματήσουν τα οποιαδήποτε ωφελήματα δίνονται στους Τουρκο«κυπρίους» και να κλείσουν άμεσα τα οδοφράγματα που αποτελούν πηγή χρηματοδότησης της κατοχής αλλά και αναγνώρισης της παρανομίας που συντελείται τόσα χρόνια. Ζητούμε όπως απαιτηθούν τα χρωστούμενα και να σταματήσει η παροχή ρεύματος προς τα κατεχόμενα.
Τέλος απαιτούμε από την Κυβέρνηση μας να κινηθεί νομικά εναντίον της Τουρκίας για αποζημιώσεις από την εισβολή του 1974 και τον όλεθρο που προκάλεσε στο νησί.

Αφού προχωρήσουν σε όλες αυτές τις κινήσεις, μπορούν εύκολα να απεμπλακούν από την λογική του μνημονίου, που δήθεν αποτελεί μονόδρομο ούτως ώστε να σωθεί η οικονομία. Δεν χρειαζόμαστε διαφημιστικούς – προεκλογικούς ηγέτες, αλλά αληθινούς που είναι έτοιμοι να παλέψουν για τα νόμιμα δίκαια του λαού μας και να σταματήσουν να είναι ικέτες στον οποιοδήποτε. Απαιτούμε εδώ και τώρα Εθνική πολιτική για να σωθεί αυτός ο τόπος.

Γραφεία Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...